Te hogy segíted a menekülteket?
Elképesztő, hogy az állam semmilyen segítséget nem ad ezeknek az embereknek. Csak a civilek azok akikre számíthatnak, ha orvosi ellátás kell, vagy élelemre, útbaigazításra szorulnak.
Te mivel segítesz? Ha nem miért nem?
# 28
Lófaszt mama!
Nincs hová tenni a hulladékot, mert az FKF szarik rájuk. Hiába kérünk konténert, kukákat, nem történik semmi.
Ma vittem ki egy tekercs kukazsákot, abba szedték a gyerekek a szemetet.
Nincsenek a koszhoz szokva. Sőt, komoly bajuk, hogy nem tudnak sehol fürdeni, ruhát mosni. Van rá igényük.
"Utolsó, nem csak rólam van szó, hanem minden dolgozó magyarról."
Ne beszélj _minden_ dolgozó magyar nevében.
Szerencsére még mindig többen vannak (vagyunk) azok, akik NEM a migránsokra költött pár milliót sajnáljuk, hanem az előző válaszomban leírt és azokhoz hasonló MILLIÁRDOKAT.
"Ezer forintot is inkább egy állatmenhelynek adnék (amit szoktam is), mint ennek a csürhének"
Hiába próbálsz az adakozó állatvédő képében tetszelegni, az értékítéleteddel súlyos problémák vannak.
"de ha még igaz is amit mondasz, hogy csak a 15%át fizetjük mi ami abszolút nem hangzik annak"
Téged mi tartott vissza eddig attól, hogy UTÁNANÉZZ a hiteles, megbízható infóknak? Szórod itt a sok tévhitet, amit hallottál/olvastál valahol, gyűlölködsz és uszítasz, hitetlenkedsz, holott a lehetőséged ugyanúgy megvan az utánajárásra, mint bárki másnak.
Persze tudom, könnyebb csak úgy szájkaratézni.
"Ismered a mondást, aki nem dolgozik ne is egyék?"
Hogyne. Olyan idióta féligazság, mint az összes többi közmondás.
Ha feltétlen igaz lenne, akkor te már rég nem élnél, mivel a munkanélküliséged idején evidensen nem dolgoztál, tehát ennivalóra sem voltál jogosult. Vagy például szerinted akkor a gyerekek, a betegek és a nyugdíjasok sem ehetnének, mivel nem dolgoznak?...
Így már egész más a helyzet, ugye?
Komolyan, ahhoz valami iszonyat alacsony értelmi szint kell, hogy valaki ezt ne lássa át.
És meglepetés: én még a bibliai EREDETIJÉT is ismerem: "Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék." – Egyből más helyzet, hozzáállás.
"Én dolgozom, adót fizetek, és sok magyar ember úgyszintén, de mivel nem vagyok se kisebbségi, sem gyerekeim nincsenek, sem fogyatékos stb, ezért én egy fityinget sem kapnék ha netalántán elveszteném a munkám és nem találnék azután sem több hónapig hogy az a kevés munkanélküli járadék amit az előző munkaviszonyod miatt kapsz kifújt (mint ahogy pár éve sajnos meg is történt), dögöljek éhen."
Megint tájékozódás nélkül írtál valótlanságot. A munkanélküli járadék letelte után is van ellátás, csak máshogy hívják. Igen, tudom, nagyon kevés, de a semminél mégis több.
És itt jön be, hogy valaki AKAR-E igazából dolgozni. Mert aki VALÓBAN akar, az tud is, pláne Pesten. Csak nem válogatni és rinyálni kell.
"Ezeknek meg sem fordul a fejükben itt egy fitying adót fizetni"
Tehát gondolatolvasással is foglalkozol, hogy ennyire tudod...
"és a város sem miattuk van tele szeméttel, különösen nem a Keleti környéke ugye? Nemmintha budapest egy ragyogó ékkő lett volna mindig is, de mióta ott rajzanak, hát egy hányás."
Te magad is nagyon jól tudod, hogy csúsztatsz: NEM, NEM miattuk van tele az egész város szeméttel, nem is járnak mindenfelé, csak néhány ponton. És még ezeken a helyeken sem ők hányják tele a járdákat, nem ők törik össze az alkoholos üvegeket, nem ők piszkíttatják oda a kutyáikat stb.
