Miért mondta a Fidesz, hogy a közmunkáért minimálbért ad?
Miért voltak ilyen alattomosak és hazugok? Ennyit ér nekik a munka becsülete hogy még a minimálbért sem kaphatja meg az aki közmunkás?
Előttem megbukott a Fidesz a munka becsületével meg a szar demagóg dumájával a közmunkáról.
Nem kell elvállalni a közmunkát. Ha az illetőnek nincs állása számos lehetősége van munkahelykeresésre.
A Balatonnál szinte egész nyáron van lehetőség munkára (stb...) és a neten is rengeteg álláshirdetés van. Jelenleg több ezer betöltetlen állás van Magyarországon.
Északon (borsodban) lakom - mégis két hónap alatt találtam munkát. Aki pedig esetleg mégsem az igazán kibírhat 30 napot közmunkán, hogy utána a segélyt megkaphassa.
Ugyanis ahhoz, hogy valaki szociális segélyre jogosult legyen évente elég 30 munkanapot dolgoznia.
"Ugyanis ahhoz, hogy valaki szociális segélyre jogosult legyen évente elég 30 munkanapot dolgoznia."
Szép is volna, fehér embernek ritkán adnak segélyt, én pl fizethettem a tb-ét is magam után, ezt a közmunkát is önként vállaltam, most talán sikerül váltani.
Persze...
A 30 napos jözmunkával és a szegéllyel kitörölheted a tányéros!
34/35, nek, megint egy felesleges kérdés, egy sík hülye embertől, aki nem sokat tud a közmunkáról.
Először is , ha valaki elmegy közmunkára pl. tavasszal ,márc.ban, az nem azért vállalja hogy 1hónap múlva otthagyja, és/vagy kapjon xaros 22ez.ft. Segélyt, Fht.t, hanem azért dolgozik, hogy meg tudjon élni belőle.
Mivel vidéken többnyire, nincs is más lehetőség, vagy ha van, spec. szarvason Pioneer-n betanitott idény munka, az nem tart örökké, max.1-2hónap, na meg ha 50év-hez, közel áll az ember, akkor fel sem veszikm céghez, vállalkozásához, ha mégis, akkor csak próba időre, max.3hónapig, aztán mehet vissza ahonnét jött, oszt jó napot.
tapasztalatból , tudom.
kár itt osztani az észt, ha van szakmunkás-bizonyítványod, és elvégeztél egy norm.tanfolyamot, pl. Erdészeti+mezőgazd.i gépkez.i jogosítvánnyal rendelkezel, és minimális gyakorlattal, e téren, akkor felvesznek, az ökihez, havi 66ez.ft,fizetésért, gépkezelőnek, és máris jól jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!