Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól értem, hogy Budapest...

Jól értem, hogy Budapest ostrománál a védőket eláruló és a kitörést mészárlásba fojtó Göncz Árpád egy és ugyanazon Göncz Árpád, aki évekig a rendszerváltás után Magyarország köztársasági elnöke volt?

Figyelt kérdés

Mások "szélsőjobbosnak" neveznek, de ez az egybeesés még nekem is annyira hihetetlennek tűnik, hogy muszáj rákérdeznem... egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ilyen egyértelmű és féreg dolog történhet.

Ez egyszerűen annyira irreális és abszurd lenne, hogy lehetetlennek tartom, bizonyára csak valami névrokon lehet, ugye?

2015. aug. 16. 19:44
1 2
 11/19 hollófernyiges ***** válasza:
94%
Nem gondoljátok, hogy ha tényleg ő volt az akinek köszönhetően kinyírták a németeket meg nyilasokat, akkor a népköztársaság alatt az összes életrajzában vastag és piros betűvel benne lett volna és elég nehéz lenne eltitkolni?
2015. aug. 16. 21:52
 12/19 anonim ***** válasza:
33%

Megint mindenki hazudik csak te mondasz igazat mi? Százszor, száz helyen elmesélték, hogy Göncz és partizáncsapata bevonuló ellenséges csapatok előtt tisztogatták az utat. Magyarul a magyarokat irtogatták az ellenség oltalmára.

[link]

Itt a bácsi nem túl részletesen de mesél erről. Idézem:

"Sajnos nem, hiszen történt egy sajnálatos esemény. Rákoscsabai tevékenységünk során egy alkalommal elfogtunk néhány tábori csendőrt, akiket később szabadon engedtünk. Az egyikük azonban feljelentett minket a nyilasoknál. Úgy emlékszem, karácsony másnapján, december 26-án több csendőr jelent meg motorkerékpáron a bázisunk közelében, amelyet el akartak foglalni. Ebből aztán tűzharc kerekedett, s ebben sérült meg például Göncz Árpád is, aki egy golyót kapott a combjába. Sajnos ketten életüket is vesztették. Amíg élek nem fogom elfelejteni ezt a napot, hiszen én ekkor estem át a tűzkeresztségen."

Egyébként meg itt kéne pampognod, meg gandalfoznod mint egy majomnak, mert ezzel csak saját tudatlanságod bizonyítod. Inkább kérdezz meg idős embereket akik ott voltak, mert én nem foglak győzködni, ha hülyén halsz meg, hülyén. Nekem attól se több, se kevesebb nem lesz.

2015. aug. 16. 21:56
 13/19 anonim ***** válasza:
5%
Mondom a börtönben patkány volt a beceneve és volt ügynök patkány fedőnévvel és pont, mert ő volt az
2015. aug. 16. 21:59
 14/19 anonim ***** válasza:

12-es prolinak:

"Göncz és partizáncsapata bevonuló ellenséges csapatok előtt tisztogatták az utat. Magyarul a magyarokat irtogatták az ellenség oltalmára."

az interjúból az derül ki, hogy Göncz és partizáncsapata a németbérenc országvesztők erőszakszervezetét, a csendőrséget irtották. nem tudom, hogy ez igaz-e, mert ezt csak egy Ellenálók és Antifasiszták-tag öreg fószer mondja. de ha igaz is, ennek csak örülni lehet.

" Inkább kérdezz meg idős embereket akik ott voltak, mert én nem foglak győzködni, ha hülyén halsz meg, hülyén."

és azon még nem gondolkodtál el, hogy ugyanezzel az érveléssel te sem tudhatod? vagy te ott voltál? attól, hogy valamilyen baromság elterjed az interneten, attól az még baromság.

