Miért ennyire rasszisták a magyarok egy része?
Én egy 15 éves magyar gyerek vagyok.
Az utóbbi időben rájöttem arra, hogy a magyarok nagyon rasszisták és ez engem elszomorít, hogy csak a gyűlölködés megy más embereknek a hovatartozása miatt.
A hírlapokon, a facebookon, ismerőseimtől is hallom/látom hogy melyik ember csoportot miért nem bírják vagy egyenesen gyűlölik a magyar emberek egy csoportja (tisztelet a kivételnek).Elég sok nemzetiséggel vannak problémák tehát listázom és néhol (nem mindenhol) kifejtem a dolgkokat amikre rájöttem.Nyugodtan írjátok le a Ti véleményeteket is lehet(szinte biztos) hogy Ti jobban ráláttok erre,tapasztaltabbak vagyok nálam ebben a témakörben.
-Romák: Talán a legtöbb ellentét itt jelentkezik. Ha megyek az utcán néha hihetetlen dolgokat látok a viselkedésük is nagyon sokkoló tud lenni.A hírekben is csak arról lehet hallani, hogy lopnak,ölnek, bűnöznek. Ha megyek az utcán és látok egy furább alakot átmegyek a másik oldalra, mert tartok valamennyire tőlük, és nagyon idegesít ha elkezdenek hozzám beszélni,kérdezni tök ismeretlenül ez is talán előítélet és ezt bánom is. De nem értem miért kell rögtön egy egész népet utálni. Ugyanis mindenhol vannak kivételek, vannak olyan magyarok akkik bunkóbbak mint egyes romák....Én azért örülök, hogy van egy roma ismerősöm aki egyetemet végzett már, és állatokon segített. Szerintem egy értékes,kedves ember.
-Franciák: Én itt szoktam kiakadni. Miért kell utálni egy teljes ember csoportot a trianon miatt? Igen, veszítettünk a II. Világháborúban itt a következménye. De a franciáknál vannak gyerekek,fiatalok normális emberek akiknek semmi köze a trianonhoz de mégis utáljuk őket? Szerintem ez szánalmas.
-Zsidók:igazából nem tudom miért utálják őket és nem mondok véleményt olyan dologról amit nem tudok. Az az egy kérdésem, hogy egyes emberek miért mondják azt, hogy a holokauszt az kamu? 40millió embert nem lehet kamuban megölni, szimplán ididóta aki aztmondja,hogy a holokauszt kamu.
USA:Mindenhol hallom hogy az USA így meg úgy. A legtöbb összeesküvéselmélet meg találgatás az USA körül forog. Pl.: 9.11,Osama Binladen,terorrszervezetek stb...ehhez csak annyit hogy az igazságot nem fogjuk talán soha megtudni,lehet összeesküvés elméleteket szőni, lehet valami igaz valami nem. A világ legnagyobb hatalmú országáról van szó persze, hogy vannak titkok.A tanáraim aztmondták és a tankönyvben is az van, hogy az USA nem segített a szovjet megszállás alat, sőt az akkor amerikai elnök megígérte, hogy nem szól bele az ügybe ez tény és való de a nagypapámnak még megvannak a fémdobozok amikbe az USA ellátmányt küldött. És miért lett volna kötelessége segíteni Magyarországon? Logikusan gondolkodott miért tenné a saját katonái életét kockára nyereség nélkül? Itt nincs olaj. A mai világ a pénz körül forog sajnos...ez van. Én nekem személyszerint nagyon tetszik az USA. Ott az emberek örülnek egymás sikerének,támogatják egymást, míg itt Magyarországon egy kanál vízben megfolytaná a szomszéd a másikat, ha más például a ploitikai nézete.
Szlovákok:Ehhez megint nem tudok hozzászólni. Csak annyi hogy lehet sírni a régi Magyarországért, de az egy álom sosem lesz a régi, elkell fogadni és túl kell lépni.Nem szabad a múltban ragadni, hanem a jövőre kell koncentrálni.
Oroszok:Egyértelmű. A kommunizmus miatt milliók éltek nyomorban ezt tudom nincs is kérdés de nem az oroszpolgárok hanem az akkori vezetők tehettek erről. Nekem a mostani orosz vezetés sem tűnik túl bíztatónak...
És kicsitkitérnék a homofóbiára mert ez is most nagy divat.: Mindig is voltak és mindig is lesznek melegek nem lehet mit tenni. Engem elszomorít hogy egy embernek probléma az ha másik 2 noha azonos nemű ember boldog. Az ő boldogsága miért fáj egyeseknek. Jó tudom nem "normális" de akkor is...aztán a vallás is elitéli őket és akkor a vallásos is ellenzi. Az mindenkinek a szíve joga miben hisz...csak ne változtassa meg az személyiségét.
A prideot már nem annyira támogatom a hálószobai titkoknak a hálószobába van a helye.
