Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidják annyira Orbánt...

Miért szidják annyira Orbánt a menekültügyben?

Figyelt kérdés

Mármint úgy értem, hogy a magyarok. Nem vagyok Orbán-párti, de ebben az ügyben szerintem igenis, hogy azt teszi amit kell. Illetve bizonyos keretek között, mert ugyebár megvan kötve a keze.

"több olyan ország is volt, amelyik nem vállalt Olaszországból és Görögországból áthelyezett menedékkérőket, viszont Magyarország az egyetlen, ami ezen felül konfliktuszónából sem vállalta egyetlen ember fogadását sem. Párizsban és Brüsszelben is úgy értékelték a lépést, hogy Budapest kimarad a szolidaritásból."

"Orbán Viktor májusban, a magyarországi helyzetről tartott EP-vita után azt mondta, hogy a kvótarendszer őrültség, de akkor sem támogatná, ha ésszerű lenne, mert nem ért egyet azzal, hogy ne a tagállam dönthessen arról, kit fogad be."

"Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország közösen utasítják el a kötelező kvótarendszert, és egyelőre úgy tűnik, hogy a német offenzívával szemben is fenntartják az álláspontjukat."

2015. szept. 2. 11:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Ott kezdődik, hogy egy teljesen értelmetlen gyűlöletkampányt csinált a kormány, aránytalanul drágán. Ez minden jóérzésű magyar embert felháborított, és bizony jogosan.
2015. szept. 2. 12:51
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

Az az egyetlen egy baj, h a magyarok szinte soha, semmivel nincsenek megelégedve. Legyen jobbikos vagy liberális, akkor is hisztizni fog és kötelességének érzi, h szidjon valakit. Tenni úgy se tesz semmit, szóval tényleg nem kell rá figyelni. Én a GYIK-es embereket bírom, amikor olyan hülyék, mint a föld és még is azt pontozzák le, aki megírja a helyes/valós választ.

Szerintem a mostani kormánnyal nincs semmi baj, végre történik valami. A menekülteket meg regisztrálni nem hülyeség. Főleg h schengeni határ vagyunk meg Eu tagok. Most ha áttoloncolnánk minden menekültet az Osztrákokhoz, akkor az Eu kicsit bepöccene és szankciókat vetne ki magyarországgal szembe. Így legalább kapunk csomó pénzt az eutól arra, h dolgozzunk a menekültekkel és a kerítéssel.

2015. szept. 2. 12:52
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Engem nem haborit fel a kerites, nekem ertheto es vilagos, hogy mit miert csinalnak.

Engem a lazongas haborit fel, en nem ertem a kormany elleni tamadasokat es nem ertem az ellenzek ellenkezeset.

Engem felhaborit az onkentes segitok munkaja (a magyar csovesnek nem adtak szendvicset mert az a migransoke - sajat szememmel lattam), viszont egyaltalan nem zavarnak az epulo befogado taborok.

Engem nem zavar, hogy kulfoldrol mennyire szapuljak a magyart, de rettenetesen felhaborit, hogy a keleti elott fujjogjak a magyarokat.

2015. szept. 2. 12:57
 14/20 Andizsuzsi ***** válasza:
58%
Az a baj, hogy nem csinál semmit. Illetve amit mégis, azt ide-oda kapkodva. Egyik nap elengedi a menekülteket, másnap leszállítják őket a vonatról. Nincs elég hely a táborokban, de baj, ha az utcán/tranzitzónákban vannak. Egy napig érvényes a papír, amit a határon kapnak, de 1 nap alatt nem tudnak a menekültügyi hivatalban sorra kerülni. Magyar nyelvű tájékoztatókat kapnak, holott minden csoportban többen vannak, akik legalább angolul beszélnek, magyarul nyilván senki.
2015. szept. 2. 13:31
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

7-es mondta: Éljen Orbi! :)

Nem az Orbit rágógumira akartad mondani? :D

2015. szept. 2. 13:36
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Azt hiszem, az EU politikája világos.

Kerítés nélkül hadd özönöljön be több tízezer bevándorló, és árasszák el a nagyvárosokat.

Viszont regisztráció nélkül nem juthatnak ki az országból, és mivel nem alarnak regisztrálni, itt maradnak és egyre aggresszívabbak lesznek.

Így nekünk kell majd könyörögni, hogy "Ájrópa segíccs", és Ájrópa segít, de nyilván nem ingyen... politikai áron.

Ráadásul a bevándorlókkal érkezett kiképzett terroisták csak egy telefonra várnak, hogy ha a kormány késlekedik a segítségkéréssel, akkor felgyújtsanak pár autót és tömegverekedést provokáljanak.

2015. szept. 2. 14:07
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Andizsuzsi -

tudatlanságod kezd már kissé unalmas lenni.

olvasgatom néha a válaszaid, és kb az jön le belőle hogy azt sem tudod mi történik ebben az országban, csak fújod a szokásos baloldali szart.

kicsit okosodj már utána, miért nem engedik tovább a bevándorlókat, semmi köze ehhez a kormánynak.

saját magad égeted azzal sok hülyeséggel amit itt össze vissza beszélsz.

2015. szept. 2. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:

Vagy az oroszoknak kellene szolni, hogy gyakorlatozzanak mar egy kicsit a deli hatarreszen (ugy is olyan joban vagyunk Paks miatt) ... vagy Obamatol kellene segitseget kerni (igaz 56-ban sem jott a segitseg).

Mindket esetben az EU kiakadna (majd megnyugodnanak idovel).

2015. szept. 2. 14:47
 19/20 anonim ***** válasza:

13:

Ha felháborít, hogy önként segítenek embereknek, de nem azoknak, akiknek szerinted kéne, akkor te meg miért nem segítesz azoknak? Azért durva egy agymosás kell ahhoz, hogy valakit az háborítson fel, hogy valakik önként segítenek rászoruló embertársaiknak.

2015. szept. 2. 17:16
 20/20 Andizsuzsi ***** válasza:

"olvasgatom néha a válaszaid,"

Semmi sem kényszerít rá. A tieddel ellentétben az én válaszomon már akkor is látszik, hogy én jegyzem, amikor még nem olvasod. De megcáfolnál kérlek, hogy melyik része volt a válaszomnak hülyeség?

2015. szept. 2. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!