Bűnpártolást követett volna el László Petra operatőr, ha a hatóságok elől szökni próbáló betolakodót nem próbálja megállítani, hanem félreállva az útjából segítséget nyújt a szökéshez?
Btk. 282. § Bűnpártolás
1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna,
a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön
..
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
"De én meg tudom érteni valahol. "
Teljesen normális, hogy megrúg egy kisgyereket, és elgáncsol egy apukát akinek a kezében ott van a kisgyereke.
Én is teljesen megtudom érteni, képzelem milyen rossz lehetett neki.
(nem, nem tartom normálisnak azt sem, hogy a migrók a gyereküket tartják maguk elé a rendőrökkel szemben, még mielőtt valaki a pofámba vágja)
11: Nem azt írtam, amit kihoztál belőle. Kiragadtál egy mondatrészt, ami csak az egész írásommal együtt lenne értelmezhető.
Én sem tartom normálisnak, amit tett.
Csak el tudom képzelni, ha beleképzelem magam a helyébe, hogy mennyi mindent látott már ezekkel a menekültekkel kapcsolatban közvetlen közelről, hogy most elszakadt nála a cérna.
Engem nem az zavar a menekültekben, hogy itt vannak, hogy jönnek, hanem az, hogy nem tartanak be szinte semmilyen szabályt sem.
"A gáncsolás simán belefér abba, hogy a rendőrnek akart segíteni, igazából kitüntetést érdemelne.
A második videó már kicsit neccesebb, de megúszható.
"
Ha csak az elsőt láttam volna és gyerek nélkül futott volna a menekült, akkor én is segítségnek néztem volna. Így azonban egyértelműen agresszív viselkedés. A rendőr úgyis elkapta volna. A második videó meg magárét beszél. Nagy az Isten állatkertje, meg Allahé is. :)
"1-es, segítek. Önbíráskodás :) Nem fér bele."
Ebben neked mi volt az önbíráskodás?
Ha bele akarnám magyarázni, akkor a rúgásos esetben 2x is nekimentek, így ő reflexből feléjük rúgott. A pillanat hevében kétlem, felfogta-e egyáltalán, hogy egy kislány (ha egy férfiról lett volna szó, akkor fele ennyi figyelmet se kap ez az egész) volt ott.
De ez nem mentesíti, utcán, tömegközlekedésen se szoktunk rugdosni, ha épp hozzánk ér valaki.
Most láttam a videót... Szóval nem azért vadult meg, mert nekimentek?
Egyébként szeptember 15-től már bűncselekmény lesz az illegális belépés Magyarország területére. Szóval...
Nem kellene mosdatni azt a "nőt". Aljas, szemét, agresszív húzásai voltak. (A képeken/videókon elhíresült rúgáson és gáncsoláson kívül még továbbiak is állítólag.)
És nem mentség az sem, hogy esetleg "nekimentek", mert simán arrébb állhatott volna pár centivel.
A többi operatőr ott (és máshol) miért tud normálisan viselkedni minden helyzetben?
És akkor az összes többi operatőr is bűnpártoló lenne a te logikád szerint?
Nem mellesleg ő máskor, máshol miért nem rúgott/gáncsolt, pl. amikor az ultrák őrjöngtek? Ja, mert akkor teljesen biztosan ő húzta volna a rövidebbet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!