Mikor kezdett kialakulni a Magyar politikában a Hungarofóbia?
"A kutyáknál is vannak fajták, egyik agresszívabb másik szelídebb. Mindegyik fajtának más a viselkedése. Ez az embereknél is így van, miért nem lehet kimondani?"
Egyetértek, pl. te a retardáltak faját erősíted.
Véleményem szerint akkor kezdett kialakulni jelentősebb hungarofóbia amikor véget ért a Horthy-kormány és a kommunisták kerültek hatalomra. Azóta növekedik a hungarofóbia a magyar politikába.
Ezt most nem csak az egyik előttem levő hozzászóló piszkálása miatt mondom hanem tényleg, nézd csak meg a Kádár-Rákossy féle rémuralmat.
És napjainkban igenis van hungarofóbia,
Kezdve a Gyurcsótánytól:
https://www.youtube.com/watch?v=9U91r8EaCa8
https://www.youtube.com/watch?v=1ZzXlG96rNI
A szlovákokkal együttműködő Bajnain át:
A külföldi magyarokat lerománozó baloldalig sok helyen felbukkan a hungarofóbia.
"Nincs hungarofóbia? Akkor az mi, hogy ha kimerem mondani a cigány vagy a zsidó szót vagy megemlítem trianont akkor rasszista és hülye vagyok, de aki szemét magyarozik azzal semmi baj nincs."
túlbuzgó antifasizmus
Amit # 17 írt, kissé részleteseben:
Olyasmi, hogy "hungarofóbia" csak olyanok fejében létezik, akik nem tudják, hogy semmi ok sincs, amiért ezt a szót nagybetûvel kellene kezdeni.
Meg akik azt sem tudják, hogy kisbetû, az is, hogy "magyar", ha jelzõként szerepel pl "magyar politika". Meg, hogy ha azt írod, hogy "magyar gyűlölet" ( mint mondtam, kisbetûvel ) az azt jelenti, hogy a magyaok gyûlölnek ( valakit, v valamit ).
Szóval a hungarofóbia csak ilyenek fejében létezik..
Kivétel Rasztás Dzsimi, aki - úgy tûnik - ezeket tudja, azt viszont nem, hogy a amikor véget ért a Horthy-kormány, akkor nem a kommunisták kerültek hatalomra, hanem a hazaáruló szálasi és a hazaáruló nyilasok. Akik, amennyire tudták, irtották a kommunistákat ( is ).
A külföldi magyarokat meg nem a baloldaliak románozzák le, hanem a bunkók, bugrisok. Pl amikor egy nagyon kedves ismerõsömet a bugris önkormányzati tisztviselõ, látva a romániai útlevelét azzal "dícsérte meg", hogy "román létére milyen szépen beszél magyarul". Gondolom, az ürge mûveltsége kb Rasztás Dzsimi nevű felhasználó szinjén lehetett.
Kedves nneddudgi!
Veled ellentétben én most kultúrált beszédformát fogok felvenni.
Látom, hogy próbálod nem létező kitalált dologgá kreálni a hungarofóbiát. Pedig ez tényleg létezik.
Persze aki még nem tapasztalta meg vajdasági magyarveréseket, nem hallotta Ján Slota beszédeit, nem olvasott Wass Alberttől annak hiába mondom.
Ez mind csak a fejembe létezik, ugye?
Úgyhogy ilyeneket te ne mondjál nekem, hogy nincs hungarofóbia. Csak az a kérdés, hogy a magyar politikában mennyire van jelen.
Nem azt mondtam, hogy Horthy után másnapra hopp! jöttek a kommunisták, hanem, hogy idővel. Több hónap (évre) rá.
Azt tudom, hogy közvetlenül Horthy után Szálasi jött.
"külföldi magyarokat meg nem a baloldaliak románozzák le, hanem a bunkók, bugrisok"
Nos a kettő gyakran ugyanaz.
És kár, hogy a baloldal találta ki az egész 20 millió románosdit és hasonlókat.
"Gondolom, az ürge mûveltsége kb Rasztás Dzsimi nevű felhasználó szinjén lehetett."
Nem rémlene, hogy valaha is le románoztam volna egy székelyt. Mit tudhatsz te mégis a műveltségemről? Nagyon örülnék ha végre felhagynád ezt a forróvérű gyűlölködő beszédstílust, és nem ócsárolnád embertársaid ok nélkül.
És nem értem miért akarsz ennyire szőrszálhasogató lenni a politika témában, hogy a helyesírásnál ragadsz le.
Nem szinjén lehetett hanem szintjén lehetett, és a kb. után pontot írunk.
Kit érdekel ez most? Nem ez most a lényeg.
Üdv,
Rasztás Dzsimi
# 19
Kedves Rasztás Dzsimi nevű felhasználó!
Örülök, hogy kultúrált beszédformát próbáltál felvenni, noha a kultúrált beszédforma különben nyilván nem szokásod, hisz, ha szokásofd volna, nem kellene felvenni. :)
Úgy tûnik, a kultúráról nagyon különbözõ a felfogásunk.
Sztem pl. a kultúrához tartozik, hogy a _kérdésre válaszolunk, nem pedig más, ahhoz csak nagyon lazán kapcsolódó dolgokról.
Mi is volt a kérdés?
"Mikor kezdett kialakulni a Magyar politikában a Hungarofóbia?" ( Idézet, klasszikusokat csak btû szerint. )
Tehát mégegyszer: _magyar_ politikában.
És a kiegészítõ értelmezés: "Egyes pártokban ..." továbá a megjelölt "hasonló témák": Jobbik, FIDESZ, MSZP, LMP, Magyarország, rasszizmus
Vagyis minden kétséget kizáró módon _Magyarországról_, még pontosabban a _mai_ Magyarországról van szó.
