Igazságtalan hogy míg mi az EU előtt csak vízummal magasan képezve mehetünk nyugateurópába, most a menekültek mindenféle papírok/azonosító nélkül simán odamehetnek élni?
# 10/10 Időpont ma 10:21
Félreértettél, de ezzel nem vagy egyedül (legalábbis a százalékom alapján).
Nem állítottam semmilyen összehasonlításba az '56-os menekülteket a mostaniakkal, csak beleláttad, mert sok hülye tényleg ezt csinálja.
Én a "Nyugat" hozzáállásáról beszéltem, mert ez volt a kérdés. '56-ban (de akinek sikerült előtte/utána azokat is), és miután leomlott a vasfüggöny, ugyanolyan szívesen fogadták mint azokat akik most 6 országon átmennek.
Egyszerűen az az állítás, hogy "mi az EU előtt csak vízummal magasan képezve mehetünk nyugateurópába" hazugság. Szó nincs itt szándékos "magyarellenességről", mint azt a kérdés sugallja.
Ráadásul a kérdező egy 20-25 évvel korábbi helyzet hasonlít a mostani helyzethez, ami orbitális és alapvető tévedés.
Nyáron Romániába utaztunk, két magyar állampolgárnál nem volt személyazonosításra alkalmas igazolvány, nem engedték át őket a határon. Ha Szerbiába akarsz menni, akkor általában leszállítanak a buszról a határátkelőnél, át kell menned gyalog a szerb oldalra, bemutatni az okmányaidat, majd a szerb oldalon visszaszállhatsz a buszra.
A bevándorlók meg illegálisan jöhetnek, ahol csak akarnak, oda, ahová akarnak. Egyszerűen érthetetlen ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!