Hogyan élted meg a külföldre költözést? (bővebben)
Tervezném, de nem tudok hazajönni, mert meki melós pénzből nem lehet megélni.
Ausztriában, Graz-ban dolgozok. Rossz volt kijönni és most sem érzem jól magam. Kirekesztett vagyok, a társadalom lenézett selejtje, a menekültekkel vagyok egy kalap alá véve. Pedig keményebben melózok napi 8-9 órát a forró olaj mellett heti 6-szor.. szóval keményebben dolgozok mint a legtöbb osztrák. Mégis lenéznek.
Így igaz. Jópofiznak, de nagyon lehet érezni, hogy legbelül teljesen mást gondolnak mint amit mutatnak.
én itt élek írországban már 6 éve, egy számítástechnikai cégnél dolgozom. sokkal több a lehetőség és magasabb a bérem is. persze ehhez az is kellett, hogy magyarországon a megfelelő diplomát megszerezzem...
a környezetemmel remekül kijövök (sokkal jobban, mint anno magyarországon). nem tervezem, hogy visszamegyek nyomorogni és depresszióba zuhanni a néplélek pesszimizmusa és a jellegzetes panelprolik óbégatását hallgatva. itt sokkal jobb nekem, a turbómagyarok pedig élvezhetik tovább magyarországot nélkülem.
Lehet, hogy van benne valami. Már máshol is hallottam ezt, hogy kedvesnek mutatkoznak, de igazából belül mást gondolnak. Most, hogy ti is ezt mondjátok igaz lehet.
Én ősztől fogok Németországban tanulni, nagyon kíváncsi vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!