Nem tartjátok rasszizmusnak, hogy a forint bankjegyeken egyetlen szinesbőrű vagy roma személy képmása sem szerepel?
Szerintem az, hogy ki van rajta a bankjegyeken, egyáltalán nem nacionalista dolog, tehát nem követelmény, hogy magyarok legyenek. Azok vannak rajta, akik sokat tettek ezért az országért, tehát a nagy uralkodók, fejedelmek stb. Károly Róbert (régi 500-ason), Mátyás király pl. nem voltak magyar származásúak, mégis rajta voltak/vannak a bankjegyeken. Gróf Széchenyi magyar volt, de ő meg pl. törte a magyart.
Kérdem én, tud nekem valaki mondani olyan cigány származású történelmi személyiséget, aki Széchenyihez, Szent Istvánhoz vagy Deák Ferenchez mérhető? Ha lenne ilyen, akkor szerintem ki lehetne tenni valamelyik bankjegyre, mint ahogy Károly Róbert magyar királyt is kitették, annak ellenére, hogy francia származású volt. Többen emlegetik Dankó Pistát, de már bocsánat, nem akarom az ő érdemeit lebecsmérelni, de azért egy Széchenyi mellett hol van Dankó Pista? Ha már zenészt kéne kitenni, akkor én inkább Bartókot vagy Kodályt tenném ki, nem Dankó Pistát (tényleg semmi bajom vele, de azért mégis, Kodály sokkal nagyobb formátumú zenész a magyar kultúrában). De ezek egyáltalán nem a bőrszínen, származáson múlnak. Ha Kodály cigány származású lenne, akkor se lenne vele semmi bajom, mert a magyar zene egyik legnagyobb alakja, rengeteget tett a magyar kultúráért.
De összességében nekem semmi bajom nincsen a magyar címletekkel, szerintem a történelem legnagyobbjai vannak rajta, és ez így van jól.
Nem tartom annak, de azért örülnék neki, ha valamelyik cigány ősöm rajta lenne :D Egyébként az egyik nem tudom hány milliós pengők közt elég sok egyszerű közember szerepelt, lehet hogy volt köztük cigány.
Viszont ettől függetlenül ez az ország még mindig rasszista és kurwanehéz érvényesülni cigányként. Ez van, hozzá kell szokni vagy el kell menni. Egyik se jó sajnos.
Farkas Flórián, meg Kolompár Orbán két híresebb Roma Politikus,de elég sok panasz volt rájuk :)akit mostanában dícsérnek a romák is :) Zsigó Jenő, Polgári László Vincze, Mohácsi Viktória, Járóka Lívia.
De szerintem a leghíresebb akinek talán esélye van valaha rákerülni az Horváth Aladár állítólag példaértékű ember :)
Ezekről hallani manapság?
Mit tettek Magyarországért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!