Szerintetek mennyire radikálisan kellene beavatkoznia valakinek, ha meg akarja állítani a tendenciát?
megállítható egyáltalán olyan törvények nélkül, amelyek faji alapon különbséget tesznek magyar és magyar állampolgár között?
(nem, nem vagyok roma-ellenes, csupán azt nem támogatom, hogy a térség etnikumainak aránya teljesen felboruljon)
Csakhogy a géntérkép nem fog bevállni. Nem csak a cigány származásúak olyanok, mint ahogy te leírtad.
És mi van azokkal a cigányokkal, akik jobban dolgoznak, mint a magyarok? (Ismerek pár ilyet...) És mi azokkal, akik magyarnak vallják magukat, de van cigány felmenőjük (ami, amúgy, kb mindenkinek van ebben az országban...)
És miért gondolod, hogy ha ők nem szaporodhatnak, akkor a nem cigány-magyarok majd annyival jobbá teszik az országot?
Őt csak az etnikum arányok érdeklik mint minden igazi hazafias érzelmű magyart, mert ha 0.1%-kal is elmozdul az arány az katasztrófa, legalább is az igazi magyaroknak.
"7 liberálisok alig vannak, néhány nyugdíjas támogatja a liberálisokat, az egyetemisták, az ország eljövendő szellemi elitje jobbikos, úgyhogy valószínűsíthetően nemzeti érzelmű"
Lófszt.
Nem mondhatod meg senkinek, hogy te cigány vagy, te nem szülhetsz 2 gyereknél többet, te magyar vagy, te meg igen.
Egyébként a családi adókedvezménnyel elindult egy folyamat. Én egy elég gazdag faluban lakom. Apukák vállalkozók, általában mindenkinek van legalább 3 gyereke. Ez nem volt egy rossz ötlet, mert nyilván a munkanélküli cigány ezt nem tudja igénybe venni.
A másik probléma a 3 éves GYES, valóban, amit az előző kormány elvett, ígérve, hogy lesz bölcsi. A Fidesz meg mosolyogva visszaállította, de ugyanúgy 22.000 ft jár csak a 3. évre, bölcsi meg nincs. Ez most mit oldott meg? Szüljek én gyereket havi 22.000 ft-ra?
Szóval először is le kéne csökkenteni a 3 év gyest. Ennyi idő kiesés után egyik munkaadó sem fogja visszavenni a kismamát, legalábbis irreális elvárás, és most már nem is kell megtenniük, a törvénymódosítás is megtörtént.
Másodszor is létesíteni kéne egy csomó bölcsödét.
Harmadszor pedig támogatni kéne a nők félállásban való alkalmazását. Ezzel is próbálkozott a kormány, de belebuktak. Az én munkahelyemen is azt mondta a nagyfőnök, hogy ez egy csomó extra munkaszervezést igényel, egy helyett 2 embert kéne felvenni, nem tudják hova leülteni őket, stb. Ahhoz képest nem igazán hatja meg a cégeket az a kicsi adókedvezmény, amit ad ezért az állam.
Nálunk konkrétan 16 hét van mindennel szülési szabadságként teljes fizuval és ebben benne van a szülés előtt kivett szabadság is. Után a gyerek megy bölcsibe vagy családi napközibe az anyuka meg dolgozni. És ha belegondolsz ez munkahelyeket is teremt és az államnak is inkább hasznot hajt ellenben a 3 évig otthon ücsö9rgéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!