13-as prolinak:

"Mondom a börtönben patkány volt a beceneve és volt ügynök patkány fedőnévvel és pont, mert ő volt az"

mert te voltál a börtönőr, mi? vagy a beszervezőtiszt? remélem, ez utóbbi.

az érvelésed hitelességéről pedig ennyi legyen elég: mondom, te egy súlyos agyi rendellenességgel világra jött retardált vagy és pont, mert az vagy. ez így igazzá teszi? tényleg retardált vagy? mondjuk te tényleg, de ettől függetlenül ez így csak egy panelproli skinheadet győz meg.

2015. aug. 16. 22:08
 15/19 anonim ***** válasza:
15%
Én tudom, hogy ő volt az, de magyarázd már el ezt a még a tanúkat is semmibevevő embernek aki úgy is jobban tudja nálad...
2015. aug. 16. 22:09
 16/19 anonim ***** válasza:
20%

A kérdezőnek viszont, hogy ne legyenek kétségei adok még egy linket. Ez a Göncz Árpád. bizony ugyanaz a Göncz Árpád:

"1944 februárjában hívták be katonának Bélapátfalvára, mivel az egyetem miatt addig halasztást kapott. A zászlóalj azoban, ahová bevonult, vezető nélkül maradt, mivel Dálnoki Miklós Béla az oroszokhoz utazott tárgyalni – a zászlóalj pedig egyszerűen elindult hazafelé. Göncz Árpád akkor már a magyarországi ellenállás részét képező Teleki Pál Munkaközösség tagja volt, kapcsolódott a Györffy-kollégiumhoz, Bajcsy-Zsilinszkyhez és köréhez, illetve a munkásmozgalmakhoz is. A önkényesen visszavonuló zászlóaljat Várpalotára irányították, majd Németország felé indították őket, Göncz Árpád azonban otthagyva alakulatát Budapestre ment. Itt egy ideig bujkált, majd csatlakozott az ellenállás egyik szervezetéhez, a Magyar Diákok Szabadságfrontja Táncsics zászlóaljához, majd annak egyik vezetője lett. Egy rajtaütés során átlőtték a combját, ezért szülei lakásának pincéjében bujkált az ostrom idején. A bevonuló oroszok rátaláltak és bezárták, de valahogy mindig sikerült megszöknie a szovjet fogságból."

[link]

Elég az utolsó mondatra figyelni: "valahogy mindig sikerült megszöknie a szovjet fogságból"

Valahogy MINDIG, és ez természetesen csakis a véletlen műve lehetett, fel se merüljön bárkiben, hogy oroszbérenc partizán volt, aki ráadásul dezertált a Magyar Honvédség kötelékéből! :D

2015. aug. 16. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem rosszul érted.Bár ezen az oldalon is mindenki mindig tudja az igazságot,nekem azért vannak kételyeim. Kizártnak tartom,hogy ez eddig nem derült volna egyértelműen ki,másrészt,mivel gyakorlatilag Göncz a magyar liberálisok egyetlen emblematikus arca,sokkal valószínűbbnek tartom,hogy pusztán ez az oka a hasonló "agymenéseknek".Persze,100%-ig soha,semmi nem zárható ki,ha politikáról van szó.
2015. aug. 16. 22:45
 18/19 anonim ***** válasza:

jól van, prolikám. tobzódjál csak a prolizmusban, komolyan, jó olvasni :D

még az az "érv" is gyönge lábakon áll, hogy göncz "irtotta" volna a csendőröket, de ha igaz, hát hajrá.

nem kértem linkeket. az interjút, amit voltál szíves publikálni, azt is láttam korábban. ebből annyi derül ki, hogy göncz a táncsics zászlóaljnál volt, egy éjjel rajtuk ütöttek, megsebesült, fogságba került ahonnan meglépett. a többit te költötted hozzá, de a fantazmagóriáid senkit nem érdekelnek. ez nem egy hiteles dokumentum, csak a saját meséd, amit mesélj inkább a korcs kölykeidnek, ne másokat hülyíts.

magyarországot a németszopó vezetés árulta el, nekik köszönhető az ostrom és a mészárlás is.

