Te személy szerint - ha mélyen önmagadba nézel - beengednéd a bevándorló migránsokat a röszkei vagy más határállomáson? Más : Aluljárókban szoktál adni bármit is ( pénzt, élelemet, ruhát) a nincsteleneknek, rászorulóknak rendszeresen? Igen vagy nem
A migránsokat nem szívlelem, mivel úgy viselkednek, mintha ők lennének itthon, minket max. eltűrnének. Tudom, mit beszélek, határ mellett élek, eddig minket nem érintett a dolog, de a városban, ahol dolgozom, vannak szép számmal. Éjszakai műszakba menet üldögélnek a parkban a padon, kiabálnak, szemetelnek, mintha tizenévesek lennének... Az ember fél elmenni mellettük.
A koldulók már más tészta. Azóta nem adok nekik pénzt, mióta egy cigányasszony megpróbálta kirángatni a táskám a kezemből, hogy ellenőrizze, igazat mondok-e azzal kapcsolatban, hogy nincs nálam apró. 16 éves voltam, nem szólt rá senki, aki elment mellettünk, nekem ez rossz emlék. Másik szerencsém az, hogy nem szoktam összeakadni velük :D
Ebben a formában, ahogy most mindenre fittyet hányva beözönlene egy csomó azonosíthatatlan ember biztosan nem engednék be senkit.
Van egy törvényes rend, amit ilyen mértékben áthágni és semmibe venni egy magyar (vagy más EU) állampolgárnak sem lehetséges komoly következmények nélkül.
Szeretném megkérdezni, hogy ezeknek az embereknek (nevezzük őket most bevándorlóknak) ezt miért lehet? Nekem ujjlenyomatot kell adnom ahhoz, hogy útlevelet kaphassak és biometrikus adatokat rögzítenek az arcfelépítésemről is. Ez utóbbi nélkül egy személyi igazolványom sem lehet. Ő közli a rendőrséggel, hogy nem ad ujjlenyomatot. Az illegális határátlépés és a rendőrök megdobálása mit vonna maga után, ha én követném el? Náluk úgy tűnik semmilyen következmény nincsen. Bocs, de nem értem a helyzetet és remélem, hogy minél hamarabb keményen fellépnek ellenük.
Aki valóban üldözött, háború elöl menekül, azt az alapvető emberi értékek alapján segíteni kell és befogadni - legalább addig, amíg rendeződik a helyzet a hazájában. Ha rászorul, akkor el is kell látni. Ennek azonban alapfeltétele, hogy járja a törvényes utat és legyen együttműködő. Nem értem, hogy lehet befogadni olyan embert, aki minden iratát megsemmisíti, semmilyen bizonyítékkal, okirattal nem tud szolgálni a személyazonosságának a megállapítására, adott esetben még az országot sem lehet beazonosítani, ahonnan érkezett.
Velem van a baj, hogy ezt egyszerűen röhejesnek tartom? Tudnék még írni erről, de a terjedelem miatt álljunk meg itt.
Az Európai Unió törvényei a határőrizettel, a határátlépéssel és a menekültek befogadásával kapcsolatban nem embertelenek, nagyrészt egyet tudok érteni velük.
Az pedig végképp felháborít, hogy rengeteg magyar ember nélkülöz csendben (akikkel az állam szintén nemigen tud mit kezdeni), akik kuporgatnak, gürcölnek és mégsem jutnak egyről a kettőre, miközben egy csomó félanalfabéta erőszakos kretén semmibevéve az összes rá vonatkozó törvényünket rátámad a rendőrökre, mert azok nem úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek.
Szoktam rendszeresen adni a kéregetőknek, alkeszoknak is. Ki tudja hogy került ebbe a helyzetbe.
javítom:
Az pedig végképp felháborít, hogy rengeteg magyar ember nélkülöz csendben (akikkel az állam szintén nemigen tud mit kezdeni), akik kuporgatnak, gürcölnek és mégsem jutnak egyről a kettőre, miközben egy csomó félanalfabéta erőszakos kretén semmibevéve az összes rá vonatkozó törvényünket rátámad a rendőrökre, mert azok nem úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek, és így esetleg problémájuk akadhat a "mesés" németországi menekültellátási rendszerbe való mielőbbi bekerüléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!