A migránsokra napi hány ezer forintot fordít a kormány?
Mennyi az a minimum amit meg kell kapniuk?
Ez EU-s előírás azt hiszem.
Az ellátáson kívül mennyi költőpénzt kapnak egy hónapra ?
Már olyat is hallottam, hogy heti 20 ezer forintot kapnak.
Ez igaz?
Gondolom ebben az ellátásuk költsége is benne van és nem azon felül. Ugye ?
Mert ha nem akkor az, hogy többet költ rájuk az állam, mint amennyiért sokan dolgoznak egy hónapig az....
10-es!
A havi 7 ezer forint egy hülyeség!
"A havi 7 ezer forint egy hülyeség!"
Így van. Naponta kerülnek ennyibe, szállással ellátással adminisztrációval stb. Nem mindegy hogy készpénzben kapják vagy felzabáltatják velük? Lényeg, hogy ennyibe kerülnek NAPONTA és FEJENKÉNT.
" Nem mindegy hogy készpénzben kapják vagy felzabáltatják velük? "
Nem igazán. Ugyanis, ha épp kormányon lennék és az egész közmédia a kezem alá dolgozna, napi 8 órában nyomatnám az országban, hogy minden menekült napi 7000 forintot kap az államtól, akkor valszeg egy hét után nagyobb cirkusz lenne a Budapest belvárosában, mint 2006-ban.
Azért nagyon nem mindegy, hogy a menekültek ellátása kerül napi 7000 forintba vagy a menekültek ellátása kerül egy főre lebontva 7000 forintba. Ebben a 7000 forintban benne van az ellátásuk, az utaztatásuk, a velük foglalkozó emberek fizetése stb..
A menekültek a menekültügyi kérelem elbírálása alatt jogosultak költőpénzre, ami most valami havi hétezer-egyszáz valamennyi. Ha nem igényel étkezést akkor ezen felül napi 1000 forint.
Lehet azt mondani, hogy sok rájuk a napi 7000 forint, de egyrészt annak a nagyobb részét nem mi, hanem az EU állja. Másrészről ez az összeg a magyar munkaerőhöz kerül,magyar beszállítókat fizetnek ki belőle stb, csak ezt mindenki elfelejti. A menekülteket regisztráló dolgozók magyarok, ahogy a menekülteket szállító buszt is Józsi vezeti és ha van esze a kormánynak, akkor tisztán magyar termelőktől/gyártóktól rendeli a menekültek ellátására szánt eszközöket, élelmiszert stb..
2014-ben a kormány 78 milliót költött a menekültügy támogatására, az EU 458 milliót adott ugyanerre nekünk.
Ehhez képest a nemzeti konzultáció az 1 milliárd volt ( gyengébbek kedvéért 1000 millió Ft), Matolcsy 220 milliárdot (220 000 millió Ft!!) -ot talicskázott ki az NMBből a kamu alapítványaiba, ez senkit nem zavar? Szaros fél milliárdon megy a hőbörgés hetek óta - ami ráadásul kisebb részt a mi pénzünk és visszaforog hozzánk - viszont az a kutyát nem érdekli, hogy máshol meg ennek a 450 szeresét lopják el az államkasszából sunyiban. Gratulálok, sikerült bekapni a csalit :D
Azt meg sem említem, hogy pl Quaestor/Budacash/Hungária brókerbotrány cirka 175milliárdba kerül a BEVAnak ( 175 000 milió). Ugye? Ez is el van felejtve :D
Arra leszek kíváncsi, mi lesz a kerítésbuliból. Ez kivételesen egy jó húzás volt a kormány részéről, furcsamód elkezdték őrizni a szerb és a Macedón déli határt, mert fosnak, hogy ott ragadnak náluk a migránsok (pont a napokban lehetett olvasni, látni a tvben, hogy a macedón hadsereg könnygázzal oszlatja a belépni próbáló 2-3000 migránst a görög határon - kérdés, hol vannak a görög határőrök....). Az sem kizárt, hogy e miatt megszűnik ez a migrációs nyomás, mondjuk egy fél éven belül akkor utána mi lesz a következő vezető hír, amivel altatni lehet az országot.
Még mielőtt megkapom, én sem rajongok a bevándorlókért. De azért sem, hogy politikai haszonszerzés céljából felhasználjuk őket.
Tételezzük fel, hogy az elmúlt 25 évben néhány dolog máshogy történik. Például nem hagyjuk nullára amortizálódni a szovjetek által itt felejtett laktanyákat. Jó ne mindet, de mondjuk megyénként egy normálisabb létesítmény esetén megtörtént volna az állagmegóvás. Lenne minden megyében egy több száz főt ellátni/elszállásolni képes polgárvégelmi intézmény, ami néha jól jönne ( árvíz, havazás, akármi ) és nem mellesleg lett volna hova kipaterolni a hajléktalanokat Budapestről. Ééésss lenne hova elhelyezni a migránsokat is, ha mást nem csak pár napra amíg megtörténik a regisztráció, rendbe szedik magukat és mennek tovább a dolgukra. Az is pénzbe kerülne természetesen, de mennyivel kulturáltabb körülmények között lennének ők is és nekünk sem szúrná a szemünket, hogy odakuláznak a II. János Pál Pápa térre a fűre...
Nem dédelgetni kell őket, de van egy fennálló komoly probléma. Egy kis akarással kulturáltan és normálisan is lehetne kezelni a dolgot. Nálunk megint az akarás hiányzik és szerintem nem véletlenül.
8, ezt nem látják az EU-ban vagy úgy gondolják nekünk ennyi pénz is elég ?
most akkor az étkezésen,szálláson stb. kívül kapják a 5000-7000 ezer forintot vagy azt ebből vonják?
Mondjuk nekem nincs napi 3500 költőpénzem ha tényleg 2000 ezret ad az állam a napi 5500-ből.
Először én is havi 7000 ezerről halottam. Naponta ennyi az sok lenne.
14, McClane ha 78-at költött a 458-ból akkor a fennmaradó összeggel mi lett?Mondjuk arra én is kíváncsi vagyok, hogy amíg erről szólak a hírek mi mindenről nem. Mikről terelhetik el a figyelmet.
"most akkor az étkezésen,szálláson stb. kívül kapják a 5000-7000 ezer forintot vagy azt ebből vonják?
Mondjuk nekem nincs napi 3500 költőpénzem ha tényleg 2000 ezret ad az állam a napi 5500-ből. "
Összesen kerül egy migráns napi 7000Ft körüli összegbe, étkezéssel,szállással, mindenféle ellátással - ha adott be befogadási kérelmet - havi költővel mindennel. Ez itt megint egy kis ferdítés volt. Ha így lenne akkor az első fél évben Magyarországra érkezett kb 98 000 migráns egy napi ellátása többe kerülne, mint a tavalyi egész éves keret ( 686 millió ).
Ajánlom figyelmedbe a az előző hozzászólásom közepén található néhány sort:
"Másrészről ez az összeg a magyar munkaerőhöz kerül,magyar beszállítókat fizetnek ki belőle stb, csak ezt mindenki elfelejti. A menekülteket regisztráló dolgozók magyarok, ahogy a menekülteket szállító buszt is Józsi vezeti és ha van esze a kormánynak, akkor tisztán magyar termelőktől/gyártóktól rendeli a menekültek ellátására szánt eszközöket, élelmiszert stb.. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!