Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz az, hogy 2010-ben még...

Igaz az, hogy 2010-ben még arról cikkezett a külföldi és a Magyarországi sajtó, hogy a gazdaságunk összeomlik és úgy járunk mint a görögök?

Figyelt kérdés
2015. aug. 5. 10:12
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Ja MSZP-s félrevezetés pl trafikügy, földmutyi igaz, hogy mindkét "hazugságot" volt fideszes politikusok tárták a nyilvánosság elé (remélem például Ángyán József neve mond valamit vagy Hadházy Ákos, aki azóta átkényszerült az LMP-be), és akkor az olyan klasszikusokat mint az egészség, oktatásügy hasonlók szétverése még nem is említettük, a manyup pénzek elállamosítása csak hab volt a tortán.

De bele lehetne menni, hogy az egykulcsos adó, hogy teszi tönkre a társadalmat és hogy lassítja a gazdasági növekedést, vagy az értelmetlen hülyeségek mint a vasárnapi zárvatartás.

Ezek után szerinted "érdem", hogy 3% alatt van a költségvetési hiány -szimpla fiskális restrikcióval, amikor 2006-ban Gyurcsányék csinálták ezt, akkor meg tömegtüntetések volt emiatt- A lakásárak meg az elmúlt hét évben a padlón voltak, és a mostani felfutás is csak egy átmeneti állapot, egy hanyatló népességű államban élünk, ahol egyre több az ingatlan, magyarázzam vagy érted ez mit jelent? Vidéken már így is 2-3 millióért összkomfortos családi házat kapsz falvakban, kisebb városok külső részein. Ja, hogy oda nem érdemes menni mert nincs munka, mert a fideszes oligarchák uralják a mezőgazdaságot, ami mihez vezet? úgy van rekord szintű kivándorláshoz, ma már a GDP-nk 1.5%-át az a pénz teszi ki, amit külföldről hazautalnak a "kalandvágyó" fiatalok!

Ha valóban "nyitott szemmel" járnál látnád ezt.

2015. aug. 6. 20:13
 32/33 A kérdező kommentje:

""rekord szintű kivándorláshoz, ma már a GDP-nk 1.5%-át az a pénz teszi ki, amit külföldről hazautalnak a "kalandvágyó" fiatalok!""

Köszi szépen, hogy megnevettettél.

Ezen tényleg jót röhögtem - ekkora "okosságot" már régen olvastam. A többire reagálni sem érdemes - az a szokásos baloldali maszlag.

2015. aug. 7. 18:57
 33/33 anonim ***** válasza:

"Köszi szépen, hogy megnevettettél.

Ezen tényleg jót röhögtem - ekkora "okosságot" már régen olvastam. A többire reagálni sem érdemes - az a szokásos baloldali maszlag."

Nézd, az MNB szerint 2014-ben 126 milliárd forintot utaltak haza külföldről a kint dolgozó magyarok. Ez a hivatalos adat, ami átfutott valamilyen formában a rendszeren!

A valóság ennek a sokszorosa lehet, ezért becsülik 1-1.5%-ra GDP arányosan a tényleges összeget. Hozzáteszem, hogy ha még beszámítanánk a pl. Ausztriában dolgozó, de Magyarországon élő és itt pénzt költőket, akkor könnyen lehet, hogy a kiskereskedelmi szektor bevételeinek akár 10%-át is külföldi pénz tenné ki. (nyilván a turistaszezoni hatásoktól tisztított időszakra gondolok)

A szokásos "baloldali", -nem is tudtam, hogy a valóság baloldali- "maszlagra" meg jobb ha nem is reagálsz! Nem is nagyon van mit, szándékosan csak olyan dolgokat írtam, amit bárki megtapasztalhat saját bőrén, az olyan zűrös ügyeket mint amilyen a Paks 2 projekt gigahitele még csak nem is említettem.

2015. aug. 7. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!