Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Új kórház épül, és az egyik...

Új kórház épül, és az egyik másik is megújul, de vajon tényleg korszerű lesz?

Figyelt kérdés

Ugye egy korháznak modernnek kell lennie. Ezért is újítjuk fel őket és ha építünk újat, akkor sem egy Délit építünk.

Ugye amikor az ember kórházba megy, sokszor napokat tölt ott. Több dolog is van amitől korszerű lenne egy ilyen "kórház". Most a legfőbb okát a technológiai és műtői dolgokat felejtsük el, mert az nem ránk tartozik.

Viszont én még nem láttam olyan kórházat, ahol lenne zárható szekrény. Sőt... WiFi vagy internet kapcsolatot sem, hamár az ember sokszor úgy fekszik bent, hogy már rég hazamenne, de nem lehet, vagy szimplán eltört a lába, stb.

De ugye a legnagyobb gond mindenkinek hogy mindenkit megöl az unalom, ezért is látogatják meg oly sűrűn őket, hogy addig se unatkozzanak.

Az meg külön más dolog, hogy sokan lopnak. Vajon ezekre, és az ehhez hasonló egyéb dolgokra is figyelni fognak?

2015. aug. 12. 19:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont én még nem láttam olyan kórházat, ahol lenne zárható szekrény"

De van ilyen...

2015. aug. 12. 19:16
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Kórházban eleve betiltanám a wifit és a mobilhasználatot, és ezeket a lehető legszigorúbban büntetném is.
2015. aug. 12. 19:21
 3/14 Beltazor91 ***** válasza:
37%

gyógyszerekre sincs pénz, rendes műszerekre sem. nem is beszélve a dolgozok béréről. előbb ezek legyenek meg utána jöhet a többi.

tény hogy unatkozik, az ember de annyira nincs pénz, hogy próbálja a beteg megoldani "szórakozását"

2015. aug. 12. 22:47
 4/14 anonim ***** válasza:

nem tudom láttál-e már közintézményi nyilvános wifi-t de jellemzően használhatatlanul lassú, már ha kapsz még egyáltalán IP-t

ma már filléres dolog a mobilnet, ha valaki netezni akar már van neki

régóta nem menő már wifivel bűvészkedni, egyszerűen nem praktikus

2015. aug. 12. 23:21
 5/14 A kérdező kommentje:

A dolgozók bérét idekeverni buta dolog, hisz teljesen más költség a két tétel. Más is a forrás.

Itt arról van szó, pl. a nagykorház esetében, hogy felhúznak egy épületet, vagy felújítanak egy régit. Ha felhúznak egy épületet, vagy felújítanak, akkor egy WiFi hálózat kiépítése, és akár a kórtermekbe való LAN hálózat kiépítése nem egy járulékos költség.

Az IP alapú technológiának köszönhetően (amit a körletekbe való, szobákba való bevezetése okozna) bármilyen digitális szolgálati eszköz ráköthető, amely a beteg érdekét szolgálná.

Akár egy hangalapú segélyhívó, vagy bármi. Erre van pénz, hisz ez nem az egészségügyi alapból jön.Ha jól tudom több 1000 milliárd EU-s forrás van, pontosan nem tudom mennyit szánnak az épületre, de ez az 1-2 milliós többlet, ez a betegek "kényelmi" biztonságát is biztosíthatná.

Most egy modern kórházat akarunk, vagy egy ugyanolyant ami most van, friss köntösben?

2015. aug. 13. 00:27
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Wifi mentes kórházat akarunk!
2015. aug. 13. 02:33
 7/14 A kérdező kommentje:

Jah jó, akkor minek az új kórház? Nem kellenek digitális eszközök a jövőben sem (mert ugye annak az alapjait is most kellene lerakni), vagyis akkor maradhat a mostani.

Szerintem ne költsünk ebben az esetben 1 forintot se a kórházak állapotára, szerezzük be a szükséges új műtőeszközöket, a szobák állapota is maradhat ilyen amilyen.

2015. aug. 13. 13:18
 8/14 A kérdező kommentje:

Ennyi erővel minek az automata kinyilós ajtó (nem jut eszembe a neve), mert hát az is felesleges... Meg most hogy a csempék régiek... akkor ennyi erővel maradhatnak... asztalok meg ugyanúgy jók nem?

Látom van itt logika.

2015. aug. 13. 13:19
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

nálunk pl nincs is fotocellás ajtó

na bumm

2015. aug. 13. 13:30
 10/14 A kérdező kommentje:

a régi kórházaknál nincs is, de a most épült már SZTK-knál is van, akkor a kórházaknál is alap lesz. Most akinek ilyen-olyan baja van az szenvedjen meg az ajtó kinyitásával???

Itt ahol lakom most építették át teljesen az SZTK-t két éve, és tényleg modern. Habár WiFi nincs, csak kint az épület előtt.

2015. aug. 13. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!