Hogyan oldanád meg a bevándorlási kérdést, úgy hogy az EU elfogadja & a magyar emberek is?
Stadionra van pénz, kerítésre van pénz, trafikmutyizásra van pénz, és folytathatnám. Mellesleg a kormány elsődleges bevétele a magyar adófizetők pénze. Ha ők költenek, az a te adód. A fizetésük, a te adód. Nem alapfeltétel, hogy minden adózó magyar havonta 5000ft-ot "költsön" a menekültekre. Ezt az "alapból" beszedett adóból megoldhatná a kormány. Szomorúnak tartom, hogy előbb jut az emberek eszébe ezrek kitoloncolása, megalázása, éheztetése, mint a korrupció rövidre zárása.
Az EU már régóta kiveszi a részét a bevándorlók elhelyezéséből. Ezzel szemben itt vagyunk mi, akik csak most kezdték el érezni igazán a problémát, és egyből megfutamodunk, ujjal mutogatunk az EU-ra, és idegengyűlölettel válaszolunk egy olyan problémára, amit a többi tagország éveken át tűrt és megoldani próbált. Szerintem ez rólunk mond el valamit...
14#
Erre térjünk vissza pár évtized múlva.
Európa olyan lesz, mint Közel-Kelet Afrika keveréke.Mitől lesz az jó?Milyen előnyökkel jár?
Ja, hogy pár hülye elmondhassa magáról "segítettem egy menekültnek, most a mennybe fogok kerülni, ha meghalok"
Ja, csakhogy mennyország nem létezik és valószínűleg halál utáni élet sem.
"Ja, hogy pár hülye elmondhassa magáról "segítettem egy menekültnek, most a mennybe fogok kerülni, ha meghalok"
Ja, csakhogy mennyország nem létezik és valószínűleg halál utáni élet sem."
Most gondolom azt hiszed okosat mondtál. Nem így van. Nem azért kell segíteni a menekülteknek, hogy a mennybe kerülj, hanem azért mert azt teszi egy normális ember, gyűlöletkeltés és utálkozás helyett. Éhező emberekről, nőkről és gyerekekről beszélünk, akiknek a többsége nem Afrikából, hanem Szíriából, Afganisztánból menekült ide a háború elől.
Értem, hogy nagyfiúnak kell tűnni az interneten, rideg arcnak akit nem hat meg pár menekült élete, de legalább megpróbálhatnál belegondolni abba, milyen lehet ezeknek az embereknek, akiknek nincs hova visszamenniük mert ott jövőjük nincs, a családjuk veszélyben vagy halott. Hosszú sétát tettek meg idáig, van olyan közöttük akit megvertek, megaláztak, vagy éppen megerőszakoltak, van olyan, aki szülők nélkül vágott neki az útnak, és van olyan, aki útközben vesztette el a családját.
Mindenképpen egy olyan megoldás kellene, ami bizonyitja hogy Magyarország egy éretten gondolkozó európai ország. Az alap gondolat a vendég tisztelete. Aki Magyarországra jön az a vendégünk, és mint jó vendéglátó, szivesen látjuk.
Aki úgy dönt hogy Mo-on marad, annak munkavállalási engedélyt és egészségügyi ellátást biztositunk, cserébe adófizetésre kötelezzük. (A munkavállalás feltétele a regisztráció és az adóigazolvány kiváltása).
Ez mind és szép és jó, utolsó, egyetértek veled, a probléma az, hogy Magyarország nem egy éretten gondolkozó, európai ország. A vendéglátás itt annyiból áll a nép egyszerű fiának, hogy nem köpi le a turistákat, de őket is csak azért tűri meg, "mert legalább nem cigányok."
"Aki úgy dönt hogy Mo-on marad, annak munkavállalási engedélyt és egészségügyi ellátást biztositunk"
Látom lelki szemeim előtt, ahogy egy kopaszodó huszonéves már emeli erre a mondatra az árpádsávost.
Attól tartok, sokadik válaszolóként már nem fog mindenkihez eljutni a kommentem, de azért leírom, hogy szerintem mi lenne az igazságos és üdvözítő megoldás.
A problémát senki nem a gyökerénél kezeli. A bevándorlás nem úgy kezdődik, hogy egyszer csak illegális menekültek ezrei lépik át naponta a határt. Ők valóban menekülnek valami elől. Az ő hazájuk élhetetlenné vált. És ez nekik elég indok arra, hogy összeszedjék a sátorfájukat, és másik országot keressenek (csendben megjegyzem, hogy egy magyar ember hozzáállása nem ez lenne, "áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, s halnod kell"). De ne várjuk, hogy ezt az elvet mások is kövessék, nincs sok ilyen nép, mint a magyar.
És visszatérve, ki tette élhetetlenné az országukat? Valóban benne van az Amerikai Egyesült Államok keze is, attól függetlenül, hogy ez sokaknak nem tetszik. De nem az USA kezdte! Őket azok a hatalmak tették tönkre, akik a gyarmatosítás során lenullázták a gazdaságukat. A nyersanyagokat erővel elvették, az embereket lemészárolták stb.
Így hát szerintem a megoldás az lenne, ha az összes menekült eltartását arra az országra tukmálnánk, akinek a volt gyarmatairól jönnek. Például egy szenegáli menekültet tartson el a francia állam. Ha meggazdagodtál az ő kárukon, most kárpótold őket.
Ez így igazságos, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!