Az ilyen emberek miért nem a saját hazájukban "liberálisak"?
A városomban él néhány szerb család.
Összesen olyan 150-300 szerb él itt,van egy aktív 40-50 fős csoportosulás, akik szerb táncokat mutatnak be, a városnapokon szerb népviseletbe öltöznek, egy szóval ők nagyon "szerbeskednek".
Természetesen elítélnek minden a magyar jobboldalisághoz köthető dolgot, ám ugyanakkor, önmagukat liberálisnak vallják, többségük az MSZP szavazótáborát erősíti, és aktívan kiveszik a részüket városi MSZP tagozatában is.
A kirekesztést, és egyéb hátrányos megkülönböztetéseket nem tűrik, nézeteiket rendszeresen hangoztatják, UGYANAKKOR szinte mindannyian Jugoszlávia pártiak, többüknek is Jugoszlávia a borítóképe facebookon, lényegében ők a szerb Jobbik...csak azt nem értem,hogy miért a mi országunkban?
Mert tőlem olyan nézeteket vallanak amit akarnak, de ha egyszer liberális, akkor az a saját hazájában legyen, és ott védje a horvátokat,bosnyákokat,és a magyarokat, ha már ennyire oda van a kisebbségekért.
Nem értem,hogy hogy fér meg ezekben két ilyen különböző eszme.
Ezzel viszont sokan nem értenek egyet, mint azt a válasz hasznossága mutatja.
Az ő válaszuk érdekelne...
3-as
Ezt én is így gondolom, egyetértek.
Viszont akkor következtetés,hogy egy liberális avagy inkább úgy mondom,hogy egy önmagát liberálisnak valló párt AKÁR a szélsőséges kisebbségeket is megerősíti, ami viszont negatív hatással van az ország többségét alkotó polgárok számára.
Ebből viszont jogosan származik gyűlölet ami megerősíti a többségi társadalom szélsőségeseit.
Ördögi körforgás, de azt hiszem, amíg többség van a többség érdekeit kell nézni, és pl. az MSZP szítja valójában a gyűlöletet. (aki, ha tetszik ha nem liberálisnak mondja magát -ezért is utálják sokan a "libsiket")
Ezt eléggé kiforgattam, belátom.
Mindenesetre a szerbekre visszatérve, a romák "simgoatása" provokáció részükről, ugyanis ők maguk sem tűrnék meg őket a szent jugoszláv államukban, és még ha ez nem is illik bele az MSZP programjába, legalább hallgassanak a cigánykérdésben, de semmiképp se adjanak hangot a hazug "el kell fogadnunk őket" nézetnek, mert ők mint nacionalisták nem fogadhatják el.
Azt hittem már az európai liberális izraelitákról lesz szó... (a cím nagyon azt sejtette) :D
Lehet, hogy szeretnek Magyarországon élni, és mivel Magyarországon a nacionalizmus nem túl szerb-barát, az érdekeik azt kívánják, hogy a liberális vonalat erősítsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!