Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó megoldásnak tartod, hogy a...

Jó megoldásnak tartod, hogy a segély ne legyen akármire költhető, hanem az ún. segélyjegy formájában adják?

Figyelt kérdés

Ha nem, miért?

Illetve megköszönném, ha nem egymással kommunikálnátok itt, hanem a kérdésre válaszolnátok, mivel ez "feladat"! :)

2010. márc. 9. 22:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%
Igen, nagyon is jónak tartom. Akinek segélyre van szüksége, az a pénzt költse élelmiszerre,ruhára,gyerekek iskoláztatására. Ha mégis élvezeti cikkeket akarna venni a segélyből, akkor nincs is rá szüksége, hiszen élvezeti cikkeket normális ember más csak akkor vásárol, ha az alapvető dolgokon kívül jut rá. És élvezeti cikk alatt nem csak a piát,cigit értem, hanem mindent, ami nem szükséges alapvetően a normális élethez. Én is nagyon szeretem pl a Milka és a Boci csokit, de nem veszek,ha nincs rá elég pénzem, mert tudom,hogy a kenyér fontosabb. Ha valakinek élvezeti cikkek megvételéhez szükséges a segély, akkor attól nyugodtan meg lehet vonni, mert gondolom, az alapvető élelmiszerekre futja neki...ha meg nem, akkor a segélyt erre költse és ne élvezkedésre...ennyi
2010. márc. 9. 23:10
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Valaki megint milliókat sikkasztana ennek a bevezetése ürügyén, attól tartok. Amúgy pl. a munkanélküli segély nem éri el a havi 30ezer Ft-ot, és csak 3 hónapig jár, nem tesznek különbséget a kényszer-munkanélküli és a lusta élősködő között. Ha valaki munkát akar találni, ahhoz interjúkra kell járni, az utazás pénz, legtöbb helyre elektronikusan kérik az önéletrajzot, az internet - akár saját, akár netkávézó - pénz, valahol meg kell írni, az áram is pénz, emellett enni kell, tisztálkodni kell, lakni kell valahol. A munkanélküli segély lópikulát se ér, valóban csak segély. Ha támogatnák pl. a munkába állási lehetőséget - pl. internet hozzáférési lehetőség, szövegszerkesztő hozzáférés, utazási térítés minden interjúra a megtett út függvényében, minimális megélhetési támogatással, máris magasabb költséget jelentene rászorulónként, mint a jelenlegi segély, de lehet, hogy igazságosabb lenne, mert az kapna több segítséget, aki tényleg el akar helyezkedni, és ez ellenőrizhető lenne. A baj az, hogy jelenleg tojnak arra, hogy a munkanélküli el tudjon helyezkedni.

A többi segélyben nincs tapasztalatom, annyit tudok, hogy 71 éves nagyanyám azért kap szociális segélyt, mert a munkáltatói átverték, kihasználták, hogy nem volt lehetősége tovább tanulni és 14 éves korától dolgozott, hogy meg tudjanak élni anyjával és 4 testvérével, mert apja meghalt, dolgoznia kellett, de átverték, és nincs nyugdíja.

Igazságtalan a világ, és a mocsok vezetők tették azzá.

2010. márc. 9. 23:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a k. nagy vicc, hogy ilyesmi régen is volt.

A Bokroscsomagot úgy éltük túl (mindkét szülő alatt megszüntettek 1-1 gyárat), hogy utalványt kaptunk amit csak egyetlen boltban lehetett levásárolni, és csak élelemre (konzerv, lisz ... nem árultak alkoholt).

Ha ez akkor működött, akkor most ugyan miért ne?

És ha már bármi segély, akkor természetbeni! Érdekes mód a székelyek ezt meg tudták ugyancsak oldani (fát kap télen, meg kajajegyet)

2010. márc. 9. 23:28
 14/14 anonim ***** válasza:
79%

Mondok egy érdekességet. Én májusban munkanélküli lettem, a munkáltatóm egy nagy csaló volt, és nem jelentett be, de én ezt csak utólag tudtam meg, nem írt le annyi munkaidőt, amennyit valójában dolgoztam. Mivel rájöttem, hogy valami bűzlik, valami mondvacsinált indokkal megszüntette a munkaviszonyomat. Én elmentem a területileg illetékes munkaügyi kirendeltségre, hogy addig is regisztrált munkanélküliként legyek nyilvántartva, míg újból munkát találok. Nos, a munkáltatóm miatt bár regisztráltak, de nem kaptam se járadékot se segélyt, és még a TB-t is nekem kellett (volna) fizetnem (miből is?). Próbáltunk tárgyalni a munkáltatómmal, hogy legyen már szíves rendesen bejelenteni akár utólag, mert kötelessége lenne, és nekem elég durva hátrányom származik ebből, ő nem volt hajlandó tárgyalni, se bejelenteni, se semmit. Elmentünk a TB központba utánajárni, hogy akkor most mit lehet tenni. Aztán benyújtottam egy bejelentést az OMMF-nek a rendelkezésre álló bizonyítékokkal, hogy én dolgoztam, a munkáltató meg ki akart bújni a kötelezettségei alól. Közben azt a tanácsot kaptam, hogy ha munkanélküli ellátást nem is, de legalább a TB fizetéséhez igényelhetek az önkormányzattól valami támogatást, el is mentem, nemsokára ki is utaltak 3000Ft-ot! Ennyit tartottak jogosnak (nem vagyok kisebbség, és nincs legalább 5 gyerekem). Augusztus közepén találtam munkát, de idegileg már a padlón voltam, ez a munka gyakorlatilag az életemet mentette meg. Egész idő alatt többszáz (talán van az ezer is) jelentkezésemből 3 helyre hívtak be, 1-et ebből visszamondtak interjú előtt 1 nappal, 1 helyre meg csak azért hívtak, mert muszáj, de nem akartak alkalmazni. Közben volt kötelező megjelenésem a munkaügyi kirendeltségen is, egyik alkalommal a pénzügyis ügyintéző fel volt háborodva, hogy meg merészeltem zavarni az internetezését ügyfélfogadási idő - neki munkaidő - alatt, amikor fél napot vártam, hogy bejussak hozzá, és fél óra volt már csak az ügyfélfogadási idő végéig. Augusztus végén hívtak be tanúvallomást tenni az OMMF-hez a volt munkáltatóm ügyében, majd novemberre zárult le végleg az ügy, a munkáltató pénzbüntetést kapott, és kötelezték, hogy utólag rendezze a bejelentésemet, így a TB-t is rajta hajtották be, nekem csak 1 havi díjat kellett megfizetnem.

Soha többé nem akarok munkanélküli lenni, mert a jelenlegi rendszer semmiben nem segít annak, aki valóban dolgozni akar, ráadásul a fásult ügyintézők még bunkók is.

2010. márc. 9. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!