Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Menekülteknél nincsenek...

Menekülteknél nincsenek papírok, de fel vannak háborodva az ügyintézés lassúsága miatt. Nem ellentmondás?

Figyelt kérdés
úgy értem ők jöttek illegálisan mindenféle okirat nélkül országokon keresztül..és akkor hőbörgnek hogy miért ilyen lassú mire mindenki kap papírt..hát talán nem kellett volna útközben kidobálni és gördülékenyebb lenne minden??
2015. szept. 9. 11:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

"ha tényleg háborús helyzet elől jöttek ide, akkor örülni kéne az itthoni helyzetnek"

ertem en hogy egy csepp egyutterzes sincs benned embertarsad irant, csak az irigyseg meg a gyulolkodes, de mi lenne ha megprobalnal egy kicsit tajekozodni. Nem pedig kijelenteni, hogy masnak mit es hogyan kellene gondolni es csinalni, plane annak a fenyeben hogy gyakorlatilag semmit sem tudsz arrol hogy miert jottek ide, hogyan, mik a celjaik, mit eltek at.

2015. szept. 9. 14:55
 12/14 anonim válasza:
62%

Na most akkor kérdem Én, hogy aki tényleg Szíriából jön, és háború sújtotta területről menekül, az miért semmisíti meg az okmányait? Csak nem azért, mert nem Szíriai? És esetleg gazdasági bevándorló?

Na ez itt a gond. Nem az, hogy ilyen indokok mögé bújva belekezdtek egy konkrét népvándorlásba.

Arról már nem is beszélek, hogy egy homlok egyenest más kultúrába akarnak vegyülni. Holott tudnának olyan helyre is menni ahol az ő kultúrájuk a honos. Nem értem, hogy ez mióta egy életképes elgondolás egyébként. Majd lesznek ilyen gettók ahova fehér ember a lábát ne tegye be, vagy a nők ne merjenek csador nélkül, fedetlen arccal mutatkozni. Na majd akkor kiütközik a differencia. Mert amíg csak 100-an jönnek ez nem gond, mert nem tudják érvényesíteni, de amikor 10 000-en....na akkor már más a gyerek fekvése.

2015. szept. 9. 15:07
 13/14 anonim ***** válasza:
49%

"Ha akartak volna, akkor felkészülhetett volna az erre illetékes minisztérium. Csak Orbán nem akarta."

Nananaaaaaaaa! Hát pár hónapja még nem arról vartyogott a média, hogy nincsenek is "menekültek"? Akkor hogyan lehetett volna rá felkészülni? Hogyan lehet arra felkészülni, ami nincs/nem volt/nem lesz?

A végén még eljutunk odáig, hogy Orbán kiutazott a bevándorlókhoz, és lefizette őket, hogy induljanak el, sőt, mindenképpen Magyarországon keresztül jöjjenek, mert itt bizony rohadtul unatkozunk. Elég nevetséges már ez a zorbánahibásmindenért hozzáállás...

Különben megsúgom neked, hogy Németországban is nagyon cudarul bánnak velük, hiszen onnan is elvágyódnak pl. Svédországba egyesek. Dániában is megindultak az autópályán, jó szokás szerint, mert az az ország sem "biztonságos" nekik - gondolom, ott is ütik-verik őket a rendőrök, mint itthon. Ja bocs, itthon nem ütik-verik őket, csak a görögöknél, macedónoknál. Mondjuk nem hallottam róla, hogy Dániában háború lenne, vagy üldöznék őket, de biztosan rosszul tudom.

Ha egy filmben látnám ezt az abszurditást, akkor bizonyára jót röhögnék rajta, de így csak csóválom a fejem, amiért Európa hagyja, hogy egy csapat illegális bevándorló bohócot csináljon az egész kontinensből. Egyébként Elysium - Zárt világ c. film vége szerintem kb. lefesti, hogy mi vár ránk, ha engedünk a bevándorlók nyomásának.

Egyébként, kérdező, nem csak ez az ellentmondás ebben az egész ügyben, hanem még elég sok minden.

2015. szept. 9. 15:16
 14/14 anonim ***** válasza:

"Menekülteknél nincsenek papírok, de fel vannak háborodva az ügyintézés lassúsága miatt."

Hamar Németországba akarnak jutni.

"Én, hogy aki tényleg Szíriából jön, és háború sújtotta területről menekül, az miért semmisíti meg az okmányait?"

Hogy ne tudják visszaküldeni, vagy a kvótarendszerben egy csóróbb országnak passzolni.

"Holott tudnának olyan helyre is menni ahol az ő kultúrájuk a honos."

Azok az országok már nem kérnek több vendégmunkást/ingyenélőt, és a határőrizetük is más tészta. Csak Európa ilyen naív.

2015. szept. 9. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!