Semlyén tudja mit beszél? - avagy a szokásos fogalomzavar
Kedvenc politikusom ismét kinyitotta a száját, és közölte, hogy a "neoliberálisok szeretnek adót emelni".
Aki mutat nekem kormányzati pozícióban az elmúlt 20 évből egy neoliberálist is - definició szerinti neolib, nem az, amit a félhülye marxisták annak tartanak- aki adóemelést sürgetett, vagy hajtott végre, az kap valami kis jutalmat. Meg egyátalán, miért a "neoliberális" a mumus, amikor ezek azt se tudják, hogy mi is az az eszme?
( ésmielőtt: nem, én sem vagyok neolib. )
"és mindennapi szóhasználat mindig is eltért a tudományostól."
Akkor mások miért vannak kiakadva, amikor őket meg lefastisztázzák? Hiszen a mindennapi szóhasználat mindig is eltért a tudományostól...
Eredetileg a rasszista is az volt, aki elhitte, hogy egy pigmeus meg egy eszkimó nem ugyanolyan.
Engem nem zavar, ha lefasisztáznak, csak kiröhögöm, és nyugtázom magamban, hogy egy hőbörgő cionistával volt dolgom :)
Talán a kérdező nem tudja hogy mi az a neoliberalizmus.
De az egyszerű közgazdasági alapokat sem nagyon érti.
Mert akkor tudná hogy a neoliberalizmus megbukott a világon mindenütt, " öngyilkos lett a profitért"!
mi egyrészt természetes ha a tőke tulajdonságait nézzük, másrészt meg magában a közgazdasági irányelvbe már a születésekor mint genetikai anomália, bele született.
Semjénnek igaza van, csak hogy ők pontosan azok akik az elkötelezettek és csak korlátozottan tudnak a társadalomnak kiharcolni eseti előnyöket, a gazdaság erőterének a kiegyensúlyozása érdekében.
"Mert akkor tudná hogy a neoliberalizmus megbukott a világon mindenütt, " öngyilkos lett a profitért"!"
Ó, igen... A népszerű Jobbikos álommítosz. :)
Imádom bennetek, hogy olyan gyönyörű álomvilágban éltek, aztán meg vérig sértődtök, amikor a tyúkszemetekre lép a valóság. :D
Az, hogy az USA-beli bankárok és pénzemberek között tényleg nagyon sok a hülye és a kapzsi, az egy dolog. Mint ahogy az is, hogy a válság is jórészt nekik, meg a sok meggondolatlan embernek köszönhető.
ÁMDE. Ebből egyáltalán NEM következik semmiféle rendszer bukása, max. az USÁ-é, de az már amúgyis régóta lejtőn van. Ettől függetlenül pl. az EU értelmesebb államai, mint pl. a skandinávok okosan átvészelték ezt az időszakot is. Előtte is jól megvoltak, ezután is jól meglesznek, legfeljebb egy picit húznak ők is a nadrágszíjon.
Ettől azonban még nem fog összedőlni a gazdasági világrend, bármennyire is szeretnétek. Sem attól, hogy több európai állam is jobbos fordulatot vett; ez valahol érthető is, hisz' eddig meg balosak voltak. De eltelik négy év - vagy max. 8 - és megint cserélnek, az inga visszalendül.
Ébresztő, bilibe lóg a kezetek. Nem bukott meg semmi (pár hülye bankárt, pénzest és hasonlót kivéve), és nem is fog itt változni semmi alapvető, legalábbis a belátható jövőben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!