Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem szomorú, hogy...

Szerintetek nem szomorú, hogy ilyen emberek léteznek?

Figyelt kérdés

[link]

Csak a krémjét emeltem ki.

Engem egyszerre elszomorít, és felháborít,hogy így tudnak gúnyolódni, magukat magyarnak valló emberek.

Ők, az európai "minta magyarok" miért mindig csak akkor tudnak gúnyt űzni valamiből ha az magyar?Miért nem osztanak meg a szélsőjobbhoz hasonló rasszista, fasiszta dolgokat?Az miért nem vicces, ha ez az?Mi a különbség?

Nem tesz jót a múltba révedés?Tessék már bekapcsolni a televízióban bármelyik "nagy európai" kereskedelmi csatornára, és mi van benne?Minden nap egy Holokauszt riport.

70 éve volt, gyakorlatilag már senkit sem érint közvetlenül, ugyanakkor Trianon a mai napig közvetlenül érinti a határon túli magyarokat.Nem beszélve, hogy itt sírnak a gazdaság miatt, miközben ez az "irredenta" törekvés felemelné azt.

Elismerem,hogy nem lehet már mit tenni, nincs megoldás Trianonra, na de 6 millió embert sem lehet feltámasztani, így annál irreálisabb dolog nem is létezik, mint hogy a Holokausztot jóvá tegyük, vagy hogy jóvá lehessen azt tenni.Nem lehet.

De én elítélem azt aki emberek tömeges kivégzésén nevet, és azt is aki egy ország "tönkretételén" és azokon akik a határon túl rekedtek.

Mindkettő undorító ember, de a legundorítóbb, aki hazug módon európai liberálisnak nevezi magát, miközben szelektálja és rangsorolja a történelmi eseményeket, majd leminősíti és hülyének titulálja azt aki nem ért vele egyet.

2015. aug. 11. 18:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mégis lepontoztál...
2015. aug. 11. 19:12
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

Aki azt mondja hogy a TV-ben naponta holokauszt riport/megemlékezés van, az hazudik.

Európai liberálisnak nevezem magam, és nem szelektálom, rangsorolom a történelmi eseményeket. Egy általam ismert európai liberális sem teszi ezt. Nem hozom fel naponta a holokauszt témát, és Trianonról sem szoktam beszélni/postolni, ha nem épp az a téma.

Az hogy a liberális baloldal folyton a holokausztról beszél éppolyan sztereotípia, mint az hogy minden jobboldali náci.

Azzal pedig nem értek egyet hogy az irredenta törekvések felemelnék a magyar gazdaságot. Ez egyszerűen butaság. Az irredenta törekvések csak arra jók, hogy a jobboldal butább rétegét összehozza, és a diplomáciai kapcsolatokat megrontsa. Trianonról meg kell emlékeznünk, és ennek meg van a helye és az ideje, épp úgy mint a holokauszt megemlékezésnek. Én is részt vennék ezeken a megemlékezéseken, ha nem a Betyársereg mellett kellene vonulnom.

A képen látható kommentek ízléstelenek, de nem hiszem hogy ezzel Trianon emlékét piszkítanák be, ez szerintem azok ellen szól, akik akkora/több hangsúlyt fektetnek a Trianon témára, mint egyes elvakult wannabe-liberális emberek a holokausztra.

"Elismerem,hogy nem lehet már mit tenni, nincs megoldás Trianonra, na de 6 millió embert sem lehet feltámasztani, így annál irreálisabb dolog nem is létezik, mint hogy a Holokausztot jóvá tegyük, vagy hogy jóvá lehessen azt tenni.Nem lehet."

Ugyanígy gondolkozik egy liberális is. Trianon szomorú dolog, rengeteg magyar ébredt fel egy másik országban, és az előző generációknak biztosan sokat kellett nyelniük magyarságuk miatt. A legtöbb amit tehetünk az ő érdekükben az, hogy nem rontunk a diplomáciai kapcsolatokon megelőzve az ellenük irányuló haragot, és mindent megteszünk azért hogy akárhogy is hívják lakhelyüket, magyarként élhessék életüket. Az hogy rengeteg szélsőjobbos naponta 3x postol Facebookon Trianonról, "Vesszen Trianon" pólót hord, és utálatot szít szomszédaink ellen, egyáltalán nem segít.

