A gazdaságra sohasem jó az ilyen. Nem pontos az adat akit irok inkabb tendencia. 2009-ben kb 800 ezer egészen vagy részben rokkant volt az országban akik rokkant ellátásban részesültek. Ez kb a harmadára csökkent 2015-ben.
2015. aug. 24. 12:18
4/9 anonim válasza:
A kilencvenes évekből viszonylag sok.
De azt ne felejtsd el hogy annyi nyugdíjat kapnak amennyiért addig meg is dolgoztak.
Tehát egy leszázalékolt kb. 50 ezret.
2015. aug. 24. 12:23
5/9 anonim válasza:
Sok, nagyon sok.
Vannak olyan falvak ahol a 90-2000es években szinte zsinóron ment a leszázalékolás. Az 55 év körüliek nagy része ma mind rokkant.
Jó bolt volt ez akkor. Kaptak pár tíz ezer forintot az államtól havonta, mellette meg jól el voltak a mezőgazdaságból.
Most persze sipákolnak mikor felülvizsgálatra küldték őket és elvették a juttatásuk jelentős részét. Mert ugye dolgozni már nem tudnak, munkát nem kapnak. Munka se nagyon van, ami meg van olyant nem vesznek fel ahol 15 év munkatapasztalat hiányzik.
2015. aug. 24. 13:07
6/9 anonim válasza:
"Tehát egy leszázalékolt kb. 50 ezret."
Na jól van, de mellette el tudott menni maszekolni és mindjárt más volt a helyzet.
Én is sok ilyet ismerek, nem véletlenül vették őket elő Orbánék, mert kész röhej volt, hogy lassan már mindenki rokkant volt.
Ez kb ugyan olyan, mint a rokkantkártyák meg a parkoló.
2015. aug. 24. 17:22
7/9 anonim válasza:
Én ugyan nem tudom,hogy sok vagy sem és nincs azzal bajom,hogy komolyabb az ellenőrzés,de...Van egy kedves kollégám,akinek édesanyját betegsége miatt,hetente legalább egyszer viszi el a mentő a munkahelyéről,az orvosok nem tudnak vele mit kezdeni,betegsége gyógyíthatatlan.Több alkalommal próbálkozott lerokkantosíttatni magát,de orvosi papírok,szakvélemények ide,vagy oda valahogy mindig 49%-ra jön ki a dolog. Persze ez nyilván véletlen.De azt már végképp nem értem,egy ember(szintén személyes ismerős,tehát nem híradóban,újságban láttam),akinek mindkét lábát térd fölött amputálták,miért járjon állandóan felülvizsgálatra?Mire számítanak,hogy újra kinő a lába?Szóval,azért valami nincs egészen rendben.
2015. aug. 24. 17:57
8/9 anonim válasza:
Azt nem tudom megmondani, de azt igen, hogy vannak olyan emberek, akik NEM HAGYJÁK, hogy leszázalékolják őket, mert ők is ugyanúgy meg tudnak csinálni, mint a többi ember. Én pl. nagyothalló vagyok, nem hagytam magam leszázalékolni, nem dolgozom olyan helyen, ahol sok a testi problémás. Volt egy iskolatársam, akinek volt valami balesete és azóta mankóval jár, mert nem tudja használni rendesen a jobb lábát. Őróla azt hallottam, hogy ő sem hagyta magát leszázalékolni.
2015. aug. 24. 21:57
9/9 anonim válasza:
Igen,én is ismerek ilyeneket is.De mit akarnak egy láb nélküli embertől?Mert bár véletlenül sem szeretnék rangsorolni,a betegségek,fogyatékosságok között,de azért a nagyot hallás,vagy akár a mankóval járás,szerintem nem ugyanaz,mint a "láb nélküliség".Sem fizikai,sem lelki értelemben.Az említett hölgy pedig egyébként Önhöz hasonlóan,mindenáron dolgozni akar,de állandó rosszulétei, kórházba szállításai miatt,egyszerűen nem tud.Ennek ellenére,csak fia rábeszélésére próbálkozott meg a lerokkantosítással.Sikertelenül és azóta is munkanélküli,mivel az üzemorvos nem vállalta a rizikót(nem adta meg az alkalmasságit),hiszen ha állandó rosszullétei során "összetöri magát",stb. őt is "elővehetik". És persze,azóta is hiába keres munkát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!