LMBTQ emberek! Ti kire szavaztok?
Kedves mindenki!
Elsősorban szeretném megkérni az összes válaszolót, hogy kulturáltan és gyűlölködő megjegyzések nélkül kommunikáljunk. Köszönöm.
Leszbikus nő vagyok és teljesen tanácstalan a magyar politikai helyzetet illetően. Nem mentem el eddig egyszer sem szavazni, mert nem tudtam kire. MSZP, DK egyértelműen kizárva. Alapvetően konzervativ beállítottságú vagyok, de nagyon nem tudok azonosulni azzal, hogy a Fidesz és a Jobbik is minket melegeket hibáztat azért, mert Magyarországon alacsony a szaporulat, pedig a lakosság max. 10%-a LMBTQ ember. Egyetértek ugyan azzal, hogy nemzeti politikát kell folytatnunk, de a gyűlöletkeltést úgyszintén elítélem. A bevándorlók ellen vagyok, még akkor is, ha tovább mennek, mert veszélyesek sok szempontból egész Európára. De ugyanakkor szeretnék gyereket is a párommal, annak ellenére, hogy az állam ezt nem engedi, illetve nem is házasodhatunk össze. Az anyagi helyzetem megengedné, hogy legalább 2 gyereket felneveljünk, akár 3-at is. Támogatom a nagycsaládos teóriát is, de valóban kevés az olyan magyar ember, aki el tudna normálisan tartani akár 2 gyereket is, nem 3-at, vagy többet. Szóval valójában van mindegyik pártból valami, amit támogatok, de sok is, amit teljesen elítélek. Ti hogyan választjátok ki a számotokra megfelelő pártot? A többségi társadalom véleménye is érdekel természetesen.
"Hogy lehetsz egyszerre konzervatív és homoszexuális?"
Miért ne lehetne más kérdésekben konzervatív? 2 homoszexuálist ismerek, egyik mszp-s, másik fideszes.
Meg kell nézni hogy téged ki képvisel.
Homoszexuálisok házasságát MSzP és társai, illetve LMP támogatja. Ha nincsenek a kormány közelében se (mint most és valószínűleg jó sokáig), akkor nem lesz semmi. Bár amikor hatalmon voltak, akkor se merték engedélyezni a házasságot, csak a bejegyzett élettársi viszonyt.
Ezek után jön a többi kérdés... Hogy neked mi mennyire fontos, azt neked kell tudnod. Mármint nem a parasztvakításokra gondolok, hanem mondjuk hogy egykulcsos legyen az adó vagy háromkulcsos... a menekültkérdés (Fidesz szerintem itt is parasztvakítást csinál, a Jobbik ténylegesen ellenzi, a baloldal támogatja az ittlétüket), és stb stb...
"De ugyanakkor szeretnék gyereket is a párommal, annak ellenére, hogy az állam ezt nem engedi" - szerintem konzervatívként először a jóistennel konzultálj ez ügyben. Ha ő belemegy, hogy kivételt tegyen veletek, szerintem az állam se fog sokat pampogni.
"Ezt sem értem pl. hogy miért összeférhetetlen sokaknak az, hogy konzervativ és meleg." - én sem értem. Én is ismerek konzervatív QMBLTW?!%XY5Z embert.
"Ti hogyan választjátok ki a számotokra megfelelő pártot?" - Legelőször is: önálló gondolkodás képessége. Ha ez megvan, akkor kialakul egy saját világnézet. Ha ez is megvan, akkor körülnézek a politikai palettán, hogy van-e párt, amelyik vállalható mértékben ezt képviseli. Minthogy nincs, így nem megyek szavazni.
#4: Ez nem oximoron, hanem redundancia. A leszbikusság nem kizárja, hogy valaki nő legyen, hanem eleve feltételezi. Pl. forró parázs, sötét éjszaka (rendundáns) vs. jeges parázs, ragyogó éjszaka (oximoron).
Kedves 7-es!
Pont ezért írtam ki a kérdést, mert nem látok olyan pártot, amelyikkel igazán szimpatizálhatnék, érdekel, hogy a többi meleg ember hogyan dönt ebben a kérdésben. Egyébként az LMBTQ = Leszbikus Meleg Biszexuális Transzexuális Queer.
"Az MSZP támogatja a melegházasságot? Akkor miért nem történt semmi az ügyben, amíg hatalmon voltak, hahah?"
Bevezették a bejegyzett élettársi kapcsolatot, mint együttélési formát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!