Békés Megye mitől ilyen fejletlen? Ez mitől lehet?
Mert semmilyen olyan város nincs ott amelynek lenne fejlett ipara, egyeteme, stb. Csongrád megye sincs sokkal jobb helyzetben, de itt van Szeged, Algyő, MOL, egyetemek, stb.
Sok ismerősöm van Békés megyéből (Kardos, Békéscsaba, Orosháza, Békéssámson, stb.) akik már középiskolába is inkább ingáztak Hódmezővásárhelyre vagy Szegedre, mert már a középiskolai szinten is megjelent valami nagyobb igény mint ami Békés megyében található.
mi az má, hogy nem lehet megélni
oszt a sok eurómilliárdod agrártámogatásokkal mi lesz, mi?
Elég egyetlen nagy ipari üzem és rengeteg változást hozna. Csak hát a tőke nem megy oda, ahol nincs infrastruktúra.
Én sok-sok évig Algyőn laktam, láttam, hogyan fejlődik a Szegedtől való leválás után jórészt a MOL jóvoltából. Egyre növekszik a lakosság, ma már nagyközség, de simán lehetne város is. Minden utca aszfaltozott, csatornázott, figyelnek a tisztaságra, a virágokra, a parkokra.
Van uszoda, EU szintű általános iskola.
A korrupció, rossz vezetés, rossz gazdaságpolitika stb. mellett a probléma a földrajzi helyzet.
A keleti blokk megszűnt és Magyarország a nyugati érdekszférába került. Mivel a centrumhoz az ország nyugati része közelebb esik ezért több a külföldi tőkebefektetés, több a turista stb. Emellett pedig nem rendelkezik semmiféle olyan kiemelkedő tulajdonsággal, amire iparágakat lehetne alapozni.
"Minden utca aszfaltozott, csatornázott, figyelnek a tisztaságra, a virágokra, a parkokra. "
ez minden szinte faluban így van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!