a partizánok nem irtották ki a felmenőimet, mert nem volt köztük sem csendőr, sem kisnyilas. gondolom, nálatok más a helyzet. stílusodból, habitusodból elég könnyen kiderül, hogy az őseid jó komcsik, előtte pedig jó nyilasok lehettek. a mai hőbörgö panelproletároknál ez így szokott lenni. sajnos, a hibás magyar liberális politika miatt tartunk ott, hogy a hozzád hasonló, ideológiai alapon tevékenykedő, önjelölt "oknyomozók" és "történészek", akik kiderítik a nagy történelmi összefüggéseket, szabadon garázdálkodhatnak, és mocskolhatnak olyan embereket, akiknek a kisujjukon a köröm többet ér, mint az ő egész családfájuk. így megy ez.

a másik jómunkásember pedig csak ennyit ír:

"Én tudom, hogy ő volt az"

ez aztán baromi hiteles forrás, tényleg. mivel mindketten itt ugattok, hogy ti aztán rohadtul ismeritek a történelmet, mert ott pucoltátok a wc-t a köztelek utcában a táncsicsosok főhadiszállása mellett, és amúgy is láttatok mindent, meséljétek el az oknyomozást, mely alapján ilyen megmásíthatatlan igazságokra fedtetek fényt. a kérdezőt is érdekli.

a belinkelt interjú ugyanis semmi olyat nem állít, hogy göncz személyesen fojtotta mészárlásba a dicsőséges kitörést. és különösen érdekes, hogy hirtelen ilyen biztos alapnak tartjátok a magyar ellenállók és antifasiszták szövetségét, amit a kurucinfós bajtársaitok és egyéb elvtársaitok évek óta köpködnek és leokádnak (részben jogosan).

vigasztaló tény ugyanakkor, hogy a ti vérvonalatok már sehol nem lesz, ismeretlenül fog eltűnni a süllyesztőben, mikor göncz még mindig egy közismert, köztiszteletben álló huszadik századi személyiség lesz. ugyan köpködnek rá a nyilasmosdató, hazaáruló panelprolik, de azok úgyis mindenkire köpködnek a saját, 200 fős lakótelepi haveri körükön kívül.

2015. aug. 17. 00:36
 19/19 anonim ***** válasza:
90%

a patkányozós gyereknek ezt üzenném, utána nyugodtan kiforgathatod:

"Az egyetlen, amire a vádat alapozni lehetne, talán az, hogy Gönczöt a fogsága alatt majdnem végig együtt tartották a vitathatatlan tekintélyű Bibóval. Ez azonban még önmagában nem magyaráz semmit. Túl sok érv szól a vád ellen.

1.Göncz Árpád 1963-ban az utolsók között szabadult ki azok közül, akikkel együtt ült. Ha tényleg jelentett volna, csak kapott volna annyi előnyt, hogy előbb kiengedik.

2. Ha ez ismert dolog volt, miért nem vetette fel valamelyik MSzP-s ezt már 1990-ben? A(z) MSzP-nek nem az lett volna az érdeke 1990-ben, hogy megtorpedózza a(z) SzDSz-MDF-paktumot, hogy a saját embere (Pozsgay Imre) kerüljön az elnöki tisztségbe?

3. Ezt a vádat sohasem a rabtársaktól lehetett hallani. (Még csak nem is '56-osoktól.) Bibó István, Mérei Ferenc, Litván György, Donáth Ferenc halálukig jó barátságban maradtak Göncz Árpáddal, pedig mindnyájan tudták, hogy besúgó is volt közöttük. Egyikük sem él már, hogy konkrétan megkérdezhetnénk őket, de más (kevésbé ismert) rabtársak biztosan maradtak még. Mégsem jelentkezik senki azok közül, akik Vácon ültek, hogy alátámasszák a vádat. Mécs Imre pedig kifejezetten cáfolta is.

