Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértenél ezzel a Jobbikos...

Egyetértenél ezzel a Jobbikos elképzeléssel?

Figyelt kérdés
Még a választások előtt a tévében (már nem tudom melyik csatornán) láttam egy politikai műsort ahol az egyik jobbikos politikus azt nyilatkozta miszerint ha hatalomra jutnának bevezetnének egy olyan rendszert amiben csak egy bizonyos iskolai végzettség és politikai ismeret - tájékozottság esetén adnának a parlamenti vagy polgármesteri választásokon szavazati jogot.
2015. aug. 17. 11:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Az a kérdés, hogy mi számít politikai ismeretnek. Amúgy én nem, inkább olyan rendszernek örülnék, ami Magyarországhoz köti a választót és nem csak úgyhogy állampolgár.
2015. aug. 17. 11:17
 2/13 anonim ***** válasza:
69%
Jobbernyág agymenés. Azonnal levágnák a szavazóik felét.
2015. aug. 17. 11:18
 3/13 A kérdező kommentje:

Egy előnye lenne ennek a rendszernek mégpedig elkerülhető lenne az, hogy olyanok is szavazzanak akik egyáltalán nem követik a politikai eseményeket és csak azért szavaznak egy bizonyos pártra mert a szomszéd azt mondta vagy mert - hát a szomszéd is rájuk szavaz.

Így nem tudnának olyanok dönteni az ország sorsáról akik a politikában teljesen analfabéták.

2015. aug. 17. 11:18
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Akkor meg kéne szüntetni a határon túli magyarok szavazati jogát is, mert ők se teljesen úgy nézik a választásokat mint mi.
2015. aug. 17. 11:22
 5/13 Andizsuzsi ***** válasza:
72%
Nagyon-nagyon kevesen jutnának akkor szavazati joghoz, és erősen hullanának a jobbikos politikusok is a porba... Amúgy nem, nem támogatok semmi olyan kezdeményezést, ami alapvető emberi jogokat akar csorbítani.
2015. aug. 17. 11:22
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem. Szavazati jog egyébként sem létezik, választójog van. A jelenlegi szabályozás pedig úgy jó, ahogy van, nagykorú, cselekvőképes magyar állampolgár igenis választhasson, illetve jelölhető legyen. Minden, a római jog hatására kialakult modern államigazgatással működő európai államban így van ez, és szerintem nem is lehet másként, legalábbis az én gyomrom nem venné be.

Egyébként pontosan tudom, mire gondolsz, de a kisebbség problémájára nem az a megoldás, hogy toljuk ki alóluk a választásnak még a lehetőségét is, hanem az aktuális kormányunk felelőssége volna legalább egy olyan szintre eljuttatni őket, ami alkalmassá teszi ezeket az embereket arra, hogy hasznos, értékteremtő munkát végezzenek, ennélfogva a közügyekről, a közvagyonról felelősségteljesen tudjanak gondolkodni illetve véleményt formálni. Hoppá, máris nem volna gond a "rossz" helyre leadott voksokkal.

2015. aug. 17. 11:25
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Én örülnék ennek a törvénynek. vannak ugyan kétségeim, hogy vajon ki teremtené meg, de gondoljátok meg feleim: a parlamentbe nem lenne jobbikos, alig egykét fideszes, mszp-s, kongana az egész az ürességtől. Senki nem akadályozná, hogy az ész beáramoljon. Mert az ész félénk jószág. Nem üt, nem csal, és belehal a sunyiságba, butaságba.
2015. aug. 17. 11:29
 8/13 anonim ***** válasza:
35%

"Mert az ész félénk jószág. Nem üt, nem csal, és belehal a sunyiságba, butaságba."

Ne idézgess attól a francia pitsától, mert a belem kifordul.

2015. aug. 17. 11:32
 9/13 anonim ***** válasza:
28%
Nem. Amit fentebb vázoltál, az tiszta diktatúra.
2015. aug. 17. 11:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Persze, jó elgondolás, hogy az arra fejben érettek tudjanak csak szavazni. Ugye van olyan is miszerint pl. diplomás szavazat többet érjen, szakembereké meg még többet.

Csakhogy ez nem fér bele a demokrácia fogalmába. Tehát ilyenre nincs valós esély.

2015. aug. 17. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!