Ti is észrevettétek, hogy a menekültek érkezése óta a jobbereket mennyire elkezdte érdekelni a magyar csövesek sorsa? :D
Én is "jobber" vagyok , de engem eddig is érdekelt.Nem egyszer volt, hogy vettem zsemlét némelyiknek.
A menekülteknek viszont nem veszek semmit.
Elég baj az ha olyanokra költesz akiknek 80%a iszik, és csak azért eszi meg amit adsz neki mert kapta.
A menekültet meg semmibe veszed, pedig lehet az fog neked kenyeret adni, illetve a gyereked vizsgálni. Akkor is ilyen lesz a hozzáállásotok?
^ Nincs több joga egy menekültnek.
A csöviknek meg nem kell "halálra fagynia", 30+ nappali melegedő van Budapesten, plusz az éjszakai szállók (ezek számát nem tudom pontosan); és ezen felül ingyenes étkezést is igénybe vehetnek több helyszínen is. Ha óhajtod, tudok listát adni. A szocmunkások pedig felvilágosítanak a lehetőségekről minden klienst, akivel találkoznak. Innentől kezdve a hajléktalan ember egyéni döntése, hogy él-e a lehetőségekkel vagy sem.
A "Rózsika nénik" esetében pedig vannak rendszeres és rendkívüli segélyek, amiket a helyi önkormányzatnál vagy a családsegítőnél lehet igényelni, ha a jövedelmük (nyugdíj) nem elég a megélhetéshez. Több településen az étkezésüket is meg lehet oldani.
Tehát a szociális ellátórendszer működik, csak sokan nem tudnak a lehetőségekről. (Vagy tudnak, de nem akarnak élni vele.)
Nem mellesleg van ám "rokontartási kötelezettség" is a hatályos jogszabályok szerint (évtizedek óta), mert sajnálatosan sok "Rózsika néni" gyerekének nem jut eszébe magától, hogy támogassa a szüleit, akik felnevelték, gondoskodtak róla. Viszont ezt csak bíróság ítélheti meg, és a pereskedést meg a Rózsika nénik csak nagyon ritkán szokták bevállalni.
Félreértés ne essék, sajnálom őket is. De elvben megvan a lehetőség a helyzetük rendezésére.
6-os,
az szerintem kimaradt a kommentedből, hogy "biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból"...
Amiket leírtam, ellenőrizhető. Akkor is így van, ha neked (vagy bárki másnak) nem tetszik.
De ha bárki tudja cáfolni, hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!