Aki nem vándorol ki innen valami szebb, élhetőbb, kellemesebb klímájú országba (pl. Kalifornia, Florida, Ausztrália, Málta, stb. ), az miért nem teszi ezt meg?
Mert megcsinálta az életét itthon.
Mert családja szerettei vannak itthon.
Mert Magyarországon érzi jól magát....
Alapvetően azért, mert ez az otthonom, bármennyire is idegenszívű hazaárulónak tartanak itt :) Magyar vagyok, magyarul beszélek, ezt a kultúrát ismerem.
Ha tarthatatlan lenne a helyzetem, akkor persze lehet hogy dobbantanék, de egyelőre viszonylag kényelmesen élek.
Több okból sem.
Itt születtem, én alapvetően jól érzem magam Magyarországon, bár én is sokat dühöngök azon bajok miatt, amelyeket unalomig ismer mindenki. Egyébként hazánknak több előnye is van a Nyugattal szemben: pl. nincsenek nagyobb tömegben harmadik világbéli bevándorlók - még. Szebb? Mi az hogy szebb? Én már sokfelé jártam, de mondhatom Magyarország nem rossz adottságú hely, vannak szép tájaink.
Így is külföldön dolgozom, de itthon élek, ez így aránylag elviselhető kombináció, nyaralni meg elmehetek bárhová. Nagyon külföldön akarnék élni, inkább Nyugat - Európát választanám, egyszerűbb is, az USA - ba csak úgy hoci - nesze nem egyszerű kimenni élni, míg pl. teszem azt Svédországba sokkal könnyebb, közelebb is van.
Idő szülők, após, anyós, ha elmegyünk, nincs aki a gondjukat viselné.
És én ilyen hülye maradi vagyok, de azt szeretném, ha a gyerekem majd az óvodában elsősorban magyar szót hallana, később szeretném - ha lesz tehetsége, akarata hozzá, no meg pénzünk - hogy pár évet külföldön tanuljon, de alapvetően magyarnak neveljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!