Elszabadult a gyűlölet a menekültek miatt. Mi lesz ebből?
Több oldalon, fórumon, fb. csoportban szinte ünnepelnek, hogy tegnap 50 halott migránst találtak Ausztriában. Ha jön egy hír, hogy Líbiánál több 10 ember fullad a tengerbe, úgyszintén. Mi lesz ebből?
Ha lenne egy újabb Hitler, tapsolnának?
Komolyan ettől már hánynom kell. Inkább Szíriában, Líbiában, stb kéne rendet rakni!
meg tudod mondani nekem kovpet, hogy európai kulturákban miért is nem nőnek ki a földből ilyen fejlevágók, most a 21. században? csak ott, ahol pld. eddig is bőszen helyeseltek, ha a saját, megerőszakolt lányaikat ítélték megkövezésre, vagy jobb esetben börtönbüntetésre?
Esetleg, ha nem is helyeselték, de félrenéztek azt rebegve, hogy ez Allah törvénye?
Tényleg nem felelősek az ottlakók, hogy olyan körülmények alakultak ki a hazájukban, ami már nekik is elviselhetetlen?
# 11: Igaz, itt nálunk mindig minden rendben volt.
Inkvizíció? Holokauszt? ETA, IRA, Dél-Szláv események? Breivik?
És természetesen mi sem vagyunk felelősek azért, mert az EU részeként másodszor választunk meg egy olyan kormányt, amely nyíltan építi a haverokból a hűbérurak összetartó rendszerét miközben az ország a szarban hempereg és már a fiatalok nagy része konkrétan elmenekült. Mellette mellesleg gyűlölködik és mindenkit hülyének néz. Pont így kell viselkedni kultúremberként, nem ám úgy, ahogy azok az IDEGENEK.
13-as,
Senki sem mondta, hogy Európában minden hepi. Vagy főként azt, hogy mindig minden hepi volt.
De mára már nagyjából sikerült a nagyobb bajainkat megoldani. Anélkül, hogy elárasztottuk volna - mondjuk - az arab világot.
És valahogy nem látom, hogy miért kellene Európának a nyakába vennie, más kontinensek saját belső problemáit.
És azért mégiscsak jobb itt, a nehézségeink ellenére, mintha attól kellene félnem, hogy lelőnek, miközbem kiflit veszek a közértben.
Végülis pont ezért áramlanak ide a migránsok is. Vagy nem?
Ami meg a felelősség kérdését illeti...tényleg úgy gondolod, hogy az egyén nem felelős a körülményekért, amiben él? Segítek...sok egyén...
"És természetesen mi sem vagyunk felelősek azért, mert az EU részeként másodszor választunk meg egy olyan kormányt"
Hát ezt most nem is értem...mármint hogy mit akarsz mondani...szóval mégis van felelőssége az egyénnek, vagy nics?
"És valahogy nem látom, hogy miért kellene Európának a nyakába vennie, más kontinensek saját belső problemáit."
Mert nem tud mást tenni? Vagy daráljuk őket kutyatápba?
Az egyénnek természetesen nagy a felelőssége, de van, hogy rövidtávon nem tud mit csinálni, csak futni.
"Az egyénnek természetesen nagy a felelőssége, de van, hogy rövidtávon nem tud mit csinálni, csak futni."
De ha mindenki elfut, mi lesz a saját életterükből? Semmi?
És mi a garancia arra, hogy nem hozzák ide a saját konfliktusaikat? ha már mindenki elfut?
Akkor javasolj valamit. Mit kellene tenni?
Azt, hogy "valamit kellene már csinálni" én is elismerem. Mi az a valami?
Én? Amikor az EU döntéshozói is csak néznek ki a fejükből, mint Józsi barátom a lakodalomban, amikor már nagyon részeg?
Én most csak egy dolgot teszek...megpróbálom támogatni a gyerekeim, hogy a tengeren túl próbáljanak új életet.
Mert, szerintem, Európában nemsokára elszabadul a pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!