Miért baj ez a sok bevándorló?
Úgy értem... komolyan, senki sem gondolkozik épp ésszel? Ez még a hasznunkra válhatna, ha a nagyobb országok példáját követjük. Ha valaki dolgozott már angolba pl így évtizedes szakképesítés nélkül, vagy semmi szakmával, akkor az tudja mire gondolok. A legótvarabb munkákat végezzük mi bevándorlók (magyar,román,lengyel,afrikai,ukrán stb...), amit az angolok soha nem csinálnának, és főleg nem olyan kevés pénzért, mint mi.
Ha mi ugyan ezt csinálnánk, akkor nekünk is lehetőségünk lenne a jobb munkahelyekre, a jobb fizetésért.
Nem mellesleg nem értem miért olyan nagy baj, hogy valakik új életet akarnak kezdeni... mi talán nem vándorlunk minden felé a világban? És a magyar legalább olyan szemét népség mint amilyennek ezeket a bevándorlókat nevezzük. Londonban a lengyelek után a magyar a legrettegettebb, és a magyar a magyart veri át legjobban ott ahol tudja. Akkor mire fel magyarázunk?
"de miért lenne baj, ha Magyarországon nem csak ekte magyarok laknának? Úgy értem... Amerika egy komplett összegyúrt hely, mert ugye a spanyolok, portugálok akik anno elfoglalták meg az őslakosok, az odahurcolt afrikai négerek... És már ott sincs ez a nagy rasszizmus mint anno."
Mi az az echte magyar? Ha akarnánk sem tudnánk már előszedni olyan magyar állampolgárt, aki a honfoglalási időkre vezetheti vissza a vérvonalát. Az a magyar, aki annak vallja magát. Soha nem jelentett gondot, hogy az adott ember felmenői németek, szerbek, izraeliták, stb., amennyiben képesek beilleszkedni és elfogadják a normákat. Viszont minél nagyobb a kulturális különbség és minél nagyobb egy kisebbség létszáma, annál kevésbé lesznek erre képesek.
"Londonban meg szinte 1etlen 1 igazi őshonos angol nem él, de nem vagyok biztos benne hogy létezik-e olyan nagyváros még angolban ahol csak angol lenne, vagy Németországban, de még Svájc is tele van bevándorlókkal, pedig oda ugye nem olyan egyszerű bejutni. "
A kérdés az, hogy jól van-e ez így. Londonnak vannak olyan kerületei ahol a török kisebbség már nem kisebbség. Ilyen helyeken az angol normák tudnak még érvényesülni? Liberális gondolkodással biztosan. Multikulti szép álom, de gyakorlatban már megcáfolták.
"de miért lenne baj, ha Magyarországon nem csak ekte magyarok laknának?"
Régen rossz, ha ezt neked el kell magyarázni. Ki kell érdemelni, hogy egy nép, népcsoport magyarrá válhasson, mint a kunok, jászok stb. Magyarország a magyaroké. Én se mehetek csak úgy az USA - ba lakni.
Mi, magyar állampolgárok joggal tartunk igényt arra, hogy a mindenkori kormány biztosítsa, hogy hagyományainkat, értékeinket, nyelvünket megtarthassuk a saját hazánkban, és a gyerekeink magyarként nőhessenek fel. Nem akarjuk, hogy teszem azt, szudániak nagyobb számban éljenek itt. Kétlem, hogy ezzel egyedül lennék.
"Úgy értem... Amerika egy komplett összegyúrt hely, mert ugye a spanyolok, portugálok akik anno elfoglalták meg az őslakosok, az odahurcolt afrikai négerek... És már ott sincs ez a nagy rasszizmus mint anno."
Magyarország és Európa nem Amerika. Ide nem hurcoltak négereket.
"Londonban meg szinte 1etlen 1 igazi őshonos angol nem él, de nem vagyok biztos benne hogy létezik-e olyan nagyváros még angolban ahol csak angol lenne", vagy Németországban, de még Svájc is tele van bevándorlókkal, pedig oda ugye nem olyan egyszerű bejutni."
Ez elég baj. Hazánknak nagy előnye - a sok hátrány mellett - hogy ez még nincs így.
