Az emberek miért akarják ennyire az ágy alá söpörni Trianon kérdését?
Figyelt kérdés
Van egy rakás nemzetközi jog/szerződés/szabályozás, ami alapján igenis fel lehetne vetni a revízió kérdését. Például az egyik legalapvetőbb a népek önrendelkezésének joga. Megnézhetjük, hogy hány nép élt vele, kezdve a szovjet tagköztársaságokkal, a jugoszláv területeken át, a legutóbbi esetig: Koszovóig.
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egyesek szerint miért olyan ördögtől származó gondolat ez? Ha napirenden tartanánk a dolgot, akkor ki lehetne harcolni a békés úton, akár a határmódosítást is. De legrosszabb esetben is egy széleskörű területi autonómiát a magyarlakta területeken.
2015. júl. 5. 15:17
11/13 anonim válasza:
Én kétlem,hogy megoldható lenne békés úton.Viszont az biztos,hogy a szomszédok rögtön összezárnának és "egységfrontba tömörülnének" velünk szemben.Amúgy a szlovákiai magyarok például,nem biztos,hogy olyan nagyon erőltetnék a dolgot.A Székelyföld inkább,viszont éppen ezen a fórumon írta egy ott élő,hogy erről már szerinte is lemaradtunk,arrafelé is egyre több a román.Az meg biztos,hogy egy esetleges kudarcba fulladó próbálkozás után,sokkal cudarabb idők jöhetnének rájuk.
12/13 anonim válasza:
Szerintem meg a Német-római birodalmat állítsuk vissza!
13/13 anonim válasza:
Senki sem akarja „az ágy alá söpörni Trianon kérdését”.A csapból is ez folyik.Ez az a téma, amelyet akármilyen kontextusba be tudják helyezni néhányan és ezt meg is teszik.Persze olyan javaslatot még nem hallottam, amit komolyan is gondoltak volna vagy nem lett volna röhejes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!