Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A média és az állam miért így...

A média és az állam miért így beszél arról, hogy az augusztus 20-i tüzijátékot nem a megszokott helyről csak a dunáról lövik, hanem "kivételesen"a gellérthegyről?

Figyelt kérdés

Elég hülyén mondják,ha a dunai helyszíntcértik megszokottnak,a gellért hegyet meg kivételesnek.

Ugyanis.

Nem inkább a gellért hegy lenne a megszokott helyszín? Ha meg egyszer egyszer nem lönek a hegyröl hanem a dunáról akkor a dunát mondják kivételesnek?

Régebben év tizedekig a gellérthegyről lőtték ,meg 2003-tól 2009-ig minden évben a gellérthegyről lőtték. Úgyhogy a gellért hegy lenne a megszokott helyszín. Csak 22010 óta amióta a DRÁGA fidesz van hatalmon azóta vitték le a dunára és minden évben ott van. Elhiszitek,hogy most is csak a dunáról lőnék csak az építkezések miatt tolták arrébb és gondolták legyen a gellért hegy is akkor. De jövőre biztos újra a dunáról lövik de lehet megszeretik a gellérthegyet és jövőre is onnan. Ki tudja. Amíg az mszp volt hatalmon addig mindig a gellértről lőtték és abban az időben 2003-2009 -ig minden évben ugyan az a cég rendezte a tüzijátékot ráadásul akkor nem költötg ilyen sokat a kormány tüzijátékra hanem 10-20 millióval kevesebbet volt mikot 95 milliót költött csak tj-ra és mégis nagyobb és jobb tüzijátékokat rendezett a cég azok akik akkor csinálták. Mióta fidesz van azóta nagyon sokat költenek rá és kisebb maga a tüzijáték is és ez a cég aki mostanában csinálja valahogy nem tud olyat csinálni amilyet azok csinàltak akiket már említettem. De érthető. Én sem tudnék olyat csinálni , ha a tüzijátékom pénzéből lenyulnak és nem is 128 millióba kerül amennyit a média mond hanem csauk kb. 60 millióba de ezt nem mondják. 128 millából olyan nagy tüzijátékot lehetne csinálni hogy akkora hatalmas lenne mint Ausztráliában pl.

Halkan megsúgom ,hogy ami nagyobb rakétát fellőnek olyan nagyobb magasságba nincs darabja 1300 ft-nál több. Értek a szakmához.

Ami tüzijátékok mostanában aug 20-án vannak pesten azok nincsenek több 60-70 milliónál és mégis több mint 100 milliót mond a média.

Jó hosszú lettem.

Tehát miért nem a gellérthegyet mondják megszokottnak?

2015. aug. 14. 16:59
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Ja, és az PyroMágus csatorna, hát az elég szar. És szerintem se ez döntse el, hogy ki ért a pyrotechnikához.
2015. aug. 17. 07:51
 12/21 anonim válasza:
A Pyro-1 2013-kor lőtt fel 200mm-est is, nem?
2015. aug. 17. 07:52
 13/21 PyroMágus ***** válasza:
A csatorna továbbra is egy gurított 14 éveseknek szóló szorkiz lehetoseg a 70videoban nyilván rengeteg hiba van. A válaszokra továbbra sem reagaltatok es kifejezetten rosszul ertelmeztetek, en nem egyenlő vagyok egy csatornával csak a nevemhez fűződik,es en itt most magamról beszéltem,a csatorna sztem se volt túl na durr viiszont szinte egyedülálló magyarországon es eleg sok videobol lehet tanulni es eleg sok video választ ad a gyakori kerdesekre
2015. aug. 17. 11:29
 14/21 vyrob ***** válasza:

Nézd én csak annyit tudok mondani .Hogy a politikát ne keverjük ebbe bele szerintem. Az mszp meg egyenesen utálom Azok a mocskok is szétlopták az országot semmivel nem különbek és az mszp nek köszönhető pontosabban a hülye Lampert Monikának hogy a petárdának mai napig korlátlan fekete piaca van és nem a leg biztonságosabbak hanem csomó régi balesetveszélyes van még a piacokon továbbá a rohadt mszp tett rohadt nagy kárt a pyrotechnikusoknak 2005 ben Egy csomóval beszéltem némelyiknek 1-2 milliós kára lett mert hogy nem mondták el nekik a dicső mszp és a politukusok hogy mikor már beszerezték a több millió petárdát annak idelyén 2005 novemberében már tilos volt a petárda .Aki meg beraktározott belőle az meg cseszhette és semmisithette meg a készletét utána .A 2005 ostoba primitiv törvény csak is az MSZP nek köszönhető és gyakorlatilag fenéktörlésre való másra nem mert érvényt szerezni azóta se tudtak a petárda tiltással .Miért van az hogy én visszanéztem egy régi 2005 ös videót és ott egy fideszes politikus mondta nincs oka a tiltásra és nem érnének el vele amugy se semmit .Belegondolva Nagyon is igaza volt és sokkal értelmesebb volt mint a primitiv Lampert.A fidesz idelyén vezették be a 2011 es törvényt hogy kettes és egyes kategória egész évben árusitható és használható az MSZP idelyén mi volt ? Csak torta gyertya meg lepke ennyi volt évközben a kinálat emiatt is sokan szivtak Ne tudd mág hány pyrotechnikus ismerősöm szidta azt a szar törvényt és akarták a kettes kategória árusitását de azt csak 2011 ben engedték meg ráldásul a fidesz! Az Mszp nem engedte volna azt sem ! Pyro Mágust ismerem személyesen is igen fiatal de nagyon nagy tapasztalata van neki is tüzijátékok terén meg tüzijáték bombák terén is elvégre ő is már rég csinálja ezt . És nem azért de miért nem látok tüzijáték vlogos videókat a Yutubon ? ő bemutatja a termékeket részletesen és jobban mint például egy konténeres pyrotechnikus idén is azt halottam hogy több konténeres pyrotechnikus nyilatkozta hogy római gyertyát igen is lehet kézből inditani .Oszt száltak is két fiu ujai győrben mert besült és szétrobbant a kézben .Pyro mágus tudja nagyon is hogy pl egy 100 mm eres bombához milyen védőtávolság szükséges valamint elektromos inditóval kell inditani :) Szóval sok mindent tud a srác meg kéne személyesen ismerned mert jó arc nagyon :)

