Miért van az Eu ban a mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozóipar támogatva?
Áruld már el.hogy mi az amit pontosan tudsz? Talán te vagy az Eu főfejese,aki mindet tud ?
A gepa nem lenne rossz! De felelősség... ahh!
De majd leírom. 2 oka van.
Ez volt a válaszod?
Azért kedves értelmiségi jópofa barátom,mert ti állítottatok egy baromságot,én meg kérdezem miért írtatok ökörséget?Az hogy nem tudjátok meg magyarázni,had ne az én problémám legyen már!Hát akkor sokadjára is megkérdezném:mi a magyar mezőgazdaság hátránya az Európai Uniós tagsága miatt?Nem én állítottam ezt,tehát,nem én fogok erre az ostobaságra választ adni!.)
Hasznos volt számodra ez a válasz?
A válasz írója 35%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:18
Azért ennél többre számítottam, liberális barátom, de lehet hogy csak hiú ábránd volt!
A közös piaccal kezdődött az egész cirkusz 1957 ben
Az olaszok az NSZK a franciák Hollandia és Luxemburg volt akkor még benne. Semmi lehúzás nem volt benne csak gazdasági és szabadkereskedelmi térséget hoztak létre. Ez működött is ebben a formában hiszen közel azonos fejlettségű és lehetőségű országok álltak össze egy kiszélesedett piaccal, a tőke szabad áromlása mellet. Viszont hogy fejlődjön az ipar ahoz nagyobb fogyasztás volt szükséges, amit csak úgy tudtak „ virtuálisan” létrehozni hogy a megtámogatott „ olcsóbbá tett élelmiszereken megtakarított lakossági pénzeket az ipari fogyasztásba terelték át. Ügyes húzás volt hisz duplán fordult a támogatás és a reál fedezet is adott volt.
Viszont ott nem voltak kivételek! Ugyan azok a feltételek és támogatások léteztek.
Ma mi van?
Mi csak a 30% át kapjuk a Kp országokénak a föld alapú támogatásokban. A gép támogatások esetén csak a 25% ot. Gyakorlatilag nem nyújtanak piac védelmet, Kínai alma sűrítmény, cukor, a marha, a sertés, a szőlő. Az összes verseny megnehezítő szabályokat be kell tartanunk, és nincsenek lokális kitételeink, ahogy nincs lokális kistérségi mezőgazdasági és feldolgozó ipari Eu s koncepciónk sem. A megújuló energetikában is csak a nem inovatív megoldásokat akarják az esetünkben támogatni.
És lehetne szemezgetni azok között a mesterséges hátrányok között, ami miatt nem lehetünk versenyképesek. Ezeket még az idén rendezni kell, és szétszívatjuk az agyukat!
Jaj!Hát azért ez foghíjasra sikeredett ám!Hol a mindent vivő Orosz piacról az írásod?Hol van azóta a fizetésképtelen,csere árúval és nem pénzel fizető Orosz piac?Fizetésképtelenné vált.Ugye termeltük a búzát,kukoricát,napraforgót,repcét,borsót,cukorrépát,aztán kimérték a tsz.,állami gazdaság vagyonát,parcelláztak több száz hektáros darabokat,létrejött sok magán gazdálkodó vállalkozás.Soknak bejött,soknak nem.Aztán közben eladtak egy pár nagy céget külföldi tulajdonba,akiknek az első lépésük módszeresen felszámolni az állattartó telepek tevékenységét volt.Ezt akkor a sok munkahelyének megmaradása miatt boldog emberke,nem értette miért van rá szükség,de ma világosan látszik,remek módszer volt a piac kiépítése,rombolással.A húsipar is megzakkant egyből,sokat bezártak az állatok hiánya miatt,mivel már nem adott munkát a nagy iparszerű mintához a mező gazdaság.Aztán jött az EU belépés,mindenki új lehetőséget látott a csatlakozás reményében.Ezt nem taglalnám,kinek bejött,kinek nem,bár ezt inkább a fő uraktól kellene számon kérni,miért tartunk itt ahol!Mivel a mi cégünk abból áll,hogy mindenki tudja miért jár be dolgozni(pénzt előállítani,nem rinyálni minden szaron)remekül megy a szekér,a konkurens vállalkozások sem panaszkodhatnak és nem az EU manipulál a gabona piacon,hanem a kereskedőink,akik pofátlanul leveszik a sápot a semmire!Nem írok országokat,de sok helyen 40-kal többért is el lehet adni a terményt ha ésszel él az ember.
Támogatás mértékét meg le sem írom neked,mert sírva fakadsz ha megtudod,a mi gépparkunk mennyi értéket képvisel és ebből mennyi a mi pénzünk,mennyi az Uniós támogatóké,tehát,nekünk tökéletes így,ahogy van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!