Tényleg elhiszitek ezt a gazdasági válság, meg ezt az államadóssági hiányt és a megszorítások indokoltságát?
Dehogy!
Aki csak odafigyel már az is látja hogy itt már előtte is hatalmas válság volt.
Öszöd 2006 ba volt, amikor még a környező országok 6-8% növekedéssel zártak 2-3% os állam h hiány mellett! Mi viszont már alig növekedtünk és majd 10% os állam h hiányunk volt, mind amellett hogy adót és Áfa-t emeltünk, és megszorítottunk.
A következő évben 1000 milliárdot vontunk ki a gazdaságból, „ megszorítás címszó alatt.
De csak 2008-9 ben gyűrűzött a válság, akkor alakult ki, amit a szomszédos országok tudtak kezelni, a számunkra viszont csak a saját válságunkat elmélyítő hatások érvényesülnek.
Ezt az MSZP sek találták ki, de az tényleg vak aki ezt elhiszi.
Ahogy azt sem szabad elhinni hogy a nyugdíjak és a béremelések vitték el a pénzt.
A „lószart” hogy egy klasszikustól idézzek! Egyszerűen az allokáció nélküli gazdaságpolitika, fűszerezve egy nagytőkét támogató és őket kiszolgáló politika, ami meglékelte a magyar gazdaságot.
Nem ennyire egyszerű, az hogy miért is lett válság.
Sok tényezős eseménysor, amibe csak a magyar vezetés a hibás.Sajnos az MSZP t semmi nem érdekelte csak a hatalom.
A saját hatalma, és ez a mozgató rugó a válasz mindenre.
Miért volt 100 napos lépés? Hatalom.
Miért nem nyúltak a nagytőkéhez? Hatalom.
Miért nem kormányoztak, mert nem választották volna őket újra? Hatalom. Miért nem egy lemondó levélben történt a beismerés? Hatalom. Miért híresedett el a Tv székház? Hatalom. Miért nem lehetett ténylegesen válságot kezelni és nem csak sarcolni? Hatalom.
Miért volt 100 napos lépés?
Fletó mondta "azt se tudom melyik a 6. lépés.Tudom az elsó kettőt".Azt tudja ,hogy ne bukjon fel.Feltétele a járásnak.
Ugyan "úgy sincs igazam", de azért csak mondom.
Mindenhol nagy szar van a világban. Csak nem mindegy hogy egy erős, egészséges gazdaság merül a szarba, vagy egy olyan mint a magyar, ami ideális körülmények közt is épp hogy teljesített.
Fletó mondta "azt se tudom melyik a 6. lépés.Tudom az elsó kettőt".Azt tudja ,hogy ne bukjon fel.Feltétele a járásnak.
A kettő teljesen más!
A 100 lépés programot a 2002 es Medgyessy kormány hívta életre a választási ígéreteik hatására. Csak hogy Medgyessy ennek a fedezetére a nagytőke extra profitját és a korrupció vissza szorítását" a kettő egy gyökér" tartotta lehetségesnek, ami miatt mennie is kellett.
Az hogy Gyurcsány meg nem tudott 2 lépésnél előrébb gondolkozni az félelmetes, hiszen nem működött a vezetése alatt az allokáció. Ez olyan mintha lenne egy céged és 1, nem látnád hogy kinek is termelsz, kik a vásárlóid, 2, hogy mivel is termelsz, 3, mi az amit termelsz, és csak hagynád hogy minden menjen a maga "víz"feje után.
Az allokáció az amit a kormányzat tenni tud hogy a gazdaság olyan irányokba haladjon ami lehetséges és kézenfekvő, és ennek a hátterét alkossa meg, jogszabályokkal, gazdasági szabályzókkal, támogatásokkal.
Magyarul, ha látom hogy a piros vászon tornacipő nem menő, akkor annak a gyártását nem támogatom, hanem inkább egyszerűsítem a bőrfeldolgozást, a kék festék gyártását, és oda juttatok támogatásokat. 1-2 év és kék bőr utcai cipót fognak ugyan azok gyártani.
Nem nehéz ez! Csak a magyarok elhitték a neoliberalizmus dogmáit " a piac mindent megold", ami agyrém, hiszen az egész Eu a támogatási rendszerekre épül. Egyszerűen sehol nem követték ezt az elvet csak hirdették, hogy a leépített piacvédelmű kelet Eu s országokba mint kés a vajba haladhassanak au Eus zászló alatt. Más országok a lengyelek, szlovákok csehek, ezt észrevették, csak a magyar nagytőke zsebében lévő magyarok haladtak arccal a síneknek. Ezen kell változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!