Arró, hogy a kérdezõ és néhány hozzá hasonló válaszoló szerint a _mai_ Magyarországon magyarok azért gyûlölnek magyarokat, mert azok ( mármont akiket gyûlölnek ) magyarok.
Ez pedig _nem_ igaz.
( A helyzet ennél rosszabb: akik ilyesmit állítanak, azért teszik, hogy gyûlölködést szítsanak a magyarok között. Hogy ostobaságból, vagy aljas szándékból ( ideértve a béruszítást ), azt persze nem lehet tudni, lgalább is ebbõl a kérdésbõl nem. )
Szóval arra kérlek, máskor a kultúrált beszédformát _úgy_ próbáld felvenni, hogy arról írsz, amirõl szóvan, nem pedig másról.
Így, ha a _mai_ Magyarországról van szó, akkor nem az elszakított területekrõl. A _mai_ Magyarországról pedig Wass Albertnek nem sok fogalma lehetett.
"Nem azt mondtam, ..."
De azt írtad. Ha úgy gondoltad, hogy '47, '48-tól, amikor már tleg rákosi ( nem helyesírási hiba ), ebben is tévedsz.
Az elsõ általánost 1947-ben kezdtem, tehát 1948 márc. 15-én elsõs voltam. Soha nem felejtem el. Az egész ország azzal volt tele, hogy 1848 - 1948, csak többnyire úgy, hogy a _Kossuth_ címer fölött 1848, alatta 1948. Volt "Centenárium" cigaretta ( Apám dohányzott ) három féle fémdobozban, mindegyiken rajta volt az említett embléma. ( Ma is megvan mindegyikbõl egy - egy ). Kötelezõ volt a házakat dekorálni. Nem csak a középületeket. MIndenütt Kossuth, Ptõfi, Széchenyi.
Ez Neked "hungarofóbia" , "magyargyûlölet"?
Igaz, az '50-es években a helyzet romlott: Március 15. már nem volt piros betûs ünnep, ez sajnos ( talán '57 kivételével ) így volt a Kádár-korban is, de akkor tanítási szünet volt és megemlékezések is. Igaz, kitalálták a "Forradalmi Ifjúsági Napokat", márc. 15 - ápr. 4., de külön volt a megemlékezés.
Viszont az oktatásban a tanár óravázlatát azzal kellett kezdeni, hogy "okt., nev. cél" és a nevelési célok között kellett írni azt is, hogy "hazafias nevelés", mármint, hogy pont azon az órán mivel fog a tanár hazafiságra nevelni ( pl magyar irodalomban az épp sorrakerült író, költõ példája, fizikában magyar felfedezõk, feltalálók, stb. ).
Szóval "magyargyûlöletrõl" szó sem volt, de még a Haza háttérbeszorításáról sem.
Amit rákosi csinált, azt hatalmának féltése miatt, hogy "teljesítsen" sztálinnak, sõt, mivel szálin rákosit utáltqa, lenézte mint zsidót, rákosi "túlteljesítt", nehogy lecseréljék.
Ezek a tények.
"Nos a kettő gyakran ugyanaz. "
Mármint a baloldal és a unkó, v bugris. Hát igen. Pl Csokonai, Vörösmarty, Petõfi, Arany, Táncsics, Vajda, Tompa, Ady, József Attila, Jókai, Eötvös, Móricz, Kosztolányi, stb kifejezetten bugrisok voltak szerinted.
Továbbá Esterházy, Spíró, Kornis, Parti Nagy, stb.
Sajátságos felfogás ...
Mindenesetre megjegyzem, hogy az említett ismerõsömet lerománozó bugris önkormányzati ügyintézõ történetesen jobbikos volt. Legalábbis a jelvény, amit viselt.
"a baloldal találta ki az egész 20 millió románosdit"
Hasonló propagandaszövege volt mindegyik pártnak. A propaganda célja sohasem az igazság volt, hanem a hatás.
"Nem rémlene, hogy valaha is le románoztam volna egy székelyt."
Azt talán nem de könnyed eleganciával le "pénzéhes világbank irányító"-zal minden zsidót.
"Mit tudhatsz te mégis a műveltségemről?"
Csak az, ami a válaszaidból kiderül. Pl, hogy a Bibliáról, így a zsidó - keresztéeny vallásokró fogalmad nincs, hogy forrásnak tartod David Cole-t és, hogy lebugrisoztad a fentebb említetteket.
"a helyesírásnál ragadsz le"
Nem a helyesírásnál, pl nem tetem szóvá, hogy "növekedik a hungarofóbia a magyar politikába. ", mert úgy gondoltam, leütötted az 'n' -et, csak nem elég erõsen. Bizony, ilyesmit ( másokkal ellentétben ) feltételezek.
Viszont a magyar nyelvtan ellen elkövetett merényleteket igenis szóváteszem és fogom is mindig, mert a nyelv ismerete része a magyarságnak. ( Most ne gyere Leiningen Wesrerburg Károllyal és társaival, az teljesen más. )
És bármirõl van is szó, a _magyar_ _nyelvtan igenis odatartozik. A _nyelvtan_, _nyelvhelyesség_, nem az esetleg kihagyott betûk, vagy ékezetek.
Mégegyszer: a _mai_ _Magyarországon_ "hungarofóbia" és "magyargyûlölet" csakis a rendkívül hiányos mûveltaégû, szövegértési nehézségekkel megvert hivatásos gyûlölködõk fejében létezik, és így volt ez a Kádár korban is és kb. 1950-'53 -at leszámítva korábban is.
Örülök, ha segíthettem, üdv,
nneddudgi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!