Ezt ne vedd sértésnek, tetszik a gondolatmeneted, ez is bizonyítja hogy a liberálisok és a jobbosok képesek egyetérteni, és ha kulturáltan vitatkozni, érvelni. Különösen tetszik, hogy te elítéled a holokauszton nevető embereket, a tömeggyilkosok éltetőit, és nem állsz be a kurucos-alfahíres emberek sorai közé ezen a téren. Ha több ilyen jobboldali lenne, nem lenne ekkora feszültség a bal és a jobboldal között.

2015. aug. 11. 20:02
 13/16 Nemzeti_Harcos ***** válasza:
30%
Ezek hazátlan emberek! Nem kell velük foglalkozni! Szebb jövőt!
2015. aug. 11. 20:47
 14/16 anonim ***** válasza:
47%

Nemzeti Harcos, majd azt te döntöd el, hogy ki hazátlan és ki nem :D Szerintem meg te vagy hazátlan. 1:1.

Micsoda vita :D:D

2015. aug. 11. 21:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Legyen 2:1, veled vagyok. Tudod, csak hogy felnőttesen menjen a beszélgetés.

2015. aug. 11. 22:33
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező! Szögezzük le, nem szomorú, hogy ilyen emberek léteznek (bármire is gondolsz, én nem igazán tudtam kihámozni).

Mindig és minden korban léteztek emberek, akik alapvetően mást gondoltak, mint a meghatározó többség. Egyesek közülük alapvető hülyeségeket mondtak, mások meg egy rossz kor hibáira mutattak rá, ami akkor irgalmatlanul bűnös dolog volt. A világ olyan, hogy mindig van a fő trendtől távol álló gondolkodás. Ezen nem kell siránkozni, hanem figyelni rájuk. Ha valóban rosszat akarnak, felvilágosítani, netán korlátozni kell őket. Ha jót, tanulni tőlük.

Az, hogy a fősodor mindig igaz és helyes is, nem állja meg a helyét. Vannak helyek és idők, amikor a fősodor káros, de mivel fősodor, az igazat látók hangját állítják be hamisnak. Ember legyen a talpán, hogy ebben kiigazodjon, tehát nagyon kell figyelni és nagyon körültekintőnek kell lenni.

Vannak, akik naponta gúnyolódnak a Holokauszton, és vannak, akik naponta fölemlegetik, sőt rossz néven veszik, ha mások nem figyelnek rájuk. Nem hinném, hogy igazuk van. Ez az esemény nem felejthető. Megemlékezéséhez, el nem felejtéséhez kell neki adni méltó körülményeket, és mindenkinek lehetővé kell tenni, hogy ezzel másokat ne zavarjon. Így kielégíthető azok igénye is, akik sűrűn, és azoké is, akik ritkábban kívánnak emlékezni. A túlzottan liberálisok figyelmét arra hívnám fel, hogy éppen saját eszméiknek mondanak ellent, amikor másokat a maguk viselkedésére akarnak kényszeríteni (morálisan). A túlzottan tagadók figyelmébe ajánlanám, hogy álláspontjukat maguknak megtarthatják, de másokra úgy hathatnak, ha bizonyító érveket sorakoztatnak fel. Mindkét tábor csak irritáló tud lenni, ha nem így tesz.

A Trianon problematikájában én is sok hasonlóságot látok. Ez sem felejthető, ez sem volt igazságos, ez is számtalan tragédiát eredményezett, még ha másképp is. Alapelvként az előbbieket tartanám szem előtt azzal a különbséggel, hogy az előbbi következményei nem módosíthatók, az utóbbié igen. De csak empátiával, a kölcsönös elfogadással és nem hőzöngéssel. Amúgy meg hagyjuk meg mindenkinek, ahogy élni akar, és csak akkor minősítgessünk, ha arra alapos ok van. De akkor aztán nagyon.

2015. aug. 12. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!