Hidd el nekem én vagyok most a legboldogabb hogy ismét a citadellát választották imádom azt a kilővési pontot egyrészt hagyomány másrész gyönyörű onnan a produkció .Utáltam mindig is az uszályt és azt is gyülöltem hogy 2011 óta nem löttek onnan :( Én csak annyit mondok neked hogy mikor volt ez a cirkusz hogy mondjunk le a tüzijátékról az árvizkárosultak miatt mégha a tüzijáték nem tartott annyi idelyig is de a citadelláról is löttek akkor pedig akkor is Fidesz volt hatalmon .Nézd itt arról van szó hogy nyilván aki lötte tavaly meg tavaly elött a tüzijátékot a pyro 1 a fönök ugy itélte meg hogy nem kell anyit takaritani utána meg minden a vizbe megy ez a leg kényelmesebb beszéltem is vele ő mondta ezt nekem személyesen tehát ez nem a fidesz hibálya hogy ő nem örzi a hagyományt . 2013 volt a legérdekesebb dolog És meg cáfolnám az elméleted hogy csak a 150 mm eres a legnagyobb amit lőnek a fidesz óta ugyanis 2013 ban fujt a szél és rengeteg maradvány esett le a gresen palotánál meg a dunaparton igen a a csonkok elérték a partot pedig a duna közepéről lötték hát amiket találtam másnap 12 Cm hosszú gyujtó szerkezet de nem ilyen vékony mint a szokásosak amik a 100-150 seknek vannak nem ez volt olyan vastag mint egy mega petárda és 12 cm hosszú volt igen ez egy nagy bomba alján volt nó de melyiken merthogy 150 mm eresnek nem ilyen nagy és vastag a gyujtója a bomba alján .Ez volt vagy 250 mm eres bomba vagy még annál nagyobb és kető ilyen van egy tüzijáték bomba alján több ilyen nagy oriás gyujtó is hevert másnap a parton ezek tudod milyen magasra mentek fel hogy utána visza hulva sem a dunába estek .De a legnagyobb poén hogy egy majdnem teljes dinnye héj nagyságu félgömb csonk is elérte a partot bár a fele hiányzott de egy 150 mm eresnél sokkal nagyobb átmérője volt ösze se lehetett volna téveszteni egy 150 essel .Én idén akarom letenni a pyrotechnikus vizsgát sok pyrotechnikus ismerősöm van szeptember 26 kán én már megyek is :)

2015. aug. 18. 01:15
 15/21 PyroMágus ***** válasza:
vyRob barátomnak sok szerencsét:)a vizsgahoz
2015. aug. 18. 01:22
 16/21 vyrob ***** válasza:
Köszönöm szépen :)
2015. aug. 18. 01:59
 17/21 A kérdező kommentje:
Sok sikert a vizsgához.
2015. aug. 18. 16:26
 18/21 A kérdező kommentje:

Egyébként én azt mondom,hogy van a CRESCOM KFT és ők csinálták 2003-2009 között a legjobb leg pazarabb tüzijátékot. Az nem volt akkoriban ilyen magas összegű,kb 100 milliós volt és mégis nagyobb volt. Nézzetek meg pl a youtubon egy 2008 v 2009 tüzijátékot vagy azelőttit és nézzetek meg egy 2014-est pl amit már nem a crescom tartott és drágáb is volt és írjátok le a véleményeteket.

A crescomnál a bombákat mikor lőtték volt hogy egyszerre 8 bomba is robbant az égen tavaly meg azelőtt meg mindig csak 3-4egyszerre.

Nem beszélve ,hogy a citadelláról lòttek minden évben az övéké a legjobb termék az országban nem hiába az övékét szoktuk mi is használni,akik pedig a fidesz idelyébe csinálják nem tudom milyen anyaggal dolgoznak biztos valami szlovák vagy nem tudom azokat nem ismerem de a termékminőség különbözet meglátszik.

2015. aug. 18. 16:36
 19/21 PyroMágus ***** válasza:
En arra hajlok hogy 10perc kellene hogy legyen de az olyan utód mint a dubaiaknal szokott lenni persze ahoz engedélyek is kellenek de ha a kormány akkarna az lenne, mondjuk lenne néhány 400mmes is legalabb
2015. aug. 18. 16:46
 20/21 PyroMágus ***** válasza:
Persze így el lehet mondani hogy fel órás
2015. aug. 18. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!