A Jobbik miért nem tudott még kormányra jutni?
Zázrivecz Gábor már 2010-ben beleélte magát aztán nem jött össze. 2018-ba se fog mert annyira felmorzsolódik a biztos szavazók tábora hogy majd csak a Fidesszel közös kormányra jutás a lehetséges...
Tavaly 8 millió szavazatból sikerült 1-et gyűjteniük. Ez kevés...
Azért, mert túl szélsőségesek a nézeteik és sok magyar embernek ezek tényleg szélsőségesek ezért mondta 2014-es választások után Vona, hogy néppártosodni akar és a vadhajtásokat lenyesi, viszont amíg a pártban van Novák, addig nem lehet azt mondani, hogy sikeresen nyesedezne...
Ami 100%-osan kijelenthető már most 2015-ben, két dolog: egyik, hogy a Jobbik egyéni mandátumokat fog szerezni, a másik pedig, hogy a Fdesznek nem lesz 2/3-os többsége.
A Jobbik egy nagyon fiatal párt, ahhoz képest szerintem nagyon gyorsan jönnek fel, és még jobban amióta a néppártosodás folyik. Az látszik a számokból, hogy egyszer biztos fognak kormányozni. A kérdés már csak az, hogy 2018-tól, vagy 2022-től. Ez függhet a Fidesztől, a néphangulattól. És a Jobbik tudja megszólítani a most legnagyobb számban lévő "nem szavazó" tábort, szóval a politikából kiábrándultak bármikor megválaszthatják.
Szerintem azért nem akar Fidesz lenni:) Szerintem Novák nem vadhajtás, hanem Novák vadhajtásait kell lemetszeni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!