Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Köztudott dolog, hogy Rákosi...

Köztudott dolog, hogy Rákosi pajtás és cimborái még az egyházak gondolatát is ki szerették volna irtani! Azt viszont nem tudom, hogy miért a jezsuiták számítottak "első számú közellenségnek"?

Figyelt kérdés

2015. júl. 7. 15:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Rákositól én inkább valásszabadságot meg elnyomott kommunista alsópapságot olvastam. Rákosi azokat utálta akik nem fogadták a kommunizmust.
2015. júl. 7. 16:03
 2/7 anonim ***** válasza:
57%

Az első nagyon ostobaságot olvasott Rákosiról!

Rákosinak minden egyház, vallás, vallásos ember a klerikális reakció ügynöke volt.

Először a szerzetes és apácarendeket oszlatta fel, majd államosított az iskolát, perbe fogta és elítéltette Mindszentit, maj később Grősz József kalocsai érseket is. Az alsóbb papság működését pedig megnehezítette, a hívek többsége csak titokban mert templomba menni.

Ami a jezsuitákat illeti: ez a rend volt az egyház "elit" rendje. Nagy szava volt politikai téren is a Vatikánban, és azokban az államokban is, ahol nem választották külön az Állam és a Katolikus Egyház működését. Így volt ez Magyarországon is a Horthy-időkben.

Ezért voltak különösen ellenségei Rákosinak.

2015. júl. 7. 16:43
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Még annyit: a kommunista eszme és a papság nem fért össze. Még a forradalom utáni Béke-papok sem vallottak kommunista eszméket, csak lojálisak voltak az Államhoz.
2015. júl. 7. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Én Rákosi beszédeit olvastam és ő azt mondta, hogy csak a gyerekkortól induló vallásszabadságot szeretné bevezetni. Szerinte a klerikális reakcióval a papok többsége sem értett egyet.
2015. júl. 7. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze tudom, hogy ő is olyan volt mint bármely mai baloldali. Amíg egy szekta a többség vallását gyengíti(ma krisna, akkor budhizmus), addig a baloldaliak a vallásszabadság nevében népszerűsítik/engedélyezik. Amikor azonban egy vallás már olyan népszerűséget ér el, hogy az akadályozza a társadalom átalakítását, a baloldal egyből ellene fordul(Kína: Falun Gong, Magyarország: történelmi egyházak).

Rákosi szövegei leginkább a milla Facebook -csoportra hasonlítanak. Ott is meg Rákosinál is jelen van ugye a klérus, a pénzes püspökök, meg az "igazi" jótékonykodó melegbarát keresztények (Rákosi még nem tudta, hogy a melegházasság egy jó fegyver a család ellen).

2015. júl. 7. 17:53
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös' Nem tudom, honnan veszed az információdat. Én éltem Rákosi alatt, de számára nem létezett melegbarát, keresztény. Sőt! Minden keresztény megtévesztett ember volt, akit ki kellett menteni as klerikális reakció kezei közül. A melegekre pedig egy szót sem pazarolt.
2015. júl. 7. 18:52
 7/7 anonim válasza:
Rákosi? Elég lesz az Rosenfeldnek :P
2016. ápr. 7. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!