4. Korábban olvastam egy interjút Göncz Árpáddal, csak sajnos nem emlékszem már hol. Mindenesetre abban név nélkül beszélt egy besúgóról, aki Vácon róla jelentett, és viszonylag pontosan leírta, milyen volt. Ha ő besúgó lett volna, szerintem nem beszélne ilyen nyíltan inkább kerülné ezt a témát, nem akarná direkt felhívni rá a figyelmet, hogy a börtönben valaki jelentett. („Akasztott ember házában nem szerencsés kötélről beszélni” –tartja a mondás.) Egyébként is jellemző, hogy Göncz Árpád a börtön éveiről mindig nyíltan, minden ködösítés nélkül a legapróbb részletekig menően beszélt, ha kérdezték róla. Soha nem látszott, hogy valamit el akarna kenni.

[link]

5. 1960-ban, a váci fegyházban zajlott egy éhségsztrájkkal egybekötött tiltakozás, amiben Göncz Árpád is részt vett. (Pedig akkor már többen rebesgették, hogy hamarosan szabadulhatnak.) A parancsnokság letörte a tiltakozást és a rabok egy részét átszállította Márianosztrára. (Bibót, Gönczöt és több más rabtársukat is.) Ha az egész felülről megszervezett provokáció lett volna, azért, hogy egyesek ne szabadulhassanak túl korán, akkor a provokátort viszont valószínűleg kihozták volna. Ehelyett mindenki, aki részt vett az akcióban, újabb két és fél évet kapott.

(Ezek eddig olyasmik, amikre lehetne mondani akár, hogy az ember prekoncepciózus, azaz a következtetéseihez keres bizonyítékokat, nem fordítva. De mondok még mást is.)

6. És akkor végre rátaláltam a fenti inerjúra. (Még egyszer): [link]

Ebben Göncz Árpád már konkrétan meg is nevezi, ki volt, aki róla és rabtársairól jelentett. Az interjú első változata 1985-ben készült, amikor még senkiben fel sem vetődött a „Patkány-legenda”, tehát mégcsak az sem valószínű, hogy ezt saját mentegetésére adta volna elő. (Lásd a 4. pontban leírtakat.) Most meg fenn van az Interneten, és az illető nem tiltakozik hangosan, pedig állítólag ma is él.

7. De a legmeggyőzőbb: Kenedi János, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának egykori vezetője, elég nagy tekintélyű és viszonylag megbízható történész jónéhány dokumentumot összegyűjtött arról, aki „Csorba” fedőnéven Bibóékról jelentett Vácon. Név nélkül, de viszonylag pontos leírást ad róla, itt:

[link]

„ma is él -, legyen elég csak annyi, hogy 1956 őszén harmadikos középiskolásként csatlakozott a Széna téri felkelő csoporthoz, november közepén Ausztriába ment, részt vett az emigráns szervezkedésben, kapcsolatba lépett a brit hírszerzéssel, majd többször visszatért Budapestre, hogy társait Nyugatra mentse. 1957 január végén elfogták, majd I. fokon életfogytiglanra, II. fokon 12 év börtönre ítélték. A Fő utcában, a Gyűjtőben, Vácott és Márianosztrán raboskodott több mint hat éven át, 1963 áprilisi szabadulásáig.”

Igaz, ez megdönti az 1. pontban foglalt teóriámat, mert hiszen az igazi besúgót is elég sokáig benntartották. Viszont igazolja azt, hogy az éhségsztrájk nem felülről jövő provokáció volt.

Ez pedig már nemcsak afféle feltételezés, hanem egy szekérderéknyi állambiztonsági irattal lehet igazolni. Én legalábbis Kenedi Jánosnak elhiszem, de ha valaki kételkedik, szívesen elmegyek vele, és átnézhetjük együtt ezeket a dokumentumokat. Már ha marad egyáltalán valami az ÁBSzTL-ból, mostanában ugyanis nagyon nem szeretik ezt az intézményt azok, akik saját érdekeiknek megfelelően akarják átírni a történelmet."

most ezt zárjuk le, és kérlek bizonyítsd be, hogy a föld lapos, mert azt te tudod.

[link]

2015. aug. 17. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!