Nagyjából ennyi, engem zavar, hogy egy gyűlölködő országban élek ahol kevesek képesek az elfogadásra. Kíváncsi lennék másnak a véleményére én ezeket tudom lehet hibásan ezért várom a válaszokat.
U.I.:most lehet azt mondani, hogy liberális vagyok,hazaáruló ha lehetek az 15évesen azért mert elmondtam a véleményem,illetve feltettem egy kérdést.:)
"igazából nem tudom miért utálják őket és nem mondok véleményt olyan dologról amit nem tudok. Az az egy kérdésem, hogy egyes emberek miért mondják azt, hogy a holokauszt az kamu? 40millió embert nem lehet kamuban megölni, szimplán ididóta aki aztmondja,hogy a holokauszt kamu."
Aki azt mondja, hogy 40 millió zsidót öltek meg az nem idióta, szimplán? :)
"Engem csak zavar hogy az emberek utálják a társukat gyerekes, múltbéli események miatt. Miért nem lehet elfogadni a másságot "
Senkinek sem a mássággal van baja, vannak akik egyszerűen csak nem csípik a népirtást, te a ritka kivétel vagy.
Hát nem tudom, én azt vettem észre, hogy az egyszeri átlagembert rohadtul nem izgatja, hogy utáljon ezt vagy azt, igazából ezt a gyűlöletkeltést a politika, média erőlteti, valamint az internetes fórumokon vannak ádáz viták oda-vissza a zsidókról, bevándorlókról, mit tudom én, miről. De a lényeg, hogy az emberek nagy részét ezek a kérdések rohadtul nem izgatják, az átlagembert csak az érdekli, hogy meglegyen hó végén a fizetése, tudjon enni, legyen családja, autója stb. Úgyhogy szerintem ez érzékcsalódás a részedről, hogy kijelented, hogy gyűlölködő, rasszista országban élünk, szerintem ez nem így van, legalábbis semmiben nem rosszabb vagy jobb a helyzet, mint más országban. Persze aki interneten él, és mandinert kommenteket olvas, vagy itt vitázik a "Politika" rovatban éjjel-nappal, annak lehet, hogy ez jön le, hogy minden embert ilyen kérdések izgatnak, de a való életben rohadtul nem így van...
Szerintem inkább azon háborodj fel, hogy Szlovákiában olyan törvényeket hoznak, hogy aki magyarul szólal meg vagy írásban ad be magyar nyelvű beadványt hivatalos helyen, azt megbüntetik (kemény pénzbüntetésekre ám!), illetve aki magyar állampolgárságért folyamodik, az elveszíti a szlovákot. De hasonló emberi jogokat sértő intézkedéseket lehetne mondani Romániában vagy Szerbiában és Ukrajnában is. Ezeken miért nem háborodsz fel? A másik, hogy szerinted miért kéne szeretnünk a szlovákokat, ha így bánnak a magyar kisebbséggel? Ha tudnád milyen úgy élni, hogy nem használhatod az anyanyelvedet, sőt, büntetnének érte, és a gyerekedet azért nem íratnád magyar nyelvű iskolába, hogy tudjon érvényesülni (mert ha magyarul tanul, nem tud), akkor megértenéd, milyen rossz más országban magyarnak lenni! Ezekhez képest ami Magyarországon van, az piskóta. Mi tejben-vajban fürösztjük a kisebbségeket, minden kisebbség szabadon használhatja a nyelvét, szabadon gyakorolhatja a kisebbségi jogait, a romákat közpénzből segélyezzük, miközben a nagy részük nem is dolgozik semmit, sőt, a legtöbb bűncselekményt roma követi el. Hát hol van itt a rasszizmus, én nem értem! Szóval légyszi, a szlovák és román politika nacionalista magyarellenes sovinizmusán háborodj már fel, mert azok tényleg jogtiprások, az EU minden emberi jogi nomráit szembeköpik, a külhoni magyarság életét ellehetetlenítik, gátolják, akadályozzák ahol tudják.
A harmadik megjegyzésem a rasszizmussal magával kapcsolatban lenne. Valaki írta előttem, hogy roma többségű településen lakik, és őt "rasszistává tették". Állítom, ha neked egy hétig cigányok között kéne élned, te is írnád ide a sok gyűlölködést. Szóval a lényeg: teljesen természetes emberi érzés az, ha valakiktől negatívat tapasztalsz, akkor azokat nem fogod szeretni. Nem is írhatja elő senki, hogy mit érezz ilyen vagy olyan emberek iránt. Személy szerint én nem szeretem a cigányokat, mert engem is elég sok cigány inzultált már. Legutóbb bevásárlóközpontban a biciklimet rúgták arrébb, és ott bandáztak mellette. És ez olyan idegesítő, olyan bunkó, tapló paraszt a legtöbb, és dühítő, hogy tudnak viselkedni! Szóval én nem szeretem őket, ha egy csettintéssel el tudnám őket varázsolni az országból, én megtenném!
