Mire jó ez a kerítés, amit építenek a déli határra?
Simán át lehet vagdosni csípőfogóval, ha valakinek van 20-30 perce rá.
Vagy felmennek rá létrával és csak a NATO-drótot vágják át, aztán leugrálnak vagy lemásznak egy másik létrán, amit átemeltek a kerítésen.
Az sem utolsó, hogy a határtól 2 és fél méterre épül vagyis simán leülnek a tövébe és akkor már Magyarországon is vannak, tehát már akkor is a mi menekültjeink.
"0 földet vásárolt az állam, a határ mentén kb 10méter az államé, és az állami is marad mindig"
"A kerítés megépítéséhez a határvonaltól tízméteres mélységben akarja igénybe venni a területet az állam. Ez összesen 5 hektárnyi területet jelent majd. Itt 1200 telek tulajdonosa az állam, 2300 föld pedig magántulajdonban van. Ezeket a földeket kisajátítják, és az állam kártérítést fizet a tulajdonosoknak a földhasználatért." [link]
Másik hírben talán valami 270 ezer ft/m² kártérítést olvastam. Néhány milliárd erre is el fog menni.
Koplárovics Béci
Akkor rosszul emlékeztem. Nem találtam az eredeti hírt, amit olvastam.
"De ha csak annyit érnek el vele, hogy emiatt kiesünk a menekültek útvonalából, akkor már nyertek vele."
Akkor Neked is ajánlom a térkép tanulmányozását! 170 km az semmi ebből a szempontból. Ha a nyugati végén megkerüli a szerencsétlen menekült a keritést, akkor is hülye lenne délnek fordulni, hogy M.o-t kikerülje! A magyar-horvát határ 355 km hosszú, majd hülye lesz ennyit gyalogolni, h M.o-t kikerülje, pláne, ha a legrovidebb út nyugatnak rajtunk keresztül vezet. A horvát-magyar határ meg nem schengeni határ...ennyi.
Ergo...semmi értelme a falnak.
#14:
Ránéztem a térképre. Nem tudom feltűnt-e, hogy a tervezett kerítéstől nyugatra egy folyó van (Dráva, nem tudom pontosan meddig teervezik a kerítést, de kb addig jön ki a 175km.). Még nyáron talán átússzák (már ha tudnak), de ősszel? Télen? kétlem hogy Schirilla Györgyök érkeznének. Meg aztán ha tudják, hogy itt kerítés várja őket (ha tudja a csempészük!), amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni, akkor eleve nem viszik el őket Szabadkára, így nem kell dél felé sem fordulniuk, hanem az amúgy rövidebb (Bosznia-)Horvátország-Szlovénia-Ausztria útvonalat választhatják. Ha valahonnan van értelme kerülniük, az éppen keletre van, Románia felé. Na akkor kell a románoknak "kölcsönadni" határőröket, hogy szépen fogdossák csak össze ők a menekülteket és legyen az ő problémájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!