NEM VITATOM, hogy a tranzitzónákban nagyobb a szemét, mint régebben, DE egyrészt biztosítani kellett volna nekik a megfelelő számú szemétgyűjtő edényt, WC-t; másrészt meg ha a kormány nem töketlenkedne más területeken is, akkor a migránsoknak nem kellene három-négy napot (vagy mostanában még többet) a pályaudvarokon tölteniük, hanem egyből utazhatnának tovább.
"Nem akarom én bántani őket. Csak húzzanak el. Sőt, ne is jöjjenek!"
Tök ellentmondásos ez a három mondat. És az első a hamis. Gyűlölöd és lenézed őket, ellenséges vagy velük. Ráadásul teljesen alaptalanul, tévhitek miatt.
"párszázezer kilóméterre."
Ostobaság a köbön. Nézz már utána az országok közötti távolságnak.
Ha esetleg derengene föciből valami, a Föld méretei, átmérője, akkor pillanatok alatt rájöhettél volna, hogy képtelenséget írsz.
.......
"ennyit ér a kérdező, a saját honfitársainál többre tartja a szutykokat"
Bár a kérdező nevében nem tudok nyilatkozni, de én igenis többre tartom azokat az EMBEREKET, akiket nem ismerek, így akár még kiváló/jó emberek is lehetnek, mint azokat a gyűlölködő, ostoba "honfitársakat", akiknek a beszédéből/írásából látszik, hogy emberileg nullák.
"Akinek meg nem tetszik ami magyarországon van, kívül tágasabb!!"
Ez a mondatod a bizonyíték arra, hogy nem csak a külföldieket gyűlölöd, hanem mindazon "honfitársaidat" is, akik másképp gondolkodnak, mint te.
"Ne beszélj _minden_ dolgozó magyar nevében.
Szerencsére még mindig többen vannak (vagyunk) azok, akik NEM a migránsokra költött pár milliót sajnáljuk, hanem az előző válaszomban leírt és azokhoz hasonló MILLIÁRDOKAT."
én mindkettőre egyformán sajnálom. normális közlekedési eszközök, utak, egészségügyi ellátás, ügyintézés, oktatás, munkahelyek kellenek igen. ez valóban a legnagyobb hiba, hogy nem erre költik. sem azt amit ellopnak, sem azt amit csürhékre költenek.
"Hiába próbálsz az adakozó állatvédő képében tetszelegni, az értékítéleteddel súlyos problémák vannak."
szerintem meg a tieddel vannak problémák. 1-1.
ennyi erővel te meg ne tetszelegj az Ónagy Segítő képében... méghogy tetszelgés. szeretem az állatokat baj b***meg?? ők legalább nem hazudnak és hűségesek. nem úgy mint sok ember.
"de ha még igaz is amit mondasz, hogy csak a 15%át fizetjük mi ami abszolút nem hangzik annak"
"Téged mi tartott vissza eddig attól, hogy UTÁNANÉZZ a hiteles, megbízható infóknak?"
jaj hagyjuk már ezt a hiteles dolgot.. érdekes mindenki tudja hogy mennyi pénz elmegy az országban bizonyos személyek zsebébe, mégsincs fent a Nagy Hiteles Infó adatbázisban.. ugyanígy, ami fent van az is sokszor hazugság..
"Ha feltétlen igaz lenne, akkor te már rég nem élnél, mivel a munkanélküliséged idején evidensen nem dolgoztál, tehát ennivalóra sem voltál jogosult. Vagy például szerinted akkor a gyerekek, a betegek és a nyugdíjasok sem ehetnének, mivel nem dolgoznak?..."
Te sem tudnál megint nagyobb hülyeséget írni.
Munkanélküli segélyt az kap, aki dolgozott annyit az elmúlt időszakban, hogy kiérdemelje. Amennyit adóztam, egy évig is fizethetnének nekem munkanélküli segélyt, kitelik belőle. Abból amit az ember megkeresett, igenis kapjon segélyt. Nemmintha akartam volna, jobb lett volna ha folyamatos a munkaviszonyom, de csak hónapok után találtam újat.
A gyerekek evidens hogy nem dolgoznak, 18 éves kor alatt szerintem ez evidens, hogy rájuk nem vonatkozik, mert nekik a "foglalkozásuk" ekkor a tanulás. Iskolába viszont kötelezően járjanak.
