Az elnyomottak meddig tűrik még a rendszerváltás után ismét a fejükre nőtt elnyomók sanyargatását?
A MAGYAR NEMES
Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!
Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!
Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!
Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!
Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!
Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!
Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!
Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!
A vers kitünően érzékelteti hogy milyen állapotok uralkodtak hazánkban a felszabadulásig de sajnos a rendszerváltás óta egyeseknek ismét sikerült mérhetetlen gazdagságra szert tenniük mások kizsákmányolása révén.
Meddig tűr még a nép?! Az a nép amely nem lop nem csal nem hazudik mint a"magyar nemes"csak dolgozik dolgozik végkimerülésig.
Meddig még...?!
Ma van olyan"magyar nemes"aki annyit dolgozik hogy minden hétköznap 5 weboldalra a megállapodás szerint feltesz egy-egy reklámcsíkot és ezért a napi 20-30 perces munkáért hó végén felvesz(átulalással)850 000 forintot még adózás előtt dehát több mint félmillió így is megmarad!
Aki pedig dolgozik éhbérért teszi. És több műszakban és napi több mint 8 órában.
Nagyon jó lenne már ha"Lenin"újra eljönne és újra az asztalra csapna és lesöpörné ezt a sok ingyenélő"magyar nemest"!
Kommunista barátom, mit gondolsz a skandinávoknál jelenlévő jóléti rendszerről?
Mennyire tetszik neked a náluk lévő helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!