Tudtok mondani egy példát arra, hogy a liberálisok kiálltak a becsületes magyar ember mellett?
Vagy becsületes keresztény ember mellett?
A becsületes magyar ember mellett nem értem a:
Roma késelőket, magamutogató és meztelenkedő melegeket, nőerőszakoló lakásárt ordibáló menekülteket,... stb. stb.
Tényleg elég ha csak egy példát említetek!
@ 27-28.:
Ha te annyira "értelmes, gondolkodó ember"-nek tartod magad, akkor miért idézel kamu levélrészletet?
1. Közel 100%-os biztonsággal kijelenthető, hogy Baruch Levy nem is létezett; semmi nyoma ugyanis a zsidó lexikonokban, még a legtöbb adatot tartalmazó Jewish Encyclopedia sem említi.
2. A "levelet" megjelentető Revue de Paris című francia lap semmiféle magyarázatot nem tudott adni arra, hogyan került hozzájuk ez az "anyag".
3. Herbert Aphteker, egy amerikai történész, az „American Istitute for Marxist Studies” igazgatója több évig tanulmányozta Marx különböző életrajzait, műveit stb., és semmiféle utalást nem talált a "levélre".
Szóval ez a levél hamisítvány.
Nem mellesleg kizárólag szélsőjobbos honlapokon található meg ilyen formában...
Tudjátok mire nem találtak még a biológiain bizonyítékokon kívül más bizonyítékot? Az evolúcióra. :)
Amit Berta leírt, az összefoglalható annyival, hogy "kamu, mert "nincs benne a szótáramban"".
Nincs kedvem vitatkozni veletek, mindig csak ugyanazokat a köröket futjátok. Egyetlen dolgot javasolnék csupán, ami egy rövidke kis általános észrevétel a fajtátokkal kapcsolatban:
Teljesen mindegy, hogy mi milyen bizonyítékot hozunk ide nektek, mindannyiótok ugyanazt fogja válaszolni: az oldal hiteltelen, a mi oldalaink erről nem írnak, az író egy szélhámos, nincs forrásmegjelölés, nincs ez, nincs az, az adat nem helyes, mert a mi oldalunk más adatot ír, a vallásra alapuló magyarázatokkal meg hagyjatok, mert attól egyenesen röhögő görcs kap el.
Tudjátok, ha eleget próbáljátok a seggetekbe nyomni a fejeteket, egyszer sikerülni fog, és utána nem fogjátok tudni kihúzni onnan, még akkor se, ha akarjátok. :)
Ha pedig már benne van a fejetek a seggetekben, akkor vádaskodni fogtok, hogy a cikkeket, amire mi hivatkozunk, azt miért mindig egy szélsőjobbos oldal közli, miért nem valami hiteles, liberalista oldal közöl olyan cikket, ami saját maga ellen beszél.
Egyre erősebb a gyanúm, hogy ti tanuljátok az ilyen szintű idiotizmust valahol. Komolyan. :D
# 44/45 Időpont ma 22:22
Ne már, még nem röhögtem eleget. Gyere visszaaaaa! :-(
Akkor "az utolsó szó jogán"...
<Amit Berta leírt, az összefoglalható annyival, hogy "kamu, mert "nincs benne a szótáramban"".>
Nagyon nem.
1. Nem az "én szótáramat" említettem, hanem _valós_ szótárakat, plusz a legnagyobb angol enciklopédiát. Azért ez nagy különbség ám.
2. Egy neves történészre is hivatkoztam. Keress rá nyugodtan.
"Nincs kedvem vitatkozni veletek, mindig csak ugyanazokat a köröket futjátok."
Igen. Például próbálunk rámutatni, hogy kizárólag megbízható, hiteles forrásból érdemes tájékozódni. Az nem a mi hibánk, hogy a vitapartnerek ezt figyelmen kívül hagyják.
"Teljesen mindegy, hogy mi milyen bizonyítékot hozunk ide nektek, mindannyiótok ugyanazt fogja válaszolni: az oldal hiteltelen, a mi oldalaink erről nem írnak, az író egy szélhámos, nincs forrásmegjelölés, nincs ez, nincs az, az adat nem helyes, mert a mi oldalunk más adatot ír"
Én speciel bármit elhiszek a szélsőjobbos oldalaknak is, HA van forrásmegjelölés, amin le lehet ellenőrizni az általuk leírtakat, ÉS ha a forráslinken VALÓBAN ugyanaz az infó található...
Ezek nélkül nem bizonyíték az a "bizonyíték".
És mindezzel nem a sárba akarlak lenyomni, hanem épp ellenkezőleg...
Az eredeti kérdésre valasz:
Egyrészt, szerintem nem azon múlik az egyén segítőkészsége felebarátaival szemben, hogy mik a nézeteik.
Másrészt, ha egy embertársam igazán nagy bajban van, akkor mindegy, hogy hippi, vagy skinhead, én kirántom az örvényből, hátha a bajból kilábalva újragondolja a világnézetét és a fekete és fehér színek helyett, elkezdi látni a környezetében a szürke árnyalatait.
"Az élet alapvetően a szürke számtalan árnyalatából áll, de ha az emberre fegyvert fognak, csak a feketét és a fehéret látja." Rousseau
Szerintem a liberálisok kozt éppúgy megvan a jó ember mint bármely másik ideológiában. A baj azzal van, ha bárki ember fia rá akarja erőszakolni a nézeteit másokra. Engem nem zavar ha valaki utálja a kisebbségeket, mert vannak ugyanannyian akik szeretik őket és segítik a bajban. Nem zavar, ha valaki nem jár templomba, mert imádkozok helyettük is. Szeressétek egymást és ne meggyőzni akarjátok a másikat a saját igazatokról. Ez tanította Krisztus és mindegy, hogy hisztek-e benne, attól még érdemes követni az általa megfogalmazott szeretet ösvényét. Nem Jehova tanúja vagyok és nem is New Age hívő. A kérdező mércéjével tisztességes magyar vagyok, csak szeretnélek arra kérni, kérdező és elvbarátaid, hogy ne azért várjátok az ellenvéleményeket, hogy dühötöket kiélhessétek, hanem, hogy minél több véleményt ismerjetek meg, és ezáltal a szürke arnyalatait. Rousseau egyébként liberális volt, de ugyanezt a szellemiséget fedezhetitek fel a kortársa, a szellemi arisztokrata Voltaire egyes műveiben is.
Lásd: "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok érte, hogy mondhasd!" Voltaire
Igen, igazad van utolsó.
(az akkori liberalizmus köszönő viszonyban sincs a maival, de ebbe már nem megyek bele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!