Mit szólsz ahhoz, hogy a legújabb közvélemény kutatás szerint jelentősen visszaesett a Jobbik támogatottsága?
"Nem tudta kihasználni a Fidesz szavazóinak átmeneti elbizonytalanodását az MSZP. A kormánypárt nem erősödött, a Fidesz viszont az aktív szavazók körében újra 48 százalékon áll. A Fidesz erősödésének a Jobbik látta kárát, a párt maximális támogatottsága 20 százalékról 14 százalékra zuhant. Az MSZP-t szinte csak a nyugdíjasok támogatják, a középkorúak még a parlamentbe se szavaznák be."
ötvenes
Azt én írtam, mert pont az ilyen 30-40 százalékos hülyéktől durrant el nekem is az agyam.
"Az a nem is akármilyen arány 14.77 százalék volt, harmincöt ( harminc hat egész valahány, hogy pontos legyek, de kb 1 százalék lejött, mert annyi volt az érvénytelen szavazat, ami azért durva)százalékos részvétel mellett. Az szdsz-nél alig nyolcvanezerrel kaptak több szavazatot, - értelemszerűen a 2006-os választásról beszélek - és ők épp hogy 5 százalék fölötti eredményt értek el."
Akkor a szadesz mért nem küldhetett egy képviselőt se az EP-be, a Jobbik meg mért hármat?! Én a legutóbbi szavazásról beszélek.
Én ismerek olyan Jobbikosokat, akik nem mentek el az EP választásra, mert "az nem lényeg". Nagyon sokan hittek abban is, hogy a Jobbiknak nincs esélye úgyse, pont hogy a hülye közvéleménykutatókra hivatkozva!
Na, csak mondják tovább a hülyeségeiket, csak nehogy meglepetés legyen! Az az EP választás bizony nagyon sokaknak hitet meg reményt adott!
ÁÁÁhhháááááá!
Kizárt, hogy 50-60%-os legyen a részvétel.
Gondoljatom már bele! Az elmúlt 4 év alatt, az emberek túlnyomó többsége teljesen kiábrándult a politikából (amit persze nem csodálok).
Az mszp-sek nyilván nem fognak nyerni, ezért gyakorlatilag szarnak az egész választásra, a fidesztől szépen mennek át az emberkék a jobbikba...de ha max, ha 50%-s lesz a részvétel, az már jónak mondható.
Nem tudom, hogy gondoljátok ezt a 60 fölöttit. Itt már tényleg az emberek úgy vannak vele, hogy "lényegtelen, hogy kire szavazok, mert mindegyik lop, csal hazudik..."
Ezt a hozzáállást szépen kihozta az mszp az emberekből.
Szerintem 2006hoz képest nagyon alacsony lesz a részvétel.
Vagy ti hogy gondoljátok ezt? nekem ez a véleményem.
Valaki írta, hogy a jobbiknak meg kell kétszereznie a szavazóbázisát.
De ennyi erővel, az összes pártnak is... :D
Nem értelek ám titeket...az ep-n sem ment el minden jobbikos.
Nagyjából egyenesen arányos a részvétel, meg a szavazóbázis.
Magasabb részvételnél hiába kell a jobbiknak megduplázódnia, de ugyanakkor az mszp, fidesznek is...ami megint csak lehetetlen.
Egyenes arányosság, ennyi.
Akkor én is mégegyszer: annak idején, mikor 2002-ben meg 2006-ban győztek a Maszoposok, akkor mindent beleadtak. Főleg 2002-ben, minkét nagy párt mindent beleadott, hogy most akkor vagy ők győznek, vagy jön a végpusztulás.
A végpusztulás jött is, szerintem abból a 800ezerből, akit az utóbbi időben kilakoltattak, kb. 700ezer volt MSZPs kisnyugdíjas volt.
De most egyébként se folytat egyik párt se ilyen totális kampányt. De ha folytatna is, ki hinné el?
Megkétszerezés sehol sem lesz. Ebben majdnem biztos vagyok. De ne feledd, a régebbi pártoknak már meglévő, kiépített klikkjük van, könnyebb "táncba hívniuk" az embereket. Plusz, élek a gyanúval, hogy ez a választás a "kis pártoké" lesz, nagyon sokan adják majd a szavazatukat törpe formációkra.
A fidesznek reális esélye van 2.5 millió szavazóra, de legyen csak kétmillió. Az mszp nehezen hiszem, hogy 700000 szavazó alá menne, az ep választás volt a mélypont nekik. Jobbik, mint említettem, hatszázezer szavazó. Ez eddig 3.8 millió ember, ami ugye 47.5 százalékos lenne... ha és amennyiben nem számoljuk a szintén százalékokat érő mdf-et ( reális esélyük van a parlamentbe jutni, mégpedig erősebben, mint az ep-be) amihez még hozzájönnek a kiábrándult liberálisok, plusz ott a mikropártok halmaza: lmp, munkáspárt, miép, cöf, és egy százaléknyi elcseszett szavazatot is hozzáadhatunk bátran, így azért már 53 százalék körül járhatunk, mindezt úgy, hogy a fidesznek csak kétmillió szavazót adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!