Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem tartjátok rasszizmusnak,...

Nem tartjátok rasszizmusnak, hogy a forint bankjegyeken egyetlen szinesbőrű vagy roma személy képmása sem szerepel?

Figyelt kérdés

2015. aug. 18. 00:53
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
78%

A rasszizmus azt jelenti, hogy valakit azért különböztetnek meg hátrányosan, esetleg bántanak mert ilyen vagy olyan a bőrszíne. Tehát a rasszizmushoz valamilyen negatív tett is kell.

Az, hogy nincs a magyar pénzen cigány vagy néger, ez nem rasszizmus, mert ez nem negatív cselekedet. Ennyi erővel bármilyen passzív cselekedetre rá lehetne húzni, hogy rasszista, akár rám is, mert én pl. eddig csak fehér bőrű magyar nőkkel feküdtem le, négerrel, cigánnyal, kínaival stb. nem, és nem is fogok, mert nem vonzanak szexuálisan. Ezért én most rasszista vagyok?

Habár a kérdés valószínűleg kamu, csak a feszültségkeltés miatt lett feltéve, azért a válaszolóknak is jobb lenne először elgondolkodni azon, hogy mi a rasszizmus, mielőtt felháborodnak. Az biztos nem az, hogy egy Magyarország nevű államban a magyar történelmi személyiségek arcképei vannak a pénzeken.

2015. aug. 18. 18:39
 22/36 anonim ***** válasza:
10%

Amúgy tényleg kicsit ciki, hogy Magyarország lakosságának közel 10% -a cigány és mégse szerepelnek a pénzeken.

De ez a legkisebb dolog. Az elnyomásuk sokkal jobban tükrözi, a magyarok hozzáállása a cigányokhoz. Ezen kívül nem tanítják az iskolában a származásukat, kultúrájukat, nyelvüket.

Szokták mondani, hogy a történelem mindig megismétli önmagát. Nagyon durván érik már a következő ilyen esemény. Lesz itt még trianon..

2015. aug. 18. 20:18
 23/36 anonim ***** válasza:
32%
22! A magyarok hozzáállása a cigányokhoz? Arra a több milliárd forintra gondolsz, amit a cigányfelzárkóztatásra költöttünk és javarészt cigányvezérbűnözők zsebében kötött ki? Vagy a hetente "feláldozott" öregekre, akiket szál kolbászért ölnek meg a napokban is? Vagy netán arra, hogy a cigány tanulók döntő többsége nem is akar tanulni, ill. beilleszkedni? Pedagógus vagyok, tudom miről beszélek. Szóval vegyél vissza, ha a magyarok hozzáállásáról beszélsz! Mi így is sokat tettünk értük, teljesen hasztalan.
2015. aug. 20. 03:08
 24/36 anonim ***** válasza:
33%

"Arra a több milliárd forintra gondolsz, amit a cigányfelzárkóztatásra költöttünk és javarészt cigányvezérbűnözők zsebében kötött ki?"

Tehát akkor mégsem felzárkóztatásra költöttük azt a sok pénzt... Akkor eredményt sem igazán lehet várni. :(((

A támogatások és hasonló jellegű juttatások felhasználásának ellenőrzésére sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, hogy ezek tényleg célba érjenek.

(Ha megnyugtat, nem vagyok jobb véleménnyel egyes EU-s pénzek felhasználásának ellenőrzéséről sem; konkrétan tudok olyan alapítványt, amely a támogatás kb. 10%-át költi a meghatározott célra, a többi a vezető zsebében landol. Ja, és nem, nem cigányok...)

<Vagy a hetente "feláldozott" öregekre, akiket szál kolbászért ölnek meg a napokban is?>

Hetente, hogyne.

Ugyan szedd már össze akkor az elmúlt egy évre jutó 52 ilyen hírt, légy szíves. Én valahogy nem olvastam ennek még a töredékét sem.

"Vagy netán arra, hogy a cigány tanulók döntő többsége nem is akar tanulni, ill. beilleszkedni? Pedagógus vagyok, tudom miről beszélek."

Speciális iskolában vagy pedagógus?

Felkészített téged a főiskola a cigány gyerekek integrálására?

Jártál esetleg külön tanfolyamra, vettél részt valamilyen programon?

Alkalmazol integrációs programot a beilleszkedés és a motiválás elősegítésére?

Vagy mindezek nélkül, csak úgy elvárnád, hogy a szerencsétlen putris cigány gyerekek az otthoni környezetből az iskolába kerülve mintegy varázsütésre megváltozzanak?

"Szóval vegyél vissza, ha a magyarok hozzáállásáról beszélsz! Mi így is sokat tettünk értük, teljesen hasztalan."

Bár nem nekem írtad az egészet, de azért reagálok erre is. Szerintem az általánosítás sosem helyes. Csak az egyes személyek hozzáállásáról beszélhetünk, "a magyarokéról" nem. Ugyanígy nem mondható el, hogy "a magyarok" sokat tettek volna értük, csak néhány tucat ember. (Lásd a jól működő romaintegrációs programokat, iskolákat, alapítványokat.)

2015. aug. 20. 11:33
 25/36 A kérdező kommentje:
A kérdést valóban viccnek szántam. Az index cikke után gondolkoztam el a kérdésen: [link]
2015. aug. 23. 12:31
 26/36 anonim ***** válasza:
63%

Sportoló is volt már magyar bankjegyen.

[link]

Amúgy ha már itt tartunk, nőből sincs sok a forint bankjegyeken.

2015. aug. 29. 20:51
 27/36 anonim ***** válasza:
23%

...És tényleg... :O

[link]

Mindjárt keresek is valami feminista klubot, hogy tüntessünk emiatt. :D

Viccet félretéve: Érdekes, hogy az 1946-os forinton még volt női kép (a linken feljebbgörgetve látható), ill. előtte némelyik pengőn is (a szövegből kattintható).

Szerintem egyébként oly mindegy...

2015. aug. 30. 17:16
 28/36 anonim ***** válasza:
21%
Nem.
2015. szept. 4. 12:37
 29/36 anonim ***** válasza:
14%
Fekete Pákó?
2015. szept. 8. 22:58
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

hat mas mar nem is hianyozna. Kit szeretnel latni rajta?

a 15 eves 2 gyerekes Lakatos dzsenifert vagy a 30 eve nem dolgozo 50 eves rokkantnyugdijas sarkozi apot?

te tenyleg nem vagy eszeden> Ok lennenek azok akiket peldakepkent kellene nezni a lakossagnak?

2015. okt. 28. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!