Sokan miért utálnak mindenkit aki nem magyar?
Sok ismerősöm, gyerekkori osztálytársam van akinek se nyelvtudása, se munkája (ha van, az is kényszerből, mert nem ért semmihez, így olyan is a melója) és gyűlöl mindent ami nem magyar. Komplett trianoni öntudata van, őtőle elvették a földeket 95 éve, utálja a románokat, szlovákokat zsigerből, sőt minden külföldit. Ha hozzászól egy külföldi, angolul az utcán, mert segítséget kér, akkor fennhangon magyarul elkezd neki magyarázni stb.
Miért van tele az ország ilyen egybites emberekkel, akik semmilyen nyelven nem beszélnek, semmit nem tesznek az országért, mégis akkora a pofájuk mint a Bécsi kapu?
Valahogy félelmetes mennyiségben vannak már az ilyen emberek, úton útfélen, buszon, utcán, villamoson, mindenhol van belőlük. Csak a keserűség, a panaszkodás, a másikra való fújás. Ebbe fogunk beledögleni?
Most épp te vagy az aki panaszkodik és másokra fúj.
Amúgy olyan sokan nem lehetnek. Én például nem ismerek olyan embert, aki mindenkit utálna azért mert nem magyar.
"gyűlöl mindent ami nem magyar"
Ez egy durva általánosítás.
"utálja a románokat, szlovákokat zsigerből"
Biztosra veheted, hogy ez az érzés részükről is kölcsönös. Alanyi jogon ezt kapod te is, csak próbálj meg ezeken a helyeken hangosan magyarul beszélni, jó eséllyel előkerül egy egybites, aki zaklatni fog.
"akik semmilyen nyelven nem beszélnek"
Tudtommal még nem tartunk ott, hogy az ország hivatalos nyelve valamiféle idegen nyelv lenne. Tudom, hogy ezt szeretnéd, de még várnod kell egy kicsit. Tehát Magyarországon megteheti, hogy csak magyarul beszél, ha nincs másra szüksége. Ettől még ugyanannyit ér mint esetleg Te, aki 10 nyelven beszél...
"semmit nem tesznek az országért"
Dolgoznak, adóznak. Attól, hogy csak magyarul beszél, nem tesz kevesebbet az országért, mint Te, akit a multi aprópénzért alkalmaz az idegen nyelv tudásod miatt...
"Csak a keserűség, a panaszkodás, a másikra való fújás"
Ha kicsit nyitott szemmel élsz, azért van némi alapja a panaszkodásnak. Persze minden relatív és tényleg tenni is kéne a haladásért. Ez van. Ha tudna még 2 nyelven, akkor is ugyanúgy panaszkodna, vagy lelépne külföldre kukákat pakolni, stb. Az jobb lenne az országnak?
Ha zavar ezeknek az embereknek a jelenléte, nyugodtan leléphetsz Te is külföldre, hiszen már úgyis perfekt beszélsz 10 nyelven, az egész világ nyitva áll előtted!
"Biztosra veheted, hogy ez az érzés részükről is kölcsönös. Alanyi jogon ezt kapod te is, csak próbálj meg ezeken a helyeken hangosan magyarul beszélni, jó eséllyel előkerül egy egybites, aki zaklatni fog. "
Igen, egybites. Pont mint nálunk.
"Tudtommal még nem tartunk ott, hogy az ország hivatalos nyelve valamiféle idegen nyelv lenne. Tudom, hogy ezt szeretnéd, de még várnod kell egy kicsit. Tehát Magyarországon megteheti, hogy csak magyarul beszél, ha nincs másra szüksége. Ettől még ugyanannyit ér mint esetleg Te, aki 10 nyelven beszél... "
Bevallom, örülnék, ha mondjuk az angol is hivatalos nyelv lenne. Szerintem nem gáz egyáltalán, ha valaki tud angolul, hiszen ha úgy vesszük az az a nyelv amit a világ legtöbb országában megértenek.
"Dolgoznak, adóznak. Attól, hogy csak magyarul beszél, nem tesz kevesebbet az országért, mint Te, akit a multi aprópénzért alkalmaz az idegen nyelv tudásod miatt... "
A magyar vállalkozó jobban kizsigerel mint a multi, és nagyobb csaló. Tapasztalat.
"Ha kicsit nyitott szemmel élsz, azért van némi alapja a panaszkodásnak. Persze minden relatív és tényleg tenni is kéne a haladásért. Ez van. Ha tudna még 2 nyelven, akkor is ugyanúgy panaszkodna, vagy lelépne külföldre kukákat pakolni, stb. Az jobb lenne az országnak? "
Nem így értettem. Ha valakinek egy kicsit is több van, akkor előjön a tipikus, "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás.
"Ha zavar ezeknek az embereknek a jelenléte, nyugodtan leléphetsz Te is külföldre, hiszen már úgyis perfekt beszélsz 10 nyelven, az egész világ nyitva áll előtted!"
Nem akarok én elmenni, csak furcsállom, hogy egyre többen vannak. Nem beszélek 10 nyelven, csak angolul és németül. Szeretem amúgy, hogy az egész világ nyitva van előttem, szeretek idegen kultúrákat megismerni, nem pedig befordulni a saját kis világomba, gyűlölködve.
Igazad van, sokan utálják azokat, akik nem magyarok. Az a baj, h van egy nemzeti öntudatuk. Aki magyarországra jön az beszéljen magyarul elvárásuk. Nyáron max a balatonig mennek le. Szidják a kormányt, mert rossz a munkahelyük/dolgozni kell a munka nélküli segélyért, de képzetlenek. Túl sok ilyen emberrel találkozok én is itt a délalföldön.
Ez már nem általánosítás, hanem magyar mentalitás.
Tisztelet a kivételnek, aki dolgozik, tanul és nem minden 3. mondata az, h a kormány mennyit lop és milyen szar nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!