Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tudtok az egykori Fradi...

Mit tudtok az egykori Fradi játékos, Simon Tibor (Simi) haláláról?

Figyelt kérdés
Keresgettem a témában,de nem sok mindent találtam.Az igaz hogy szolgálaton kívüli rendőrök verték meg úgy hogy meghalt?
2015. aug. 27. 19:56
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Én még azt sem hallottam, hogy meghalt.
2015. aug. 27. 20:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Elég régen volt. Akkoriban nagy fradista voltam, és követtem a dolgokat, de elég rövid az eszem, és mára elfelejtettem. Valakik megverték, meghalt, volt sok-sok megemlékezés meg emlékműsor. Ennyi rémlik. Egyébként jófej volt, nem sokkal előtte volt pont a Fradi edzője, vagy tán még akkor is.
2015. aug. 27. 21:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Így van rendőrök verték agyon, vagy legalábbis rendőr is volt a verekedők között, talán 2002-ben történt. Divat volt akkoriban rendőrök láttán azt skandálni, hogy "gyilkosok! gyilkosok!", de persze nem szándékos emberölés volt, csak tragikusan végződött.

Rákerestem, azért elég sok anyag van róla:

[link]

[link]

[link]

2015. aug. 27. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

a bírósági ítélet miszerint az előzetesben leült idő (max 3 év) miatt szabadon távozhattak az elkövetők elég nagy vihart kavart.

úgy kezdődött hogy szülinapi bulin pezsgőt bontottak amiből fröccsent az elkövetőkre , szó szót követett...tettlegesség lett. Simon kimenekült de azok utánafutottak és az utcán úgy megverték hogy később a korházban meghalt.....nem biztos forrásból vannak az infóim de sokan nem értették miért halált okozó testi sértés vol a vád emberölés helyett. úgy meg volt verve hogy egyik szemgolyója a koponya hátsó felébe csúszott ....mégis az lett kihozva a dologból hogy valójában nem akarták megölni csak elverni....ez kicsit olyan mintha az olaszliszkaiak 3 évet kaptak volna ha Szögi Lajosnak erősebb a szervezete és másfél-2 nap múva hal csak meg egy kórházben nem ott és akkor az aszfalton.....de mint a többség én sem olvastam a nyomozati aktát

2015. aug. 27. 22:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy szolgálaton kívüli rendőr is volt a Simont bántalmazók között. Ő nem helyezte úgymond szolgálatba magát, mivel feketén dolgozott és így akarta megúszni a lebukást. Neki volt az ügyvédje Magyar György az eljárás során.

Az eset néhány mozzanata ma sem világos. Nem tudom pontosan, hogy kik voltak azok a személyek, akikkel Simon Tibor születésnapot ünnepelt. Gondolom tanúként lettek meghallgatva. A bárban pezsgőlocsolásból keletkezett a konfliktus, a források szerint Simonék sok pezsgőt fogyasztottak, szétlocsolták, amiből mások is kaptak. Ezután kezdődött a balhé. Olyant is olvastam, hogy Simon lefejelt egy arab (?) vendéget, aki a velük konfliktusba kerülő asztaltársaság tagja volt. A biztonsági személyzet közbe lépett. Velük is összeszólalkozott Simi, ami után a később a per fő vádlottjává váló Galambos János (aki az "ál-Viszkis" néven híresült el, mivel nagyon hasonlított Ambrus Attilára, a Viszkis rablóra) megütötte, majd ezt követően rohant ki az utcára Simon Tibor. Galambos és három biztonsági őr utána mentek. Az nem világos számomra, hogy Galambos is a Café Allure személyzetéhez tartozott vagy csak éppen ott volt. A szórakozóhely előtt a források szerint az egyik biztonsági elgáncsolta, felrúgta Simont, aki a földre esett, majd ütötték és rúgdosták. Még fel akart állni a földről, amikor Galambos fejbe rúgta vagy ököllel arcon ütötte, amitől hátrazuhant és beütötte a fejét a betonba. Ekkor törhetett el a koponyája és érték a végzetes sérülések. Az eljárás során az nem tisztázódott, hogy viperával is megverték-e vagy sem (egyes szemtanúk ezt vallották). Az orvosszakértők eltérő véleményeket fogalmaztak meg Simon Tibor fejsérüléseivel kapcsolatban. A halottkém az egyik szemgolyóját a koponyaüreg hátsó részében találta meg, ami szinte egyértelműen vipera általi bántalmazásra utal.

A perben a Galamboson kívüli másik három vádlott igyekezett bagatellizálni a szerepét az ügyben és ügyvédeik is erre építették fel a védekezésüket. Nem sikerült teljesen tisztázni a pontos szerepüket Simon Tibor bántalmazásában.

Érdekes, hogy abból a társaságól, akikkel Simon szórakozott senki sem kelt az edző védelmére vagy nem tudok ilyenről. Az a férfi, akinek a születésnapját ünnepelték akkor, azt vallotta, hogy ő kiment a bárból, miután Simon és a négy vádlott kirohantak, kereste is őt először a kocsijánál, majd ezt követően látta meg Simit a földön heverve. Galambos állítása szerint neki is neki akart támadni, de a többiek lefogták. A rendőrség kiérkezése előtt sokan elhagyták a helyszínt, az Allure törzsvendégeinek egy része valószínűleg el akarta kerülni a találkozást a rendőrséggel.

Egyes források szerint tartózkodott akkor ezen a helyen egy "komolynak számító" alvilági személy (olyant is olvastam, hogy az orosz maffia egyik nagy kutyája) és ő küldte rá a biztonságiakat Simonra. Mindenesetre azért egy úgymond "egyszerű" kocsmai konfliktus során nem szoktak ennyire brutálisan megverni valakit. Ez arra utalhat, hogy az esetnek lehettek előzményei. Az is biztos, hogy akkoriban a biztonsági őrök sokszor, sok helyen léptek fel brutalitással vendégekkel szemben (lásd Hajógyári-sziget). Simon Tibor valószínűleg rosszkor, rossz helyen, rossz emberekkel kezdett ki, akik talán meg akarták leckéztetni. Simiről sok helyen lehetett olvasni, hogy nagyon nehéz ember volt, sokszor keveredett konfliktusba, sokan tarthattak is tőle. Ettől függetlenül még maga az eset, ami vele történt, vérlázító volt.

A bírósági eljárás során első fokon emberölés bűntettében találták bűnösnek a négy vádlottat. Galambos János 12 év, Országh Roland és Hegyes János (ő volt a szolgálaton kívüli rendőr) 10-10 év, Hajnal Attila 8 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Másodfokon azonban a bíróság emberölés helyett halált okozó testi sértés büncselekményére változtatta az esetet, amivel jóval enyhébb büntetések járnak. Végül 2007 januárjában hirdettek ítéletet. Galambost találták bűnösnek halált okozó testi sértésben, a másik három személyt csak garázdaságért ítélték el. Gyakorlatilag már az előzetesben letöltötték a büntetésüket, így a másodrendű vádlott (O. Roland) kivételével nem is kellett bevonulniuk börtönbe. Neki súlyosbító körülmények (büntetett előélet, vádbeli cselekmény) pár hónapot le kellett ülnie. A vádlottak azzal védekeztek, hogy nem volt céljuk Simon Tibor megölése és ezt nem is lehetett bizonyítani. Mindenesetre döbbenetes, hogy egy ember halálát ilyen könnyen meg lehetett úszni...

tegnap 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!