Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire jó ez a kerítés, amit...

Mire jó ez a kerítés, amit építenek a déli határra?

Figyelt kérdés

[link]

Simán át lehet vagdosni csípőfogóval, ha valakinek van 20-30 perce rá.

Vagy felmennek rá létrával és csak a NATO-drótot vágják át, aztán leugrálnak vagy lemásznak egy másik létrán, amit átemeltek a kerítésen.

Az sem utolsó, hogy a határtól 2 és fél méterre épül vagyis simán leülnek a tövébe és akkor már Magyarországon is vannak, tehát már akkor is a mi menekültjeink.

2015. júl. 23. 20:24
1 2
 11/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

"0 földet vásárolt az állam"

Igaz. Nem "vásárolt". Kisajátított. Kb 160Ft/nm-t fizetett érte.

[link]

2015. júl. 23. 22:01
 12/15 anonim ***** válasza:

"0 földet vásárolt az állam, a határ mentén kb 10méter az államé, és az állami is marad mindig"

"A kerítés megépítéséhez a határvonaltól tízméteres mélységben akarja igénybe venni a területet az állam. Ez összesen 5 hektárnyi területet jelent majd. Itt 1200 telek tulajdonosa az állam, 2300 föld pedig magántulajdonban van. Ezeket a földeket kisajátítják, és az állam kártérítést fizet a tulajdonosoknak a földhasználatért." [link]

Másik hírben talán valami 270 ezer ft/m² kártérítést olvastam. Néhány milliárd erre is el fog menni.

2015. júl. 23. 22:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Koplárovics Béci

Akkor rosszul emlékeztem. Nem találtam az eredeti hírt, amit olvastam.

2015. júl. 23. 22:06
 14/15 anonim ***** válasza:

"De ha csak annyit érnek el vele, hogy emiatt kiesünk a menekültek útvonalából, akkor már nyertek vele."

Akkor Neked is ajánlom a térkép tanulmányozását! 170 km az semmi ebből a szempontból. Ha a nyugati végén megkerüli a szerencsétlen menekült a keritést, akkor is hülye lenne délnek fordulni, hogy M.o-t kikerülje! A magyar-horvát határ 355 km hosszú, majd hülye lesz ennyit gyalogolni, h M.o-t kikerülje, pláne, ha a legrovidebb út nyugatnak rajtunk keresztül vezet. A horvát-magyar határ meg nem schengeni határ...ennyi.

Ergo...semmi értelme a falnak.

2015. júl. 24. 08:07
 15/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

#14:

Ránéztem a térképre. Nem tudom feltűnt-e, hogy a tervezett kerítéstől nyugatra egy folyó van (Dráva, nem tudom pontosan meddig teervezik a kerítést, de kb addig jön ki a 175km.). Még nyáron talán átússzák (már ha tudnak), de ősszel? Télen? kétlem hogy Schirilla Györgyök érkeznének. Meg aztán ha tudják, hogy itt kerítés várja őket (ha tudja a csempészük!), amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni, akkor eleve nem viszik el őket Szabadkára, így nem kell dél felé sem fordulniuk, hanem az amúgy rövidebb (Bosznia-)Horvátország-Szlovénia-Ausztria útvonalat választhatják. Ha valahonnan van értelme kerülniük, az éppen keletre van, Románia felé. Na akkor kell a románoknak "kölcsönadni" határőröket, hogy szépen fogdossák csak össze ők a menekülteket és legyen az ő problémájuk...

2015. júl. 24. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!