Mi lesz veled, Kárpátalja? Orbán nem akar országgyarapító lenni?
Az ukrán Jobb Szektorosok már Munkácsnál is gyilkoltak a napokban. Kárpátaljának és lakosainak, köztük a több százezer ottani magyarnak a hazánkhoz való visszatérés hozhatná el a békét és biztonságot.
Orbánék és a kormányunk miért nem lépnek fel erélyesen a nemzetközi szervezeteknél a terület visszacsatolása érdekében? Orbán nem akar "országgyarapító" lenni, mint ahogy Horthyt nevezték 1938 után?
Igazából sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy Magyarország jelenleg önerejéből nem lenne képes bevonulni Kárpátaljára. Pedig tényleg ezt kéne tennie.
Csak sok probléma van ezzel. Az egyik, hogy ez automatikusan háborút jelentene Ukrajnával, és erre szerintem katonailag nincs felkészülve az ország. A másik, hogy a Nyugat sem támogatná, mert kikiáltanának minket is a sátán kutyáinak, mint az oroszokat... Ugyanis egy Ukrajna ellenes fegyveres csapáshoz az oroszokhoz kéne közeledni, mert adott helyzetben velük egyeznének meg az érdekeink.
A legjobb az lenne, ha lenne a közép-európai országok között egy megállapodás, és együtt kéne bevonulni. Ukrajnában vannak lengyel és román lakosságú területek is, igazából kéne egy lengyel-magyar-román megállapodás és egy együttes, összehangolt támadás. Csak az a baj ezzel, hogy a lengyelek és a románok is ugyanúgy be vannak sz*rva a nyugattól, mint mi...
Pedig teljesen jogos lenne visszavenni a területeinket. Mert mi a fene ez az Ukrajna, mi fán terem ez az ország? Én idősebb vagyok nála, gyakorlatilag semmilyen történelmi előzménye nincs ennek, egy összetákolt, soknemzetiségű, mesterséges, semmilyen előzménnyel nem rendelkező kamuállam. Kárpátaljához sincsen az égvilágon semmi közük (ugyanúgy, ahogy Krímhez sem volt), erre mi tétlenül nézzük, hogy a honfitársainkat inzultálják ezek a jöttment senkik! Egy normális ország már régen támadott volna, és visszaszerezte volna, ami az övé.. De mi...
Egyébként a magyar kormány ugye csak annyira hajlandó, hogy biztosítékot szerezzen az ukránoknál arra, hogy a magyarok jogait tartsák tiszteletben bla bla bla...
Én már annyira utálom ezt a magyar külpolitikát, ezt a lanyha, erőtlen, impotens semmit! Annyira nincs ennek semmi értelme! Én csak azt látom, hogy ugyanúgy bántják a magyarokat a külhonban, hiába kedveskedik meg tesz gesztusokat a magyar külügy mindenki felé. Az eredmény: magyarellenes atrocitások!
Ezért kéne egyszer tényleg odacsapni, szerintem ez lenne a legjobb taktika. Ha visszafoglalnánk Kárpátalját, az azért a többieknek, tótoknak, rácoknak, oláhoknak is üzenet lenne, hogy azért állítsák le magukat, és a magyarellenes, soviniszta politikájukat, mert adott esetben a magyar állam odacsap. Esküszöm, ha a magyar haderő (ha létezne) bevonulna Kárpátaljára, hirtelen megtanulnának a többi országban kedvesek lenni a magyarokhoz, lehet, még a szlovák nyelvtörvényt is eltörölnék...
Így kéne politizálni, erővel, mert a szerződések, beszélgetések, kedveskedések nem érnek semmit.
De. Orbán sok mindent akar. Ezek közül néhány olyan, mint amikor egy írástudatlan azt képzeli, ő irányítja a médiát.
Jut eszembe. És hol az az országgyarapodás, amit Horthy "elért"?
#1. "hogyan képzeled el a nemzetközi fellépést? Hol tegye meg?"
ENSZ, EU (Brüsszel), Washington, Moszkva, stb. vagyis a főbb hatalmi központok. Össze lehetne hívni ezeket, hogy figyeljenek már a magyarságra, mert veszélyben vannak és csakis a magyar anyaországhoz való visszacsatolás hozhatja el nekik a békét és nyugalmat. És mindehhez Trianonról és következményeiről is kellene nekik tartani némi kiselőadást, mert mindezen dolgok annak a folyományai.
#5.: "hol az az országgyarapodás, amit Horthy "elért"?"
Sztálinék megsemmisítették.
"És mindehhez Trianonról és következményeiről is kellene nekik tartani némi kiselőadást, mert mindezen dolgok annak a folyományai."
Lehetne, de ők ezzel tisztában vannak, Hiszen ő maguk csinálták a béketervet az I. vh után... Nem fogják belátni soha, hogy akkor direkt kicsesztek velünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!