Ti mit szóltok a boltok vasárnapi zárva tartásáról?
Felénk falun róluk. Előtte úgy próbálta megoldani a üzletvezetés, hogy egyedülálló vagy gyermektelen fiatalok voltak vasárnap az üzletben.
De végül is parttalan az egész vita. Mi rövid időn belül hozzászoktunk, - nem is volt előtte nagy divat a vasárnapi nyitva tartás csak a 'maszeknál' - az úgymond 'városiak' pedig vitatkozzanak. Nekem ezzel se több se kevesebb.
SimkoL ,
Tényleg, igazad van. Vasárnap álljon le minden, de akkor szombaton is sok, mert szombaton is rengetegen dolgoznak. De ha én abbahagyom a munkát szombaton, hogy vásároljak (amúgy, a te logikád szerint szombaton se kéne nyitva lennie semminek...), akkor pl az utasok nézhetnek ki a fejükből, mert hétvégén nem fog történni semmi, mint ahogy a munkatársak is nézhetnek ki a fejükből, mert nem fognak kapni az oldalhoz tech supportot...
De ezzel az erővel álljanak le a gyárak, ne dolgozzanak ők sem.
És nem voltak kötelezve rá: önként választották az eladói szakmát, mint ahogy én is önként választottam az enyémet. Ők sem dolgoznak heti hét napot, hanem máskor megkapják a szünnapokat.
Az összes, ami történt, az az, hogy kirúgtak egy csomó embert, leterheltek egy országnyi másikat fölöslegesen, és persze, egészen véletlenül, helyzetbe hozták a haver céget, mert, mint tudjuk, egy csomó CBA dolgozó lényegtelen, ők dolgozhatnak vasárnap is.
Csodás logika, gratulálok!
SimkoL, csak nem mindenki láblógató falusi, valaki H-Sz-ig dolgozik, családja van, kisgyereke, és be van osztva az ideje. Most este 6 után lehet rángatni a családot a boltokba, mert be fog zárni. Tipikus empátiával nem rendelkező paraszt vagy, akit ha nem érint rosszul valami, (de az emberek 99%-át igen) akkor az jó. Hát nem, ez rohadtul nem jó!
Pár CBA-s üzletember kedvéért egy országot megszívattak. Minden nagy üzletet bezártak, a CBA-kat pedig sorban nyitják ki:
'SimkoL, csak nem mindenki láblógató falusi' attól, hogy falun élnünk nem nagyon lógatjuk a lábunkat, csak mi másként osztjuk az időnket.
' Tipikus empátiával nem rendelkező paraszt vagy' a paraszt kicsit erős volt, mivel nem ismersz: [link]
Hidd el a falun élő emberek nem bunkók és parasztok, csak másként látják a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!