Vagy mi lenne, ha szombaton lenne külön ének az iskolákban, hogy vasárnap mindeni szépen tudjon énekelni a templomban?
2015. aug. 5. 20:30
1/9 anonim válasza:
Én részegen szoktam énekelni, kb. fél liter tömény vagy 2 liter bor, vagy 10-15 sör után.
Kicsit hamiskásan éneklek és néha skálán kívül, de hidd el jó érzés :D
2015. aug. 5. 20:34
2/9 anonim válasza:
Szerintem tornaóra közben is lehetne énekelni, régen mi gyakoroltuk a meneteléseket tornaórán, különféle indulókra, ezt be lehetne vezetni. :D De most miért ne lehetne énekelni rúdmászás közben, hogy "Farkas Ilka bőszoknyája ijjujujujújú.." vagy két duplaszaltózás alatt a "Hej Vargáné káposztát főz" esetleg kosarazás közben a "Hull a szilva a fáról"-t? :)
2015. aug. 5. 20:40
3/9 anonim válasza:
Jó időben, rossz időben hordom kedves fegyverem!
Összeszoktunk és azóta egyre jobban kedvelem!
Hej, te puska, puska vagy!
Nem csinos kis fruska vagy!
Te is éppoly drága vagy nekem, hej!
Mint a szép szerelmesem!
2015. aug. 5. 21:07
4/9 anonim válasza:
úgy tűnik a magyar baloldalt valamiért nagyon zavarják azok az értékek amik valahol valamiért még összetartják ezt a nemzetet
2015. aug. 5. 21:28
5/9 anonim válasza:
Majd a közmunkásokból felállított felügyelőgárda néha odasuhint a kicsiknek akik nem énekelnek a szünetben. Komolyra fordítva a szót: Nem lehet ezen mit komolyan venni, akkora ostobaság.
"úgy tűnik a magyar baloldalt valamiért nagyon zavarják azok az értékek amik valahol valamiért még összetartják ezt a nemzetet"
Ja, mert az éneklés eddig bármilyen országot is összetartott...
2015. aug. 5. 21:46
6/9 anonim válasza:
ha ezt valahol skandináviában akarnák bevezteni akkor még meg is érteném mert ott talán még valamicske "igény" is lenne rá, illetve a közvélemény is mashogy állna hozzá.. de érzésem szerint a mi kis hazánknak nem az a legnagyobb baja hogy nem énekelnek eleget az iskolában..plusz még hozzá tenném azt a szubjektív véleményemet hogy én olyan embert nem ismerek aki az iskolában színvonalas "ének-zene" oktatásban részesült volna hogy az csak na (főleg felsőbb tagozatokrol beszélek, és nem zene tagozatos iskolák diákjairol).
2015. aug. 5. 22:28
7/9 anonim válasza:
A tanórák előtt énekeltetnék az egész osztályt, így akinek nem szép a hangja, nem zavarná annyira a többieket.
2015. aug. 6. 13:03
8/9 anonim válasza:
"Ja, mert az éneklés eddig bármilyen országot is összetartott..."
Hát aki kultúrát még életében nem látott annak ezt magyarázhatom :)).
2015. aug. 6. 13:04
9/9 anonim válasza:
Fére téve azt hogy az éneklés összetart bármely nemzetet az iskolások szerintem élveznék az éneklést. HA legalább a heti négy ének órátbeveetnék. Énekóra nélkül nehezen élvezné az a gyerek az éneklést aki nem tud énekelni... :/ Viszont az énekórákon egy jó tanárral (manapság igen nagyon ki kell fogni azt a jó tanárt) zenét hallgathatnának újjabb stílusú énekeket is énekelhetnének, s egy kis játékos szolfézst is belelehet vinni. Fejlesztenék a koncentrációját a fegyelmezettségét és talán a logikáját is a gyerekeknek. Persze ez csak egy énektagozatosnak a vélemésze, viszont a sport, ének-zene, dráma tagozatos osztályok sokkal fegyelmezettebbek illemtudóbbak a nem tagozatos lökött osztályokkal (persze tisztelet a kivételnek) Még azt is elmondanám hogy az énektagozatos osztályomban egyszer sem fordult elő komolyabb lopás vagy durva verekedés szintén ellentétben a többi osztállyal akiknél nem egy balhé volt nagy értékű tárgyak ellopása miatt illetve súlyos verekedések miatt... (megint csak tisztelet a kivételnek) Az ének tagozats osztállyal csak egy ,,baj'' van... kicsit többet beszélnek énekelgetnek mint a többiek. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!