Egy ilyen pártról mi lenne a véleményetek?
A baloldal az utóbbi 200 évben vagy 50szer megújult. Lehet, hogy a szélsőjobboldalnak is meg kéne. (Az alább leírtakkal nem értek egyet)
Egy olyan pártra gondoltam amely demokrata, a modern liberális közgazdaságtan alapján gondolkodik, a civil szervezetek működését nem akadályozza semmivel, kritikáikat meghallgatja és reagál rájuk, a "kedves vezér" elve helyett az aktívan politizáló polgárok koncepcióját támogatja.
A más nemzetiségűek egyenlő jogait biztosítja, a leszakadókat segít felzárkóztatni. A hagyományos családmodellel szemben a "munka a gyerekvállalás mellett" típusú nyugati modellt tekinti célravezetőnek.
A párt a Kádári munkásállam, vagy a Szálasi féle parasztállam helyett egy értelmiségiállam felé terel(nem ő építi). A fontos kérdésekben (csak végzetség, nem származás alapján választott) a szakemberek véleménye dönt. Kiemelten támogatja az oktatást.
Párt elismeri a zsidók egyetemeken végzett évszázados munkáját (aminek következtében pl.: sikeresek voltunk a 19. században.) és nem ellenségnek, hanem szövetségesnek tekinti őket.
DE a párt nyíltan tagadja a holokausztot, nyíltan élteti Hitlert és Szálasit, nyíltan felvállalja a zsidókra( és másokra) vonatkozó összeesküvéselméleteket. A párt nyíltan felszólal bécsi döntésekbben foglalt Magyarország visszaállításáért.
A párt nyíltan fajvédelmet folytat. A bevándorlást csak a felsőfokú végzetséggel rendelkezőknek engedi és nekik is csak minimálisan, nemzetközi egyezmények alapján(a párt barátkozna a kínaiakkal és mindenféle más diktatúrákkal). (Az egyetem ez alól kivétel, akit ők fölvesznek akár munkára, akár tanulónak, az idejőhet, és utána nem lesz elküldve).
A párt a családalapítást támogatja, a nem szaporodókat viszont szankcionálja. A melegházasságról népszavazást tart. A meleg házasok természetesen ugyanúgy kötelesek gyereket nevelni.
Ez elég hosszú lett. Egy ilyen szélsőjobbról mi lenne a véleményetek?
Az összeesküvéses mondat tényleg hülyeség. Arra a feltételezésre akartam válaszolni, hogy azért elmélet, mert nincs rá bizonyíték. Ez szerintem hülyeség, a bizonyítékok fennt vannak a neten. De itt nem is az a lényeg, hogy most bizonyítsam be, hogy mi igaz, mi nem (ehhez majd írok másik kérdést a konkrét témáról), hanem az, hogy az összeesküvéselméleteknek nevezett nevezett témakörben sok olyan elmélet van, amit én elhiszek. Nekem olyan pártra lenne szükségem, ami az én valóságról alkotott képemet veszi figyelembe (mivel szerintem ez a valóság, az meg gondolom érthető, hogy egy jó politikus a valóságnak megfelelően politizál).
Szerintem a középiskolában olyan dolgokat kéne tanítani, ami az életben fontos lesz. Ezek a reál tárgyak, a tudományos szemlélet, miszerint csak arról hisszük el, hogy igaz amit bizonyítani lehet ÉS minden amit bizonyítani lehet, igaz, akkor is, ha egymásnak ellentmondanak(gondoljunk csak a fizikában a foton részecske és hullám természetére). -ezért is érdemes fizikát tanulni.
Ugyanakkor szerintem az emberek helyesírás mániája túlzás, mér ne írhatnék a saját stílusomban. A töri meg irodalom olyan tárgyak, amiket az ember vagy nem tanul meg rendesen, vagy ha megtanulja, akkor nem a suliból hanem máshonnan saját forrásból(mint ahogy énis). Kell egy minimális valódi törioktatás, de az elég is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!