"Én szerintem akkor is lehetnénk kicsit megértőbbek, mindenki rémisztget képekkel a neten hogy 1 éve még valamilyen katonai szervezetben volt az a csávó most itt van magyarban egy ilyen táborban. De mi van ha megváltozott, és új életet akar kezdeni?"
Mi van ha nem érdekel minket? Engem az érdekel, mi lesz velünk. Magyarországon először, másodszor és harmadszor is a magyar emberek érdeke kell(ene), hogy számítson és minden más csak azután.
"Nem vagyok hippi, se ökobuzeráns, de ahogy engem anno anglia befogadott és lehetőséget adott, szerintem úgy nekünk is meg kellene nekik adni, és nem ilyen ellenszenvesnek lenni..."
Ne keverd. Magyarország a sokszázados történelmi hányattatása után elérte, hogy ma az EU tagja - én is külföldön dolgozom - EU - s jogunk az EU területén munkát vállalnunk, élnünk. Gondolom te sem kamionba bújva mentél Angliába? A menekültek jó része pedig illegálisan szökik ide. Ég és föld a kettő.
"Az már más dolog, hogy túl sokan vannak, azt az államnak kellene szabályozni, de lehet nekik is túl nagy falat volt ez az egész így elsőre, és most csak vakaróznak."
Hát akkor meg mit akarsz? Most túl sokan vannak, vagy jó, hogy itt vannak? Az államnak kellene szabályozni, így van.
Ma olvastam a 24 heures nevű újságban, hogy gyászol egy genfi család azért, mert a kölykük a dzsihádiszták oldalán feldobta a otvaros talpát Szíriában. 20 éve él a sápad Svájcban. A fattyú ennek ellenére elment a büdöslábúak oldalára harcolni és elüldözni olyanokat akik ott élnek. A szélsőséges tanokat a kölyök a helyi koszfészekben (muszlim imaház) olyan imámoktól szívta magába akiket Franciaország kitoloncolt szélsőséges nézeteik miatt. De nem ám a sivatagba mentek!!! Á dehogy! Menedéket kértek és kaptak Svájctól. Majd folytattak a tevékenységüket.
Ha egy ilyen van közöttük az nekem már sok. Kiszűrni meg nem tudja az ember.
A kínaiakkal pl semmi gondunk. Itt vannak megtanulnak magyarul és dolgoznak. Senki sem bántja őket.
Vajon az arabokat és a négereket fogják e bántani?
Ha fogják akkor a dolgos kezük és az összeférhetetlenségük miatt. DE i leszünk már megint a büdös szemét rasszisták.
hát úgy hallottam már Németországban egyes táborokat megtámadtak és felgyújtottak ilyen rasszista csoportok, mellesleg a hülye tanokért nem kell messzire menni, elég a tolvajkergetőket nézni, vagy a jobbikos magatartást, hogy irtsunk ki minden cigányt, sokan erre alapozzák az életüket míg mások inkább gondolkoznak, és belátják hogy ez abszolút nem egy értelmes megoldás, mert rengeteg normális is van, és ugyan úgy rengeteg idióta és bűnöző fehér ember van...
Az egyetlen gondom inkább az arabokkal az, hogy nagyon ragaszkodnak a vallásaikhoz és a kultúráikhoz, és ezt sokszor hozzák magukkal, úgy hallottam pl hogy Törökországban rá se szabad nézni a nőkre, mert simán lekéselhetnek érte, és nem hiszem hogy Londonban ne vennék ilyen szigorúan, és azt is hallottam, hogy egyes angol városokban ahol a többség arab, a kultúrájuk is fölénybe került a "fehér" emberével szemben.
"És ő volt a legrendesebb ember az egész munkahelyen"
Ok, elhiszem...Tudod, én is ismerek diplomás cigány orvost, akiben jobban megbízom, mint a nagybátyámban, aki szintén orvos. De azért mégsem szeretnék Borsodban lakni.
Kérdező, furcsa dolgokat írsz.
Honnan veszed, hogy a Jobbik kiirtana minden cigányt, ahogy írod.
Senkivel nincs baj, a saját helyén; csináljon mindenki, amit hagyományosan szokott.
