Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért akarják...

Az emberek miért akarják ennyire az ágy alá söpörni Trianon kérdését?

Figyelt kérdés

Van egy rakás nemzetközi jog/szerződés/szabályozás, ami alapján igenis fel lehetne vetni a revízió kérdését. Például az egyik legalapvetőbb a népek önrendelkezésének joga. Megnézhetjük, hogy hány nép élt vele, kezdve a szovjet tagköztársaságokkal, a jugoszláv területeken át, a legutóbbi esetig: Koszovóig.

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egyesek szerint miért olyan ördögtől származó gondolat ez? Ha napirenden tartanánk a dolgot, akkor ki lehetne harcolni a békés úton, akár a határmódosítást is. De legrosszabb esetben is egy széleskörű területi autonómiát a magyarlakta területeken.

2015. júl. 5. 15:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én kétlem,hogy megoldható lenne békés úton.Viszont az biztos,hogy a szomszédok rögtön összezárnának és "egységfrontba tömörülnének" velünk szemben.Amúgy a szlovákiai magyarok például,nem biztos,hogy olyan nagyon erőltetnék a dolgot.A Székelyföld inkább,viszont éppen ezen a fórumon írta egy ott élő,hogy erről már szerinte is lemaradtunk,arrafelé is egyre több a román.Az meg biztos,hogy egy esetleges kudarcba fulladó próbálkozás után,sokkal cudarabb idők jöhetnének rájuk.
2015. júl. 5. 18:48
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a Német-római birodalmat állítsuk vissza!
2015. júl. 6. 12:07
 13/13 anonim ***** válasza:
Senki sem akarja „az ágy alá söpörni Trianon kérdését”.A csapból is ez folyik.Ez az a téma, amelyet akármilyen kontextusba be tudják helyezni néhányan és ezt meg is teszik.Persze olyan javaslatot még nem hallottam, amit komolyan is gondoltak volna vagy nem lett volna röhejes.
2015. szept. 8. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!