Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem szomorú, hogy...

Szerintetek nem szomorú, hogy ilyen emberek léteznek?

Figyelt kérdés

[link]

Csak a krémjét emeltem ki.

Engem egyszerre elszomorít, és felháborít,hogy így tudnak gúnyolódni, magukat magyarnak valló emberek.

Ők, az európai "minta magyarok" miért mindig csak akkor tudnak gúnyt űzni valamiből ha az magyar?Miért nem osztanak meg a szélsőjobbhoz hasonló rasszista, fasiszta dolgokat?Az miért nem vicces, ha ez az?Mi a különbség?

Nem tesz jót a múltba révedés?Tessék már bekapcsolni a televízióban bármelyik "nagy európai" kereskedelmi csatornára, és mi van benne?Minden nap egy Holokauszt riport.

70 éve volt, gyakorlatilag már senkit sem érint közvetlenül, ugyanakkor Trianon a mai napig közvetlenül érinti a határon túli magyarokat.Nem beszélve, hogy itt sírnak a gazdaság miatt, miközben ez az "irredenta" törekvés felemelné azt.

Elismerem,hogy nem lehet már mit tenni, nincs megoldás Trianonra, na de 6 millió embert sem lehet feltámasztani, így annál irreálisabb dolog nem is létezik, mint hogy a Holokausztot jóvá tegyük, vagy hogy jóvá lehessen azt tenni.Nem lehet.

De én elítélem azt aki emberek tömeges kivégzésén nevet, és azt is aki egy ország "tönkretételén" és azokon akik a határon túl rekedtek.

Mindkettő undorító ember, de a legundorítóbb, aki hazug módon európai liberálisnak nevezi magát, miközben szelektálja és rangsorolja a történelmi eseményeket, majd leminősíti és hülyének titulálja azt aki nem ért vele egyet.

2015. aug. 11. 18:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
9%

Én utálom a magukat hazafinak kikiáltó, "majdénmegmondomkimagyaréskinem" mentalitású ősszittya tudattal rendelkező tudatlan parazitákat, akik köpnek mindenre ami nem magyar, de ők maguk sem érnek túl sokat bármelyik embernél akit szidnak.

És ugyanígy utálom az ilyen retkeket aki kirakta ezt a képet, hogy szánalmas, ugyanolyan senkiházinak gondolom, amiért a hagyományainkat, történelmünket szánalmasnak tartja.

Az igazság az, hogy mindkét tábort a dunába kéne fosni :)

2015. aug. 11. 18:24
 2/16 anonim ***** válasza:
25%

Én liberálisnak vallom magam. Először is a holokauszt igenis hatással van a mai életünkre is. Nem kell leragadni annál a szintén, hogy meghalt ennyi meg annyi ártatlan ember. Tovább kell ennél látni, és elgondolkodni azon, hogy a holokausztnak milyen tanulságai vannak, illetve, hogy milyen következményei lettek, amelyek ma is relevánsak. Ha erre te képtelen vagy, akkor az a te hibád.

Trianon egy tragédia volt. De lehet elleni tenni. A revízió lehetetlen, de a kettős állampolgárság, a határon túliak Magyarországra való bevándorlásának ösztönzése, illetve a területi autonómia lehetséges. Ezek ellen nincs ember aki tiltakozna szerintem.

Viszont egy valami biztos nem megoldás a problémára: divatból kirakni ilyen tárgyakat, és gazdag kereskedők zsebét tömni, akik tulajdonképpen hasznot húznak hazánk legnagyobb tragédiájából.

2015. aug. 11. 18:40
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
Ezt nevelték belénk 40 évig és továbbra is a kapitalizmus alatt, hogy útáljuk a magyarságunk és egymást marjuk, ahelyett hogy összefognánk ! Szégyen :/
2015. aug. 11. 18:41
 4/16 A kérdező kommentje:

2-es

Kicsit érdekes amit írsz.

Sok -többnyire baloldalit-, ismerek akiknek a határon túli magyar az román,szlovák stb.

Akik nem támogatják a kettős állampolgárságot meg az autonómiát.

Ez pedig nem 1-2 ember, ez sajnos általános sok balosnál.

Igen, tény,hogy a Holokausztnak van tanulsága, stbstb...de túlzás,hogy minden napra jut minimum(!) egy riport ebben a témában.