De ez nem rasszizmus! Teljesen természetes, hogy a magyar emberek többsége nem szereti a cigányokat. Ezen nem kell csodálkozni. Viszont értelmes ember ettől függetlenül különbséget tud tenni egyén és kollektív közösség között. Én személy szerint kollektíven nem szeretem a cigányokat, mert negatív tapasztalataim vannak általában. Viszont ez nem azt jelenti, hogy egyénenként EZÉRT alapjáraton elítélem és utálom az összes cigányt! Mert nekem is van cigány barátom, és ha találkozok egy cigánnyal, én nem utálom őt, mert mindenkit a viselkedése alapján ítélek meg, nem pedig a bőrszíne stb. alapján. Akkor lennék rasszista, ha válogatás nélkül minden cigányt csak azért utálnék és üldöznék, mert cigány. Ez a rasszizmus. De az, hogy nem szereted a cigányokat mint kollektív csoportot, az nem rasszizmus, hanem jogod van úgy érezni akárki(k) iránt, ahogy akarsz. És legtöbb esetben a cigányok tehetnek arról a viselkedésükkel, megjelenésükkel, hogy a legtöbb ember nem szereti őket.
14-es... Az EU-ban élünk. Ha magyarként valakinek nem tetszik a szlovák helyzet akadály nélkül átköltözhet a határ innen eső oldalára. Csak ha már van annyi esze, akkor inkább Németországba költözik, mert ott jobb. Megbecsülik az ember munkáját, nemzetiségtől függetlenül.
Kérdező... Látszik, hogy fiatal vagy és sok történelmi adat még nincs a helyén, de elismerésem a szüleidnek, intelligens és humanista srácot neveltek! Ha minden fiatal így gondolkodna nem lennének konfliktusok. Igazad van mindenben, amit írtál és soha ne halgass a gyűlölködőkre.
"Az az egy kérdésem, hogy egyes emberek miért mondják azt, hogy a holokauszt az kamu?"
-Mert nem jut el az agyukig, hogy csak a holokausztban 200+ ezer magyar ember halt meg (+ náci nyomás miatt ~300 ezer katona és majd' milliónyi sebesült). Ezért szerinte az a hazaáruló, aki elhiszi a holokausztot, pedig inkább fordítva van. Illetve azért is, mert a kurucinfon azt mondták, hogy kamu. A kurucinfo meg nagyon hazafias kulturált oldal, ezért igaza van. Tehát kamu.
"De a franciáknál vannak gyerekek,fiatalok normális emberek akiknek semmi köze a trianonhoz de mégis utáljuk őket? Szerintem ez szánalmas."
-Arról biztosíthatlak, hogy egy francia sem él már azok közül, akiknek közük volt Trianonhoz. Mondjuk akik ezt szajkózzák, azok gyűlölnek mindenkit, akik valaha háborúban álltak a magyarokkal, legyen az száz éve vagy ezer éve.
"És kicsitkitérnék a homofóbiára mert ez is most nagy divat."
-Ez nem divat, ez egy erősödő politikai trend, amit jól meg lehet lovagolni. Hiába van így is nagy bajuk a melegeknek, hiába van elhanyagolható számú meleg és hiába nincs aggasztó tény velük kapcsolatban, ilyen kampánnyal a(z ál)vallásosoktól pont elég szavazatot lehet kicsikarni, hogy megérje.
-USA-t és a zsidókat mindenhol a világon divat utálni, a tipikus nyugat, a tipikus kapitalista ország, ami minden bajnak az okozója. Ha bankokról van szó, akkor egyből USA és Izrael jut eszébe minden ilyen embernek. Már pedig a bank sok fejfájást okoz az embereknek, ezért gonoszok.
-Oroszok ellen érzett gyűlölet részben érthető, hiszen soha nem lettek rendezve azok a sérelmek, amit a szovjet befolyás okozott (tönkretett mezőgazdaság, gulag-táborok, egyfajta 44 éves megszállás - felügyelet stb).
-Szlovákok és cigányok ellen érzett gyűlölet pedig maga az aktuálpolitika. Van egy rossz cigány-magyar-szlovák stb rossz együttélés, amire nem gyűlölettel kellen válaszolni, hanem jó megoldásokkal. A jelenleg ismert jó megoldások pedig drágák, ezért a jobboldalnak uszítással könnyebb szavazatot szerezni, illetve a baloldal a szűk költségvetésre hivatkozva a szőnyeg alá söpri az ügyet.
Én úgy gondolom, hogy csak ezzel az utóbbi problémával érdemes foglalkozni azok közül, amiket felsoroltál, mert ez egy mai valós probléma, amivel szükséges foglalkozni (ahogy előttem már páran leírták), a többivel nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!