De ne akarja az új környezetét magához alakítani; mint pl. Amerikában is harcolnak a muzulmánok azért, hogy a polgári törvénykezés ne vonatkozzon rájuk, hanem a saját vallási vezetőik kapjanak jogot minden esetben.
A probléma eleve az, hogy a "bevándorló" kategóriát használod, ami engedélyhez kötődik, és az ember KÉRI, ajánlkozik, hogy fogadják el.
És nem kérés és a helyiek akarata ellenére rájuk erőlteti magát a saját önző szempontjai miatt. Mint " a jobbélet" vagy akármi.
A magyar meg semmivel nem szemetebb, mint más nemzet; minden ember a saját fajtáját veri át, az etióptól a finnig. Valahogy mintha ez hozzátartozna a Homo Sapienshez.
Az olaszok pl., a magyarok összetartását (!) példamutatónak tartják. Hogy honnan veszik, nem tudom.
A lengyelekről azt tartják, hogy mihelyst összegyűjtöttek elég pénzt, rohannak haza vele, otthon gyarapítani.
Az baj, ha csak rossz tapasztalatod van magyarokkal. Bár lehet, hogy a jót nem vetted észre. Velem is előfordult, hogy magyar párnak állást segítettem szerezni, -pénzért vett- dolgokat vittem nekik, amikor egyszer csak valami hasonló dolgot mondott a férfi, mint te, hogy "ő még magyartól jót nem kapott, senki nem segített neki". Még a kezemben volt az utolsó dolog, amit vittünk nekik. Látta. Mondtam is neki, hogy én is magyar vagyok, Laci.
Mondjam tovább?
Anglia elég rossz példa a bevándorlókkal kapcsolatban. Egyrészt az illegális bevándorlókat Anglia sem fogadja. Az, hogy EU-s állampolgárként élsz azzal a jogoddal, hogy más EU-s országban laksz, dolgozol, szerintem nem azonos az illegális bevándorlással.
Másrészt, én Angliában élek évek óta, és borzalmas ami itt megy. Amikor kijöttem, egy kisvárosban éltem, ahol többségben fehér emberek laktak, elvétve volt 1-1 szines bőrű. Amúgy nem voltam előítéletekkel sem a feketékkel, sem az arabokkal szemben. Aztán szép lassan megjelentek, és 1,5 év alatt nagyon megváltozott az addig viszonylag nyugis város, az amerikai filmekben látható "gettókhoz" tudnám hasonlítani. Hiába szereltek fel később mindenhova kamerákat, a közbiztonság, a tisztaság, úgy általában a hangulat, minden szar lett. Legalább az ingatlan árak jelentősen csökkentek :D
Az ótvar munkákat elvégzik az angolok is, én is dolgoztam 2 évig raktárban, ahol nagyon sok angol volt. És sok már angol állampolgár, de a szülei-nagyszülei pl pakisztániak, indiaiak stb. Itt születtek, itt jártak iskolába, büszkén mondják hogy ők angolok, de nincs az az isten, hogy beilleszkedjenek. És ez az angolok baja, legalább is azoknak akiket ismerek, és szóba került a dolog: idejönnek, befogadják őket, pénzt kapnak, minden féle segélyt, de nem hajlandóak beilleszkedni, hanem mintha itt akarnák újraépíteni az országukat. És azt se felejtsd el, hogy ezek a bevándorlók, akik teljesen más kultúrából jöttek, nem az európai átlag 1-2 gyereket vállal, egyre inkább 30 éves kor felett, hanem jellemzőbb az aktívabb szaporodás, így rövid idő alatt kevesebb lesz a fehér ember európában, mint az egyéb. Ezt megszívta már Anglia, mennek is el az angolok innen ezerrel, és gondolom, hasonló a helyzet a többi nyugati országban is. Ha Londonban élsz, és ótvar munkát végzel, akkor gondolom nem a belvárosban laksz, vagyis pontosan tudhatod, milyen érzés fehérként Európában kissebbséginek lenni. Ugyan nem Magyarországon élek, de nem tetszene, ha ott is így érezném magam. De nem hiszem, hogy ez elkerülhető lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!