Nyugdíjasoknál megint hülyeséget beszélsz, mert a nyugdíjuk megintcsak abból a rengeteg adóból van, amit TŐLÜK vontak el amíg dolgoztak. Tehát joguk van hozzá.
"És meglepetés: én még a bibliai EREDETIJÉT is ismerem: "Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék."
"Tehát gondolatolvasással is foglalkozol, hogy ennyire tudod... (hogy nem akarnak adót fizetni)"
Na, a biblia kellett már csak, hova hányjak? egyébként meg hogy is van a szutykokkal? Nicsak, azt mondják nem akarnak itt maradni, tovább akarnak menni. Tehát akarnak ITT dolgozni és adót fizetni? NEM! magyarul, MI egy forintot se kéne hogy költsünk rájuk.
"A munkanélküli járadék letelte után is van ellátás, csak máshogy hívják. Igen, tudom, nagyon kevés, de a semminél mégis több."
Az az "ellátás" arra sem elég hogy ne haljon éhen az ember. Több pénzzel húztak már le minthogy ennyivel kiszúrják a szemem, azért mondom, az kb semmi.
"És itt jön be, hogy valaki AKAR-E igazából dolgozni. Mert aki VALÓBAN akar, az tud is, pláne Pesten. Csak nem válogatni és rinyálni kell."
Mert te pontosan tudod hogy én nem akartam dolgozni ugye? azért mentem szinte minden nap interjúkra végig. Ha tehetném 18 éves korom óta egy napot sem töltöttem volna munkaviszony nélkül. Remélem, többet nem is fogok, mert Akarok dolgozni, nem csak más pénzén lézengeni mint egyesek.
"NEM, NEM miattuk van tele az egész város szeméttel"
Ez így van, ahol nincsenek ott nem. Ahol vannak ott viszont r*hadtul igen.
"ha a kormány nem töketlenkedne... egyből utazhatnának tovább."
Ebben az egyben egyet értünk. Vagy be se kéne engedni őket akármilyen módszert is használunk, vagy ha igen, olyan fénysebességgel kötelezően tovább rugdosni hogy pislogni sincs idejük...
"Tök ellentmondásos ez a három mondat. És az első a hamis. Gyűlölöd és lenézed őket, ellenséges vagy velük. Ráadásul teljesen alaptalanul, tévhitek miatt."
Hol hamis? Nincs bajom senkivel egészen amíg ide nem jön és nem akadályozzák a magyarok normál életvitelét.
Tévhit? Szerintem az illegális határátlépés még mindig szabálysértés. Hopp, itt az első és legnagyobb ok. a többit már elmondtam. valóban lenézem azt aki szabálysértést követ el!
(akinek voltak papírjai, és vízummal, szabályosan lépett be az országba, azzal semmi baj!)
"Nézz már utána az országok közötti távolságnak."
Költői túlzás, hallottál már róla? Vagy te nem találkoztál még olyannal, hogy "már százszor elmondtam..." nem, nem mondta el százszor, túlzást használt. én is arra utaltam a túlzással, hogy minél messzebb, amennyire csak lehet. Sajnálatos ember vagy hogy ennyit el kell magyarázni...
"Ez a mondatod a bizonyíték arra, hogy nem csak a külföldieket gyűlölöd, hanem mindazon "honfitársaidat" is, akik másképp gondolkodnak, mint te."
Ki beszélt itt gyűlölésről? Annyit mondtam, akinek nem tetszik, kívül tágasabb. Mindenkinek meg van a joga, hogy abba az országba költözzön (az országok közötti átlépés szabályait betartva), ahol neki szimpatikusabb. Aki csak panaszkodik, hogy ilyen rossz itt olyan rossz itt, annak kívül tágasabb, nyugodtan menjen más országba, senki sem kötelezi arra hogy itt legyen és siránkozzon.
Én is erre készülök, amint a megfelelő anyagi feltételek meglesznek, nekem is tágasabb kívül mert nem szeretnék itt maradni hogy okot adjanak a siránkozásra.. de addig is nyugodtan akarok itt élni.
A külföldieket sem utálom, kínai barátnőm itt élt évekig, és képzeld, semmi gond nem volt vele, megtanult magyarul, dolgozott, nem szemetelt, betartotta a szabályokat, minden OK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!