Ti nemm tartjátok undorítónak a menekülteken segítő önkénteseket? Szóval miért nem a magyarokon segítenek előbb?
Annyira nyalják a feneküket... Pár napja volt a hírekben, hogy a Nyugatinál is például fizetik nekik a wc használati díját. Pedig ott a Westend bevásárlóközpont néhány tíz méterre... Meg visznek nekik kaját, ruhát, mindent.
A magyarok között is rengeteg szegény van. Miért nem inkább a honfitársaikon segítenek? Már persze úgyértem az eredeti magyarokon.
Én ezen meg vagyok döbbenve, hogy rengeteg magyar is éhezik, nélkülözik, mégis inkább az ő feneküket nyalják.
Sajnálom nagyon a menekülteket, félreértés ne essék, de ebből az országból ugyanúgy rengetegen menekülnek, mert katasztrofális a helyzet, itt is sokan meghalnak, bár nem bombázás, meg lövöldözés miatt, hanem mert halálra fagynak az utcán, lakásaikban, éhenhalnak, vagy épp a borzasztó közbiztonság és puhány törvények miatt ölik őket bátran a C típusú állampolgáraink...
Szóval szerintem előbb a magyarokon kéne segíteniük. Nektek mi a véleményetek erről? Meg tényleg nem értem miért nem a Westendbe mennek WC-re. Az ingyen van.
"Én is félek, hogy mi lesz itt ebből a rengeteg menekültből."
Én nem félek. Én alkalmazkodni fogok a helyzethez.
"Segíteetünk már jó párnak. Kinőtt, nem hordott ruhákkal és élelemmel is. Plusz feleslegessé vált gyermekjátékok."
Nagyszerű. Akkor kb. megtetted egyszer-kétszer (néhányszor) azt, amit MINDEN NORMÁLIS ember megtesz. A felesleget (kinőtt/megunt ruhákat, játékokat) sokan odaadják szegényebb szomszédoknak, ismerősöknek. Akinek meg nincs ilyen ismerőse, az kiteszi a ruhagyűjtőkbe, vagy legalább a kuka mellé külön, ezekről a helyekről is célba érnek az "adományok". Az "elszántabbak" meg akár még különböző segélyszervezetekhez is elszállítják az összegyűlt cuccokat. A még elszántabbak meg összegyűjtik ismeretségi körben, és elszállítják maguk. Nem ragozom tovább...
"Nagyon remélem amúgy, hogy ezek az önkéntesek segítenek a magyarokon is."
Annyit, mint te, a többség biztosan.
Én ismerek néhányat személyesen. Na, ők sokkal-sokkal többet. Az egyik rokonom most is épp ételosztásban vesz részt a menekültek számára, ÉS az elmúlt években többször szervezett már ruhagyűjtést, szállítást és osztást több városban is, önként, társadalmi munkában, egy-egy akcióra több napot szánva. Két ismerősöm dettó.
Úgyhogy van hova "felzárkózni", talán el is kezdhetnéd a sápítozás helyett.
Ez politikai propaganda, csak sokan bedőlnek nekik. Most nem azokról a nagy segélyszervezetekről beszélek, akik ott vannak mindenhol (Karitász, Vöröskereszt, Ökumenikus), hanem azokról a kis hippi-liberálisokról, akik soha a büdös életben nem segítettek még senkinek, de most a négereknek olyan menő szendvicset adni, de mikor a magyar hajléktalan odamegy kéregetni, akkor közlik vele, hogy ezt a menekülteknek csinálták, ő nem kap. (megtörtént eset)
A propaganda eszközként felhasznált jótékonykodásnál viszont kevés gusztustalanabb dolog van.
Egyáltalán nem tartom undorítónak, sőt az én szememben embernek minősülnek, nem úgy mint a többség, aki köpköd rájuk pl. a kormány, meg a mosott agyúak!
Neked amúgy mi közöd van hozzá, hogy kinek ki segít? Ember ne segítsen embernek, hanem először inkább a honfitársának vagy hogy képzeled?
Nem elég, hogy a kormány nem segít nekik semmit (természetesen a gusztustalan és undorító plakátokat nem kommentálom inkább), még az önkéntesek, akik saját pénzükből vesznek meg dolgokat, hordod le őket!
Amúgy a plakátokat az a külföldi ember is magára veszi, aki itt született, és tanult, szóval ne csodálkozzál azon sem, hogy ők is inkább ezért a menekültek mellett állnak, mint magyarok mellé (legtöbb esetben természetesen).
Egyetertek. Rohadt allatvedok, minek vedik segitok azokat a nyomi allatokat, mikor nekem is vehetnenek iphon-et egy-egy kutya mutetje arabol...
Oh, wait.
XD aki segíteni akar az tegye, minden ember más véleménnyel van ezekről a .... "minek nevezzem őket"-ről. :D
Én eddig akármit hallottam konkrét ismerősöktől rokonoktól médiából csak ROSSZ! A gyerekeket viszont csak sajnálni tudom.... A férfiak nagy része terrorista vagy olyan beállítottságú.Az élelmeket osztó rendőröknek ordibálnak-nekiszaladnak, az élelmet és vizet kartonostól dobálják a vasútra, a gyerekeiket lelökik az asszonnyal a földre...Büdösek, melléd szarnak a parkba, ha próbálsz neki szólni 20-an szaladnak rád, ezresével tömörülnek a vonatokra, embert állatot nem nézve, a médiát bejárta a gáncsoló riporternő híre mert 1 ujjal sem szabad hozzájuk érni, apám kollégájának a vak fiát a vonaton meg összetaposták megverték, a vakvezető kutyát meg úgy keresték meg...a fiú azóta nem mer közlekedni és stresszben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!