Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én jobban élek mint 20-10-5...

Én jobban élek mint 20-10-5 éve. És ti?

Figyelt kérdés

állandóan azt hallom, hogy rosszabbul élek, stb.

van itt olyan aki jobban él mint pár éve? nem kell leírni ezt a 20 évet.

pártfüggetlen vagyok.

2010. márc. 14. 15:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Én jobban élek, mint valaha. És szerintem nem innen kell nézni a dolgot. Hanem onnan, hogy adott jövedelemből mennyit von el az állam, és mit tesz vele, mi olyat csinál belőle, amiért érdemes azt neki "adnunk". És én itt látok igen nagy különbséget országok között, és Magyarországon belül pártok között.
2010. márc. 14. 16:26
 12/28 anonim ***** válasza:
A "jobban élek, mint valaha" vagyok. Szóval erról a jól élésemről elsősorban a piszok szerencsém tehet, amiben benne van egy-két zsíros és állandó megrendelés (nem politikai kötődésű emberektől), és a magánéletem rendeződése. Tehát erre semmilyen hatással nem volt egyik kurzus sem.
2010. márc. 14. 16:28
 13/28 anonim ***** válasza:
16:06- nak: Igazad van, de ha azt vesszük, hogy "fejlődni kell" és haladni a korral, akkor ez az ország nem valami jó helyezésen áll. Persze, ha hirtelen olyan életmódot kezdenék folytatni, mint az ötvenes években, hidd el, lenne mit félre tennem. Nem beszélve arról, hogy igenis régebben nekem is jobban tetszett a világ. Összeültünk. Nagyokat beszélgettünk. Főleg nyáron vagy ősszel, betakarításkor. Ma már nincs ilyen. A kis embereknek nem nagyon van befektetése, nincs az, hogy segítenek egymásnak az emberek, vagy megbeszélik a mindennapjaikat. Én pl csak suliba járok, nem dolgozni, de mégse latom a saját szomszédaimat csak kb kéthetente...(vidéken). Én azt látom, hogy az emberek elmennek egymás mellett. Csak a munka van. Nem élünk közösségi életet. Inkább marjuk egymást. De ha CSAK én látom így, és CSAK a környékemen van ez, annak örülök, de sajnos nem hiszem.
2010. márc. 14. 16:32
 14/28 anonim ***** válasza:
mi rosszabbul élünk és egyre romlik...gyermekkoromban még megengedhettük magunknak, hogy elmenjünk nyaralni a családdal és még mindemellett választhattam egy tábort is minden nyáron... most ott tartunk, hogy a hónap végén már örülünk, ha kenyér van minden nap...nyáron pedig még a strandra sem tudunk elmenni, nemhogy nyaralni...azt hittem, hogyha önálló leszek és eltartom magam, akkor a szüleim megszabadulva az én terhemtől, majd az öcsémre többet tudnak áldozni és nélkülem majd el tudják küldeni őt is táborba, stb. de nem így lett...én hiába szálltam ki, tovább romlik a helyzetük, de segíteni nem tudok rajtuk,mert nekem is épp annyi van, hogy kihúzzam hónap végéig...
2010. márc. 14. 16:34
 15/28 anonim ***** válasza:

Jahh, hogy valakinek egy kicsivel jobb lett? Annak a 90% az organikus fejlődés és nem valódi jövedelem emelkedés.

Ha meg a gazdaságunk, az ellátórendszerünket nézem, akkor katasztrófa. Messzebb vagyunk az Eu tól mint valaha!

2010. márc. 14. 16:36
 16/28 anonim ***** válasza:

Én bizony csak azt látom, hogy ezerszer rosszabbul élünk, mint a kommunizmus alatt, amikor kisgyerek voltam. Nem voltunk milliomosok, de kajára, számlák fizetésére sose volt gond. Utazásra, nyaralásra, sportra se.

Most meg van. És mégis az az érzésem, hogy én képviselem a középréteget, mert van fedél a fejem fölött, meg általában van mit enni.

Na, az alsóréteget azokat képviselik, akiket most kezdenek kirakni a házukból, hogy vége a moratóriumnak...

2010. márc. 14. 16:39
 17/28 anonim ***** válasza:
Én is
2010. márc. 14. 16:50
 18/28 anonim ***** válasza:
68%

"NEm tudom mire ez a duma h rosszabul élünk, 10 évvel ezelőtt nem volt mobiltelefonja mindekinek"

Már bocs, de ezt a sötétséget! Mondjuk a helyesírásod alapján... Szerinted ezt ebben mérik? Nem azért lehet mobilja mindenkinek, mert olyan magas a bérek vásárlóértéke, te idióta!!! Nem szoktam így kiakadni, de nagyon nehezen viselem, hogy sokan tényleg azt képzelik, hogy a jólét az egyenlő "vehetek hitelre LCD TV-t, meg 0 Ft-s érintős telefont"! Az nem a te, és főleg nem a kormány érdeme, hogy manapság már 40 ezerért vehetsz egy okostelefont is akár, míg régen 200 ezer volt egy féltégla!

Ennyi ésszel, innen már tényleg csak lépés lenne, hogy "szavazzunk az MSZP-re, mert a fejlett mobilokat és a formatervezett autókat is az MSZP csodálatos szakértelmének köszönhetjük, sőt, a lélegzetelállítóan látványos amerikai filmeket is!" Milyen igazad van! Még hogy rosszabbul élünk!

Ettől érzed jól magad, a mobiloktól meg az internettől?

Én is imádom a kütyüket, nem véletlenül van E71-es telefonom, de szeretek enni is, ráadásul azt amit ÉN szeretek és nem azt amire pénz van, szeretem ha van szabad időm, szeretek a családommal lenni; de van róla valamiféle fogalmad, hogy ezeket az "extrákat" hány ember nem engedheti meg magának Magyarországon, úgy, hogy közben nem keveset stresszel és dolgozik?? Vagy az kit érdekel, nem? Hozzád, vagy az apukádhoz/anyukádhoz képest biztosan mindenki csak egy tehetségtelen idióta aki szarul, vagy szarabbul él, nem? Sőt talán meg is érdemlik! Hülye tudatlan, önző, egoista gyökér...

Lehet, hogy 20 éve nem volt net, de általában aki 12 órát dolgozott, az komoly szinten el tudta tartani a családját, úgyhogy anyucinak nem is kellett dolgoznia, és lehet, hogy az autója nem egy vízcseppre hasonlított, de legalább nem vették el tőle, hogy nem tudta fizetni a részleteket! MA, aki 12 órát dolgozik, annak általában annyi az órabére, hogy örül ha ki tudja fizetni a számláit, nemhogy gyönyörűen eltartson 3 gyereket meg az asszonyt és még félre is tegyen!

Nézz utána, hogy mennyit ér ma a pénzünk és mennyit ért 30 éve, meg fogsz lepődni!

2010. márc. 14. 16:51
 19/28 anonim ***** válasza:

Én rosszabbul élek. Sokak, akiket ismerek, szintén rosszabbul élnek. Itt nem csak anyagiakról beszélek, mert sok más terület is sokat romlott.

Azt sem tudom elhinni, hogy pártfüggetlen vagy. Ilyen szépen leinvertálni a Fidesz múlt választáson használt "szlogenjét" pártfüggetlen ember nem szokta.

2010. márc. 14. 16:51
 20/28 anonim ***** válasza:

Jobban élek, mint 5, 10 és 20 éve.

A kérdező egyébként nem pártfüggetlen, ugyanis senki sem az.

2010. márc. 14. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!