Sok, nagyon sok, nem kell se Trianonról sem a Holokausztról nap mint nap beszélni.Kell róla, de a hangsúly a gyakoriságon van.

A gazdag kereskedők zsebének a tömsée...háát, igen, de ezzel viszont nagyon belenyúltunk az ún. "holokausztiparba" amit jobboldali körök emlegetnek, de tény,hogy van benne igazság.

Így persze lehet "Trianon-ipar" is, na de az egyik az egy naphal a másik meg egy bálna...

Ez egyébként szintlén szomorú.

2015. aug. 11. 18:53
 5/16 anonim ***** válasza:
4%
Hehe, egyetértek az elsővel. :))
2015. aug. 11. 18:56
 6/16 anonim ***** válasza:
4%

# 4 Igazad van. Helyesbítek. Ezek ellen a dolgok ellen JÓÉRZÉSŰ emberek nem tiltakoznak. :) Nem szeretem ha a liberálisokat megvádolják azzal, hogy nem érdekli őket Trianon. Ha egy országban olyan túlkapások történnek, hogy megvernek a származásod miatt, vagy a nyelv miatt amit használsz, azt jóérzésű ember, ideológiától függetlenül nem tolerálhatja szerintem.

Mondjuk mellékesen azt hozzá kell tennem, hogy van egy felvidéki magyar ismerősöm, aki Szlovákiát tartja a hazájának. És nem csak arról van szó, hogy ott nőtt fel. A magyarságából csak a nyelvét tartotta meg, semmi mást nem. Rendben, szíve joga. Viszont ez esetben igazuk van azoknak a "többnyire baloldali" embereknek, akik leszlovákozzák. Hiszen ebben az esetben ő maga is inkább velük azonosul, és nem velük. Mindenesetre remélem, hogy a hozzá hasonló határon túliak vannak kisebbségben.

2015. aug. 11. 18:59
 7/16 anonim ***** válasza:
27%
*és nem velünk
2015. aug. 11. 19:00
 8/16 anonim ***** válasza:
19%

Sajnos a magyar mentalitás elég rossz. Sőt kifejezetten utálkodók, gyűlölködők és "kihaénnem" kategóriába tartozunk. Elég sok mindent emlegetnek mostanába, már a honfoglalásig kezdve a tatárjárásig mindenről hallottam. Manapság nem tud két magyar úgy beszélgetni, hogy ne kerüljön szóba a politika valamilyen téren.

Az más, hogy a holokauszt hány millió ember halálát okozta. Miben más trianontól? mert Németország csinálta. A trianon meg Francia, Angol és USA beleavatkozásával történt. Vagy a vallási identitás miatt is más és a zsidók befolyásosabbak mint a keresztények. A kettő dolog egy véka alatt nem fér meg.

Trianon lassan 100 éve történt, akkor nem fogtunk össze akk mostmár nagyon késő. Tudom vannak magyarok Erdélyben, Vajdaságban és Felvidéken ugyan úgy nagy számmal, de 100 év az 2-3 generáció vegyült a Szerbekkel, Románokkal stb. Már beletörődtek és a nagy hungarista "éljentrianon" embereket tisztelem, de még is eltudok csodálkozni a vakságukon és a 100 éve történt dolgok háborgatásán.

ui.: Nem azt mondom, hogy nem szeretném a nagy Magyarországot, hanem azt hogy ehhez akkora megmozdulás kellene mint Ukrajnába az orosz szakadároknak + hátunk mögött egy partizán hadsereg.

2015. aug. 11. 19:04
 9/16 anonim ***** válasza:
7%

Én lexarom mind a kettőt.

Magyarországon nincs pénze az embereknek, mindenki menekül innen, aki meg nem, az csak vegetál vagy megdöglik.

Szerintem ezzel kéne inkább foglalkozni.

2015. aug. 11. 19:09
 10/16 anonim ***** válasza:
60%

"Először is a holokauszt igenis hatással van a mai életünkre is."

Ebben sajnos nagyon igazad van. A tévéből a rádióból egész álló nap tolják az arcomba a holokausztot ha karom, ha nem. Sajnos nagyon is nagy hatással van az életemre, minden egyes napomra.

2015. aug. 11. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!