Egy olyan településen élek, ahol kisebbségiek (nem c. gányok) vannak, és nekem mondták, hogy tűnjek innen. Ez a mostani álláspont szerint mennyire korrekt?
Budapesttől 40km-re lévő településről van szó, még 1956 körül jöttek ide párszázan, most már elég sok Magyar is él itt, de még mindig zömében ezek a kisebbségiek vannak itt és nem nagyon vannak jóban a Magyarokkal az idetelepültek, ezt érzem már az elejétől fogva, meg sok Magyar is mondta már ugyanezt.
Konkrétan a szomszédom már tavaly megfenyegetett, mert szóltam neki egy apróbb dologért(kizárólag reggel 6-kor hajlandó hétvégén füvet nyírni), ha meglát az utcán, agyonver.
Csak a saját nyelvükön kommunikálnak az utcán, hangosak, itt röhögnek az ablak előtt, és nagyon jogot formálnak mindenre, teljesen elfelejtve, honnan jöttek, miért vannak(még?) itt.
Szerbekről van szó?
Azok ilyenek....
Beloiannisz. Mindenki úgy tudja, Görögök lakják, de nem, Macedónok ezek.
Már az egész menekült-probléma óta azt nézem, hogy ki vannak akadva az Arabokra, meg mittudomén kik jönnek még ide. Na azok nudlik ezekhez képest.
"upsz" látom a kérdező közben beírta, de macedón és a görög két nagyon különböző nyelv ám, a mecedón gakorlatilag szerb.
Meg ne haragudj meg, de Beloiannisz eleve nekik épült, sokáig Görögfalvának hívták, szóval ott sokkal inkább te vagy a kisebbségi!
No igen, a faluban én, de az országban? :)
Most már kb fele-fele arányban vannak amúgy Magyarok, nem Magyarok a faluban. A többiek szétszéledtek (szerencsére).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!